Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Om oss i media

Adam brinner för mänskliga rättigheter

[2017-08-18] FLODA Adam Saeed Ålder: 49 år Familj: Gift, tre små barn och två äldre sedan ett tidigare äktenskap Bor: Radhus i Uddared, Floda Gör: Samhällsvägledare på Medborgarkontoret Intressen: Väldigt aktiv i sociala medier.

[Lerums Tidning]

Fick chockfaktura på posten

[2017-08-18] En räkning på 8 231 kronor damp ner i familjen Laveryds brevlåda. Orsak? Sonen hade glömt datorn på skolbussen. 0 Rätta fel Det var i måndags som Eva Laveryd fick en chock; på posten kom en räkning, en faktura på en borttappad dator.

[Mariestads-Tidningen]

Skillnader mellan flyktinggrupper utreds

[2017-08-17] Skillnaderna i sysselsättningen mellan olika grupper av flyktingar ska utredas. Expertgruppen för studier i offentlig ekonomi, ESO, har uppdragit till forskaren Joakim Ruist att genomföra utredningen.

[Publikt]

Oklarhet om flyktingars sysselsättning ska utredas

[2017-08-16] Sysselsättningen varierar kraftigt mellan olika grupper av flyktingar. Varför de...

[Dagens Nyheter - Login]

Fler unga sparar i aktier

[2017-08-14] Föreningen Unga Aktiesparare har ökat sitt medlemsantal i landet med tusen unga det senaste 1,5 året. Charlotte Malmberg är 24 år och bor i Borås. Hon har sparat i aktier i ett år och gått plus på sina investeringar.

[Sveriges Radio Göteborg]

Miljonraketen - så fick han posterbutiken Desenio att bli ett affischnamn

[2017-08-10] Fredrik Palm lämnade Qliro Group och har under det senaste året matat posterbolaget Desenio med raketbränsle. Har daglig stenkoll på KPI:erna.

[Market]

Kåren kritisk mot disciplinnämnden

[2017-08-10] Studenter som anklagats för fusk får vänta i månader innan deras ärende tas upp i disciplinnämnden. Om de fälls är straffen ofta verkningslösa. Viktor Holm på Handelshögskolans studentkår är kritisk mot systemet, som han tycker bör bytas ut helt.

[Göteborgs-Posten]

Hon är vd:n som känner av makten

[2017-08-08] Hon är en samhällsintresserad förälder som gillar att springa och läsa. Vid sidan av det är Frida Johansson vd för Handelskammaren Värmland.

[Nya Wermlands-Tidningen]

Stora miljöinnovationer kräver långsiktiga styrmedel

[2017-08-07] Klimathotet hänger över oss alla. För att minska utsläppen av växthusgaser behöver vi tänka radikalt annorlunda. Men vi löser inte problemen genom att bara satsa mer på forskning och utveckling (FoU).

[Esbri]

Det måste bli dyrare att konsumera dåligt

[2017-07-22] Elbilsrevolutionen i all ära. I förlängningen är det inte kampen mellan fossilt och förnybart som är det centrala, utan frågan om vad som är en hållbar livsstil. Det menar de experter som Dagens ETC talat med. Välj sida: Ponera följande.

[ETC]

I dag informeras riksdagsutskott om IT-skandalen

[2017-07-21] Klockan ett i dag informeras riksdagens försvarsutskott och trafikutskott om turerna kring Transportstyrelsens IT-skandal. Det är den första formella information som oppositionen ges.

[Sveriges Radio]

Kampen om upphovsrätten för Monkey Selfie

[2017-07-19] Den walesiska fotografen David Slater har sedan 2011 kämpat för att få rättigheten till den omdebatterade bilden "Monkey Selfie". Hör David Slater själv.

[Sveriges Radio P1]

Gothia cup - en kassako för Göteborg

[2017-07-14] För Göteborgs hotell och restauranger är Gothia cup en kassako. Under sju dagar beräknas spelare, ledare och åskådare spendera uppemot en halv miljard kronor. Det är bråda dagar för Göteborgs hotell.

[Göteborgs-Posten]

Bokio fyller på kassan - vill bli global standard för gratis...

[2017-07-12] Vi vill göra det riktigt enkelt att driva bolag och bygga den globala standarden...

[DiGITAL]

Examen för Göteborgs Executive MBA-deltagare 2015-2017

[2017-07-12] Efter närmare två års studier examinerades häromveckan deltagarna vid Handelshögskolans Executive MBA-program 2015-2017 i Göteborg.

[Industritorget]

Ikeas reklam väcker ilska på sociala medier

[2017-07-11] Ett avsnitt av Ikeas reklamfilmsserie "Där livet händer" väcker starka reaktioner på Instagram.

[Göteborgs-Posten]

Så säkras hållbarheten i leverantörsledet

[2017-07-04] Svenska konsumenters medvetenhet ökar, och fler företag försöker aktivt arbeta m...

[di.se Plus]

Pssst, Jonas Sjöstedt, föreslå mer rot & rut i ditt Almedalen-tal

[2017-06-29] På lördag är det tio år sedan rut-avdraget infördes av Alliansregeringen. Det som från början faktiskt var en socialdemokratisk idé har sedan dess blivit en skiljelinje mellan vänster och höger i svensk politik.

