Sabina Siebert: Trust, distrust and secrecy in secret organisations

Seminarium

The literature on organizational trust suggests that trust is necessary for functioning of most, if not all, organizations. In their paper Sabina Siebert and Barbara Czarniawska discuss the issue of distrust in organizations, and analyze the most extreme example of a "distrustful" organization - the secret service organization.

Distrust is crucial in the running of the secret service, but how do secret service organizations produce and maintain distrust? The authors analyse the devices, rules and procedures which are put in place in secret service organizations for that purpose. Having analyzed those, they ask another question - are these devices, rules and procedures different from those used by "ordinary" organizations?

Föreläsare: Sabina Siebert, visiting professor of Management from University of Glasgow, UK. Barbara Czarniawska, professor at Gothenburg Research Institute

Datum: 2016-10-25

Kategorier: Forskning, Ekonomi/juridik, Samhällsvetenskap

Arrangör: Gothenburg Research Institute

Plats: Övre Fogelbergsgatan 6, Göteborg Konferensrummet, Gothenburg Research Institute

Sista anmälningsdag: 2016-10-24 kl. 16:00.

Avgift: Gratis

Kontaktperson: Henric Karlsson

Registreringstiden för detta evenemang har gått ut

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2011-06-22