Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Om oss i media

Högskola granskar konflikten

[2017-10-17] Handelshögskolan i Göteborg och SSPA ska i en ny studie granska hamnkonfliktens effekter utifrån ett nationellt perspektiv.

[Sjöfartstidningen]

Lokala specialiteter lockar turister

[2017-10-16] Den lokala maten sätter mindre orter på kartan och lockar turister, enligt experterna. Lokala specialiteter som löjrom, ost och knäckebröd bygger starka varumärken.

[Norrbottens-Kuriren]

Så styrs restauranggästen rätt

[2017-10-16] Här är knepen till att få restauranggästen att minska köttkonsumtionen till förmån för vegetarisk mat, enligt en ny doktorsavhandling i beteendeekonomi.

[Fast Food Magazine]

Oatly: Kommer trampa på ömma tår

[2017-10-16] Mjölkindustrin vs. Oatly. Game over med tillägget Not, så lyder copyn i helsidesannonsen i bland annat Dagens Nyheter fredagen den 20 november 2015. Dagen innan har Svensk Mjölk vunnit mot Oatly i marknadsdomstolen efter en över ett års tid lång

[Dagens Media]

Greenwashing - en grön gråzon

[2017-10-14] Förr sa man att sex säljer - i dag är det grönt som säljer. I klimatångestens tid vill vi vara miljömedvetna, men gärna så lättvindigt som möjligt. Det skapar utrymme för företag att tvätta sina varor gröna.

[Göteborgs-Posten]

Professor: Misstänkt mutbrott

[2017-10-14] Kävlinge - Varför gör hon detta? För att hon personligen är involverad, för partiet eller har hon utlovats förmåner nu eller i framtiden? Det här är ett misstänkt mutbrott.

[Skånska Dagbladet]

Hon är Ruter Dam

[2017-10-12] Den forna traineen och Siba-chefen går från klarhet till klarhet. På onsdagen ut...

[Di Weekend]

Netonnets vd får fint näringslivspris

[2017-10-11] Netonnets vd Susanne Ehnbåge har utsetts till 2017 års Ruter dam av organisationen med samma namn. Priset går till kvinnor som befordrats till den mest inflytelserika chefsposten under senare tid.

[7H Affärer]

Självöverskattning kan förklara lönegap

[2017-10-11] Illustration: Johanna Gustavsson Lästid XX min Text Publicerat Självöverskattning kan förklara lönegap Har manliga långdistanslöpares tidsoptimism ett samband med löneskillnaderna mellan män och kvinnor?

[Chef]

Den stora svenska förvaltningen

[2017-10-11] som bara kontrolleras när den fattar formliga beslut har för mycket makt, skriver Jakob Heidbrink i en gästkrönika. Sedan Transportstyrelseskandalen briserade har vi en debatt om förvaltningen.

[Göteborgs-Posten]

Rättsprofessor: "Saab klarade sig billigt undan"

[2017-10-10] Saab har varit "djupt insyltade" i korruption i samband med Jas Gripen-affären med Sydafrika. Det anser Dennis Töllborg, professor i rättsvetenskap, som för närvarande själv studerar vapenupphandlingen.

[Svenska Dagbladet]

Image-experten: Det viktigaste är invånarnas trygghet

[2017-10-09] Eva Ossiansson är varumärkesexpert och har bland annat skrivit om hur New York-stadsdelen Harlem förbättrat sitt rykte. Kan Backa göra samma resa? Kan en stadsdel göra något för att förbättra sitt varumärke?

[GöteborgDirekt]

John Lapidus: Sjuk resa mellan vapen och vård

[2017-10-07] Sjukförsäkring Vapen och sjukvård öppnar för samtal med vem som helst, konstaterar forskaren John Lapidus, på resa mellan vapenförsäljare, patienter utan pengar och privata sjukhus i de amerikanske Sydstaterna.

[Dagens Arena]

Debatt: Margot Wallström - fördöm den etniska rensningen i Burma

[2017-10-06] När Sverige tog plats i FN:s säkerhetsråd tryckte vi på att vikten av mänskliga rättigheter måste respekteras.

[Metro]

Ny gästprofessor på Handels i Göteborg

[2017-10-05] Lena Apler, grundare och styrelseordförande i Collector, har utsetts till ny innehavare av Assar Gabrielssons gästprofessur i tillämpad företagsledning på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Det framgår av ett pressmeddelande.

[Balans]

Forskare avundas inte politikerna

[2017-10-04] Besparingar, höjd skatt, riktad arbetskraftsinvandring och höjd pensionsålder. Det är de verktyg som politikerna har att använda, enligt forskare. Inte lätt att gå till val på.

[SVT Nyheter Väst]

Volvo flyger in amerikaner - för att bli ambassadörer

[2017-10-04] I över 60 år har Volvo flugit amerikanska och kanadensiska bilköpare till Göteborg. Randy Crisp och Ruzanna Yesayan från New York nappade på erbjudandet. - Har ni varit i Sverige förut? No turning right if there is a red light. Never!

