Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Män springer långsammare än de själva tror

  [2017-05-16] Manliga långdistanslöpare överskattar sin egen förmåga ¿ de är inte så snabba som de tror. Mitesh Kataria, docent i nationalekonomi på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, och själv motionerande löpare, har undersökt tävlingar som Göteborgsvarvet och Stockholm maraton, och ser tydliga skillnader mellan kvinnor och män.

 • Strategier för att motverka radikalisering av unga - vem bär ansvaret?

  [2017-05-12] Välkommen till seminarium med professor Neville Harris, professor in law, Manchester university, den 16 maj kl. 13-15, Handelshögskolan, Göteborgs universitet.

 • Samarbete i Gullmarsfjorden gör räkfisket lönsamt och hållbart

  [2017-05-12] Sedan ett begränsat antal fiskare fått tillstånd att bedriva räkfiske i Gullmarsfjorden har intäkterna ökat betydligt. Miljö- och beteendeekonomen Lisa Björk på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet har studerat olika typer av förvaltningsstrategier inom det svenska fisket. Slutsatsen är att tydliga ägarförhållanden och incitament att långsiktigt förvalta fiskebeståndet är viktiga för ett hållbart och lönsamt fiske.

 • Hur påverkas trafik- och stadsplaneringen i framtiden när allt fler jobbar på distans?

  [2017-05-11] Hur påverkas trafik- och stadsplaneringen i framtiden när allt fler jobbar på distans?

 • Studentkonsulterna HandelsConsulting fyller 20 år

  [2017-05-11] 1997 såg några drivna studenter möjligheten att kombinera kundnytta och studentnytta och startade Sveriges första studentdrivna konsultbolag. Sedan dess har HHGS HandelsConsulting AB genomfört över 2000 projekt och över 1500 studenter har fått pröva vingarna med nya kunskaper, nätverk och värdefulla meriter som följd. Den här veckan firar man 20-årsjubileum.

 • Vad vet vi egentligen om möten?

  [2017-05-10] Den 23-24 maj anordnas ett symposium på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet med syfte att för första gången samla forskare som inom olika discipliner ägnar sig åt mötesforskning. 50 mötesforskare från 13 länder och ett flertal vetenskapliga discipliner har anmält sig för evenemanget som ordnas av Christoph Haug, Marie Curie-forskare på Gothenburg Research Institute vid Handelshögskolan.

 • Handelshögskolan på Vetenskapsfestivalen 2017

  [2017-05-03] 10-14 maj fylls Göteborg av spännande populärvetenskapliga aktiviteter. Årets tema på Vetenskapsfestivalen är "Tillit". Från Handelshögskolan medverkar flera av våra forskare.

 • Butiker säljer gamla saker på nytt sätt

  [2017-05-03] Retroinriktade affärer jobbar medvetet med nostalgi för att skapa en viss atmosfär och stämningar med kopplingar till gamla tider. På så sätt får gamla saker ett nytt och annorlunda värde. Den slutsatsen dras i en ny studie i konsumtionsvetenskap från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, där forskare undersökt tre köpstråk i Göteborg som inriktar sig på att sälja gamla saker på ett nytt sätt.

 • Kungens födelsedagsgåva på Jonsereds herrgård

  [2017-04-27] - Samarbete kring de globala utmaningarna är ett komplicerat men väldigt aktuellt ämne. Tack för att vi har fått komma hit och diskutera det med både gamla och nya vänner. Så inledde kung Carl XVI Gustaf det seminarium på Jonsereds herrgård han fått som gåva från Göteborgs universitet. Samtalet handlade om den forskning som pågår vid CeCAR, Centrum för studier av kollektivt handlande.

 • Ragnar Söderbergpostdoktor i rättsvetenskap

  [2017-04-13] Anna Wallerman, bitr lektor i processrätt, har tilldelats medel från Ragnar Söderbergs stiftelsen

Fler nyheter

Sidansvarig: Maria Norrström|Sidan uppdaterades: 2016-12-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?