• Hans Bjurek årets lärare på Handelshögskolan 2016!

[2017-03-20] Hans Bjurek, universitetslektor i nationalekonomi har för andra gången av Handelshögskolans studenter valts till årets lärare.

• Tävlingsvinst gav studenter praktik på SCA

[2017-03-14] Med ett tävlingsbidrag i form av en video lyckades masterstudenterna Charlotte Eriksson och Victor Salén på Handelshögskolan att ro hem den åtråvärda storvinsten - ett internship på SCA. Utifrån ett hållbarhetsperspektiv bidrar de till att lösa marknadsfrågor för det globala hygien- och skogsindustribolaget.

• Filminspelning på Handelshögskolan 10 mars

[2017-03-08] Den 10 mars filmas scener till Helena Bergströms nya långfilm "Vilken jävla cirkus" på Handelshögskolan. Detta betyder att vissa delar av skolan kommer att vara avspärrade under delar av dagen.

• Doktorander i företagsekonomi och ekonomisk geografi sökes

[2017-03-06] Nu söker Företagsekonomiska institutionen doktorander i företagsekonomi och ekonomisk geografi.

• Breddad turismforskning på Göteborgs universitet skall bidra till en mer hållbar turismnäring

[2017-03-02] För att möta branschens kunskapsbehov breddar nu Centrum för turism vid Göteborgs universitet sin verksamhet genom att knyta till sig nya ämnesområden. Utvecklingen är ett naturligt steg för att möta besöksnäringens kunskapsbehov i sin strävan efter att bli både konkurrenskraftig och hållbar.

• Statister sökes till långfilm som spelas in på Handelshögskolan

[2017-02-24] Filmbolaget Sweetwater söker statister till Helena Bergströms nya långfilm ¿Vilken Jävla Cirkus¿ med inspelning på Handelshögskolan 10 mars.

• Prestigefull tävling för juriststudenter landar i Göteborg

[2017-02-21] Den 23-26 februari välkomnar Göteborg och Handelshögskolan en av regionfinalerna i European Law Moot Court Competition (ELMC) - världens mest omfattande och prestigefulla studenttävling i EU-rätt. Under två dagar kommer 13 lag från Europa och Nordamerika mötas i rättegångar om ett fiktivt rättsfall inför några av Europas mest framstående jurister.

• Studier blandat med fotboll i slumkvarteren och boda-boda (motorcykelskjuts) i mörkret

[2017-02-16] Juriststudenten Jorunn åkte på utbyte till Afrika, pluggade på University of Nairobi och engagerade sig samtidigt i den ideella organisationen "Wayo Wayo Kibra". Med nya erfarenheter i ryggsäcken och minnen för livet delar hon nu med sig av sina upplevelser!

• Sök stipendium som ger 1 års praktik på Handelskammaren i Washington D.C.

[2017-02-10] Intresserad av en internationell karriär och handel? Vill du skaffa dig ett stort kontaktnät? Sök Sten-Olof Palm stipendium som ger ett års praktik på Svensk-Amerikanska Handelskammaren i Washington D.C. och 200 000 kr för att täcka levnadsomkostnaderna medan du är där.

• Hot och hat på nätet - panelsamtal 10 februari

[2017-02-09] Hot och hat på nätet är ett relativt nytt och växande fenomen som påverkar oss på olika sätt. Det kan vara i vår vardag men det kan också bli påtagligt för den som vill göra sin röst hörd i det offentliga samtalet. Vad finns det för möjligheter för oss som individer och för samhället att hantera dessa nya utmaningar?