[ETC Göteborg]

Billigare för börsmanipulatörer att dömas än att bryta mot r...

[2017-10-03] Den nya marknadsmissbrukslagen har gjort det i många fall är billigare för markn...

[Dagens Nyheter - Login]

Expert: Nordea har skadats - men fler kan flytta

[2017-10-02] Nordea har värderats som ett av Sveriges tio mäktigaste varumärken. Men nu kan det vara slut på det. Flytten till Finland har skadat varumärket, enligt forskaren Eva Ossiansson.

[Svenska Dagbladet]

Macchiarini skakar ännu Karolinska och Nobelpriset

[2017-10-02] När Nobelveckan närmar sig så tar Karolinska institutet fortfarande stryk av den stora forskningsskandalen. Lärosätet tappar i mätningar och tidigare inblandade KI-rektorer sitter ännu kvar i Nobelförsamlingen.

[Svenska Dagbladet]

Bakgrund: Därför får nazisterna marschera

[2017-09-30] Ett 50-tal nazister, utan demonstrationstillstånd, marscherade i Göteborg söndagen den 17 september.

[Nya Lidköpings-Tidningen]

Playboy-grundaren Hugh Hefner död - "Han är ikonen som befäster varumärket"

[2017-09-28] Playboygrundaren Hugh Hefner är död. Han avled av naturliga orsaker i sitt hem, det berömda Playboy Mansion.

[Avesta Tidning]

"Ikonen som befäster varumärket"

[2017-09-28] Playboygrundaren Hugh Hefner är död. Han avled av naturliga orsaker i sitt hem, det berömda Playboy Mansion.

[Enköpings-Posten]

Prins Daniel besökte Hvitfeldtska och Handelshögskolan

[2017-09-27] Intresset var stort när när entreprenörer med Prins Daniel i spetsen besökte Hvitfeldtska gymnasiet och Handelshögskolan i Göteborg. Budskapet var tydligt: Våga sätt igång och se misslyckanden som värdefulla erfarenheter.

[Göteborgs-Posten]

Företagarmätning: aldrig varit sämre

[2017-09-26] Flera av kranskommunerna ligger i topp när företagarklimatet mäts i landets kommuner. Men Göteborg har halkat närmare 40 placeringar senaste året. En undersökning om lokala företagares attityd till kommunen talar sitt tydliga språk.

[Göteborgs-Posten]

Nya Tider-debatten dominerar mediernas bokmässebevakning

[2017-09-26] Debatten kring högerextrema Nya Tiders medverkan dominerar publiceringarna kring bokmässan i Kulturnytts genomgång. Endast var tionde publicering har handlat om författarbesök och teman.

[Sveriges Radio P1]

Rör inte Kulturkalaset - låt andra fylla på Julstadens kassa

[2017-09-23] Om Kulturkalaset är göteborgarnas fest så är Julstaden riktad mot turismen och primärt en angelägenhet för köpmännen och hotellnäringen. Göteborgarnas skattepengar ska inte bekosta sådant som i första hand näringsidkare ska finansiera.

[Göteborgs-Posten]

Experter: Största skandalen i Sveriges historia

[2017-09-22] Korruptionshärvan kring Telia Companys agerande i Uzbekistan har nu resulterat i miljardböter och ett åtal mot tre tidigare toppchefer i bolaget.

[Omni]

Regler för demonstrationer kan skärpas

[2017-09-21] INRIKES Politik. Regler för hur nazister och andra extremister får uppträda vid demonstrationer kan komma att skärpas. Partierna ska nu överlägga om hur antidemokratiska krafter kan motverkas.

[Aftonbladet]

Näringslivsprofilen: Det här är mitt sista stora projekt

[2017-09-21] Percy Barnevik vill utrota världens fattigdom - genom miljoner kvinnliga entreprenörer. - Männen är, generellt, ofta lata, oansvariga och dricker eller spelar upp pengarna i stället, säger näringslivsprofilen.

[Göteborgs-Posten]

Polisen glömde bort tips om nazidemonstration

[2017-09-18] INRIKES Samhälle. Polisen fick ett anonymt tips två dagar före nazistdemonstrationen i Göteborg i söndags - men tappade bort det. Det bekräftar chefen för polisens kommunikationscentral, Daniel Norlander.

[Aftonbladet]

Rättsexpert: Fanns visst möjlighet att upplösa nazistmarch

[2017-09-18] I helgen genomförde Nordiska motståndsrörelsen en tillståndslös demonstration i stan, utan att stoppas av polis.

[GöteborgDirekt]

Därför får nazisterna marschera

[2017-09-17] INRIKES Brott. Efter dagens nazistmarsch genom Göteborg undrar säkert många varför polisen inte avbryter nazisterna - då de aldrig sökt tillstånd att demonstrera.

[Aftonbladet]

Vilket pris måste man betala för att ingå i en internationell ekonomi?

[2017-09-17] Ekonomiskt är Sverige ett av världens mest internationaliserade länder. Ett antal stora svenska företag har både stora produktionsanläggningar utanför Sverige och mer än 90 procent av sin försäljning utomlands.

