Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hot mot folkstyret eller demokratins väktare?

I den senaste tidens världspolitik har både Brexit och Donald Trumps inreseförbud blivit frågor för jurister. I Tyskland har Vattenfall stämt staten på grund av ett regeringsbeslut om att avveckla kärnkraften. I Sverige är det till följd av domstolsbeslut som vi har reklam för spel och alkohol i dagspressen och receptfria läkemedel i mataffären.

Var går skiljelinjen mellan politikernas sfär och juristernas? Är det sant att juristerna har fått allt mer att säga till om? Och är juristernas makt ett hot mot vår demokrati?

Anna Wallerman är biträdande lektor i processrätt vid juridiska institutionen. Hennes forskning handlar om rättsligt beslutsfattande och domstolarnas roll i samhället.

DATUM: Tisdag 28 februari
TID: 12:15-13:00 (kom i god tid om du vill köpa lunch innan)
PLATS: Göteborgsrummet i restaurang Handelsrätten, entréplan, Handelshögskolan

Se filmen från Kunskapslunchen här:

 

Matnyttig kunskap i lunchformat!

Under ett antal tillfällen under året kommer vi att bjuda in till Kunskapslunch, där utvalda forskare presenterar sina fynd kopplat till deras senaste forskning. Det är en möjlighet för dig att lära dig mer om spännande och aktuella ämnen, att ta del av inte bara en till många delar ytlig mediebild utan gå mer på djupet av ett aktuellt ämne som intresserar dig. Vi hoppas det kan bli ett extra trevligt tillfälle att ta del av en bit av skolans hjärta - forskningen!

Lunchkonceptet

Under tiden du fyller på hjärnkontoret med ny kunskap behöver din mage också bli mätt och belåten!

För att göra det så smidigt som möjligt för dig som besökare så har vi dukat upp en soppbuffé på plats. Till denna behöver du en biljett, som du enkelt införskaffar genom att ta vägen förbi snabbkassan vid ingången till restaurang Handelsrätten. Soppbuffén består av två olika sorters soppa och kostar 50 kr inklusive bröd och smör. Det finns också möjlighet att köpa dig en av dagens tre rätter som alternativ till soppa. Vill du äta medhavd mat går det självklart också bra! Vi ses på kunskapslunchen!

Sidansvarig: Marie Örninge|Sidan uppdaterades: 2017-03-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?