Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Studenter ger idéer till Världskulturmuseet

  [2017-06-30] Hur kan statliga Världskulturmuseet marknadsföra sig mot nya målgrupper? Det har en klass med masterstudenter på Handelshögskolan tittat närmare på, som en del i ett pilotprojekt för att utöka och fördjupa skolans samarbete med offentliga verksamheter.

 • Synen på svart arbetskraft har förändrats

  [2017-06-28] Den 1 juli är det tio år sedan rutavdraget infördes. Katarina Nordblom, docent i nationalekonomi på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, har studerat skattemoral och ser att de negativa attityderna till svart arbetskraft har ökat.

 • Ny rapport kartlägger hat och hot på nätet i Norden

  [2017-06-20] Hur näthat ska stoppas är en aktuell fråga i alla nordiska länder. Att kommentarsfält fylls med hotfulla och sexistiska inlägg är ett demokratiproblem, då det riskerar att tysta röster i det offentliga rummet. Men att komma åt förövarna är inte helt enkelt. Ett av problemen är att lagstiftningen på området inte är uppdaterad. Därför har Nordisk information för kunskap om kön (NIKK), på uppdrag av Nordiska ministerrådet, kartlagt den rättsliga regleringen av hat och hot på nätet.

 • Ny forskning: Evenemang kan förändra beteenden

  [2017-06-20] Sommaren i Sverige är fylld av musikfestivaler och andra publika evenemang. Många stöds av kommuner och andra offentliga aktörer, vanligen utifrån ekonomiska termer och varumärkesargument. Men evenemang kan också användas för att påverka beteenden som är värdefulla för både individ och samhälle. - Det finns anledning att tänka om när det gäller vilken typ av evenemang man prioriterar, säger forskaren Henrik Jutbring på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

 • Ida Ahlsson är årets Sten-Olof Palm-stipendiat - får 1 års praktikplats i Washington DC och 200 000 kr för levnadsomkostnader

  [2017-06-12] Ida Ahlsson är årets Sten-Olof Palm-stipendiat - får 1 års praktikplats i Washington DC och 200 000 kr för levnadsomkostnader

 • Juridik för stjärnfamiljer

  [2017-06-09] Svensk familjelagstiftning utgår från ett konservativt familjeideal där äktenskapet mellan man och kvinna utgör norm. Effekten blir att familjejuridiken ofta är onödigt svår för alla som lever i andra former av familjebildningar. Den nya boken Stjärnfamiljejuridik hjälper till att reda ut begreppen.

 • Världskongress om turism i kust- och marina miljöer i Göteborg

  [2017-06-07] Världskongress om turism i kust- och marina miljöer i Göteborg

 • Hållbara studenter tar sjövägen till Island

  [2017-06-02] Första helgen i juni reser en grupp studenter från Handelshögskolan till Island för att studera den gröna energiomställningen. För att minimera sin klimatpåverkan reser de med båt.

 • Artiklar om mångfald och detaljhandel utvalda till Outstanding papers

  [2017-06-01] Artiklar om mångfald och detaljhandel utvalda till Outstanding papers

 • Volvo Group har utsett Handelshögskolan till Preferred Learning Partner

  [2017-05-31] Volvo Group har ett långsiktigt och strategiskt samarbete kring kompetensutveckling med en exklusiv skara handelshögskolor och tekniska universitet runt om i världen.

Fler nyheter

Sidansvarig: Maria Norrström|Sidan uppdaterades: 2016-12-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?