[Balans]

Läget en utmaning för 70-årsfirande klädjätte

[2017-09-17] Lyssna För 70 år sedan slog den unge entreprenören Erling Persson upp dörrarna till den lilla klädbutiken "Hennes" i Västerås. I dag finns över 4 500 H&M-butiker i 68 länder.

[Upsala Nya Tidning]

Fästingar hämmar friluftsliv

[2017-09-12] Ökningen av fästingar, TBE och borrelia i Sverige påverkar hur människor rör sig i naturen. Det visar en ny avhandling från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

[Extrakt]

Vi undviker att vara i skogen på grund av rädsla för fästingar

[2017-09-12] Den ökade förekomsten av fästingar, TBE och borrelia i Sverige skapar så stor oro hos många att de undviker vissa områden i naturen. Över 40 procent anser att fästingbett utgör en hög risk för deras hälsa.

[Vårdfokus]

Fick internationellt drömjobb

[2017-09-10] Alingsås Hans första uppdrag blir att öka den svenska e-handeln mot Australien. Nu flyttar den 27-årige alingsåsaren Tao Hemberg Jankel till Sydney och jobbet som trainee på Business Sweden. - Det känns helt fantastiskt.

[Alingsås Tidning]

"Mäns våld mot kvinnor bör ses som hatbrott"

[2017-09-08] Våld och hot om våld mot kvinnor drabbar inte bara den enskilda. Dessa brott sänder en signal till hela den grupp som brottsoffret tillhör att de inte är säkra.

[Svenska Dagbladet]

Pr-expert: "Nordea förlorade slaget - Löfven vann"

[2017-09-08] Nordeas ordförande Björn Wahlroos uttalande att skattebetalarna "aldrig hjälpt Nordea" är kanske korrekt i teorin - men ur pr-synpunkt är det ett misslyckande.

[Svenska Dagbladet]

Många undviker skogen av rädsla för fästingar

[2017-09-08] Var femte svensk undviker att gå ut i skogen av rädsla för att drabbas av fästingar och i förlängningen sjukdomar som TBE och Borrelia.

[SVT Nyheter]

Var femte svensk undviker skogen

[2017-09-08] Många stannar inne på grund av fästingar. En studie vid Handelshögskolan i Göteborg visar att var femte svensk undviker skogen av rädsla för att drabbas av fästingbett. Många är rädda för fästingar.

[Sveriges Radio Väst]

SVT avslöjar: Maria Ågren skickade över 300 mejl till privata kontot efter att hon fått gå

[2017-09-05] Efter att Maria Ågren fick gå från Transportstyrelsen vidarebefordrade hon e-post från sin myndighetsadress till sitt privata e-postkonto. Det kan SVT Nyheter avslöja. Flera experter säger att det kan vara olagligt.

[SVT Nyheter]

42-årige Fredrik är Sveriges okände spelmiljardär

[2017-08-29] D et var inte bara företaget som var i fara - hela Fredrik Westers familjeekonomi stod på spel hösten 2009.

[Café]

Få poliser åtalas trots många anmälningar

[2017-08-29] Bara en bråkdel av anmälningarna mot poliser leder till åtal i Kalmar län och orsaken ska vara att polisens internutredningar inte fungerar. Polisen avfärdar dock kritiken och menar att många anmälningar inte handlar om brott.

[SVT Nyheter Småland]

"Framtiden är ett tårtbord för byråer"

[2017-08-28] En behaglig semesteratmosfär vilar över Edelman Deportivos kontor i Luth & Roséns gamla tegelfabrik på Rosenlundsgatan. Det är fortfarande augusti, och glest mellan arbetsplatserna i den spatiösa industrilokalen.

[Dagens Media]

Affärsängeln som blickar österut

[2017-08-28] Doldisen Du an Stojanovi från Mölndal är Sveriges tyngsta affärsängel och leder det globala riskkapitalbolaget True Global Ventures. Och han blickar österut. Det är där framtiden finns. - Det märks också makroekonomiskt.

[Göteborgs-Posten]

"Oftast effektivare med generella styrmedel"

[2017-08-25] Tre frågor till Olof Johansson-Stenman, professor i nationalekonomi på Handelshögskolan i Göteborg. Olof Johansson-Stenman.

[ETC Göteborg]

Hennes avgång är bara en tidsfråga

[2017-08-24] Turerna kring partiledare Anna Kinberg Batra gör att varumärkeskrisen för partiet blir allt djupare.

[Svenska Dagbladet]

Adam brinner för mänskliga rättigheter

[2017-08-18] FLODA Adam Saeed Ålder: 49 år Familj: Gift, tre små barn och två äldre sedan ett tidigare äktenskap Bor: Radhus i Uddared, Floda Gör: Samhällsvägledare på Medborgarkontoret Intressen: Väldigt aktiv i sociala medier.

[Lerums Tidning]

Sidansvarig: Daniel Karlsson|Sidan uppdaterades: 2014-09-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?