• Personliga nätverk påverkar affärerna på flera plan

[2017-10-23] Tack vare satsningen Visiting Professor Pro­gramme har Handelshögskolan ständigt ett antal internationella forskare på besök. En av dem är Joanne Horton från Exeter University i England. Hennes forskning kretsar framför allt kring hur sociala relationer och nätverk påverkar företagens affärer.

• Effekterna av hamnkonflikten ska granskas i ny studie

[2017-10-20] Den långvariga konflikten i APM Terminals containerterminal i Göteborg har lett till att volymerna i containerflödet är de lägsta sedan 2001. Stora rederier har ställt in direktanlöp med de största fartygen, stora företag har lagt om sina transporter och även små företag som är beroende av en fungerande import och export har påverkats.

• Nudging får oss att äta mer vegetariskt

[2017-10-16] Maten vi äter har stor påverkan på miljön. Ny forskning från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet visar att vi med enkla metoder kan påverka restaurangbesökare att minska köttkonsumtionen till förmån för vegetarisk mat, med sänkta utsläpp av växthusgaser som följd.

• De stora frågorna löser vi bäst tillsammans

[2017-10-11] Ju mer komplexa samhällsutmaningar vi står inför, desto viktigare är det att jobba över disciplingränserna för att tackla dem. Handelshögskolan har en av landets starkaste forskningsmiljö inom det ständigt aktuella ämnet godstransport och logistik. Johan Woxenius, professor i logistik, ser tvärvetenskapen som en förutsättning för framgång.

• Ekonomipriset 2017: "Mycket stor praktisk betydelse för samhället"

[2017-10-09] Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne tilldelas i år Richard H. Thaler, University of Chicago, USA. Professor Olof Johansson-Stenman, prodekan på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet kommenterar årets ekonomipris.

• Advokaten som sadlade om till bolagsjurist

[2017-10-06] Karriären var tydligt utstakad: toppbetyg, magisteruppsatsen publicerad och jobb direkt efter examen på den välrenommerade advokatbyrån. Men när det var dags att börja fundera på att satsa på ett delägarskap sadlade Bita Pourmotamed om och blev bolagsjurist på AkzoNobel.

• Lena Apler gästprofessor på Handelshögskolan i Göteborg

[2017-10-04] Lena Apler, grundare och styrelseordförande i Collector, har utsetts till ny innehavare av Assar Gabrielssons gästprofessur i tillämpad företagsledning på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

• Professor med fokus på företags arbete med hållbarhetsfrågor

[2017-10-03] Hur arbetar företag med sociala och miljömässiga frågor? Vilken roll kan företag spela i att förbättra världen och på vilka sätt? Det är frågor som drivit Niklas Egels-Zandén ända sedan han påbörjade forskarutbildningen och han drar sig inte för att utmana företagen med sina forskningsreultat. Niklas är nybliven professor i företagsekonomi vid Handelshögskolan på Göteborgs universitet.

• Handelshögskolan lärde mig tro på min förmåga

[2017-09-28] Carina Halvord har rört sig mellan vitt skilda branscher. Från möbler till makeup, till film och reklam, i multinationella organisationer såväl som mindre företag. Nu har hon nu hittat hem - i rollen som VD för Universeum.

• AMBA Accreditation Forum

[2017-09-28] Den 29 september samlas mer är 80 delegater från en rad länder i Europa och Asien på Handelshögskolan för att diskutera kvalitetsutveckling inom vidareutbildning med hjälp av ackreditering.