[Borås Tidning]

Bornold har alltför enkel syn på A-aktierna

[2017-06-29] Frågan om för- och nackdelar med A- och B-aktier är väsentligt mer komplex än vad Nordnets Joakim Bornold ger uttryck för. Det skriver Erik Lidman, doktorand i bolagsrätt, i en replik.

[Svenska Dagbladet]

Avdraget som väcker djupa känslor

[2017-06-29] Lyssna Efter tio år har svenskarna tagit till sig rutavdraget. Men det finns något som skaver. På lördag har det gått tio år sedan rutavdraget för hushållsnära tjänster infördes.

[Upsala Nya Tidning]

Rut 10 år - Svart städning inte längre accepterat

[2017-06-28] Det omdiskuterade rutavdraget fyller tio år den 1 juli. Färsk forskning från Göteborgs universitet visar nu att acceptansen för att köpa svarta tjänster minskat kraftigt.

[SVT Nyheter Halland]

Svart städning inte längre accepterat

[2017-06-28] Det omdiskuterade rutavdraget fyller tio år den 1 juli. Färsk forskning från Göteborgs universitet visar nu att acceptansen för att köpa svarta tjänster minskat kraftigt. Katarina Nordblom är forskare vid Handelshögskolan i Göteborg.

[SVT Nyheter Väst]

Giftigt vatten hissas upp till HD:s bord

[2017-06-27] Är vatten en produkt? Frågan har nu hissats upp till Högsta domstolen (HD). Våra advokater tror att HD kommer att pröva frågan, säger Herman Afzelius, ordförande i PFAS-föreningen som stämt Ronneby kommun för förorenat dricksvatten.

[Piteå-Tidningen]

PFAS-skandalen till Högsta domstolen: Goda nyheter

[2017-06-27] Blekinge tingsrätt har beslutat att Högsta domstolen ska avgöra ärendet om det förgiftade dricksvattnet i Kallinge i den så kallade PFAS-skandalen.

[Sydöstran]

Därför älskar vi att hata jobbmöten

[2017-06-27] Trista, tidsödande och meningslösa - det är ofta så vi pratar om alla möten på jobbet. Men det är sällan sant. - Frågar man människor privat blir svaret mycket mer positivt, säger Christoph Haug, mötesforskare på Göteborgs Universitet.

[Göteborgs-Posten]

Män långsammare än de själva tror

[2017-06-23] Manliga långdistanslöpare överskattar sin egen förmåga - de är inte så snabba som de tror.

[Edaportalen]

Det fördärvliga mätandet

[2017-06-23] Lyssna Se över universitetens styrning. Modeller från näringslivet bör ersättas med former som tar vara på sakkunskap, skriver Sten Jönsson och Rolf A Lundin.

[Upsala Nya Tidning]

Mathistoria i GBG - en fest för munnen

[2017-06-21] Skaldjur i drivor, halv special med västkustsallad och räkmacka. Som skåning är detta min kunskapsmässiga repertoar av vad som är typisk västkustmat.

[Djungeltrumman]

Vi måste lära barn och barnbarn vad vår jord mår bäst av

[2017-06-21] WEB_INRIKES Aina Bergvall Öka textstorleken Annons -- En man som heter Trump tror inte att människan är sin egen och vår miljös värsta framtidshot.

[News 55]

Så kan festivaler bidra till hållbarhet

[2017-06-21] Kommuner och andra offentliga aktörer missar chansen att påverka publiken i positiv riktning genom evenemang som man stöder, menar Henrik Jutbring som skrivit en doktorsavhandling i ämnet på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

[Sveriges Radio P1]

Svenskt näringsliv i omvandling från 1980 till våra dagar

[2017-06-18] Svenskt näringsliv i omvandling handlar om förändringar i det svenska näringslivet från 1980-talet fram till mitten av 2010-talet. Det är i första hand en historisk berättelse, men den drar fram trådarna till idag.

[Svensk Historia]

Professor: Kallar detta för muta

[2017-06-13] Vd:n Torbjörn Callvik gav en hyresrätt på Östermalm till näringslivstoppen Caroline af Ugglas. Senare fick Callvik en styrelsepost hos pensionsbolaget AMF - där af Ugglas representerar en av ägarna.

[Aftonbladet]

Hon är årets Sten-Olof Palm-stipendiat

[2017-06-12] Karriär Årets Sten-Olof Palm-stipendiat är Ida Ahlsson från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet som får ett års praktik på Swedish-American Chambers of Commerce i Washington D.C. samt 200 000 kr för att täcka boende och uppehälle

[The Scholar]

Egenföretagare vs egenanställd

[2017-06-12] Allt fler entreprenörer lockas till egenanställningsföretag - i stället för att själva starta eget. Civilekonomen stämde träff med en traditionell egen företagare och en egenanställd för att reda ut på vilka grunder de har gjort sina val.

[Civilekonomen]

Så fick handels sin uppgång

[2017-06-11] Handelshögskolan har dragit en stor vinstlott om Västlänken byggs. En uppgång integrerad i skolan planeras.

[GöteborgDirekt]

Excel upp i topp på listan över hetaste kompetenserna för ekonomer

[2017-06-09] Excel har flugit ända upp i topp på listan över de hetaste kompetenserna och egenskaperna för ekonomer. Det framgår av den årliga listan från Utbildning.se som återigen granskat aktuella jobbannonser.

[Civilekonomen]

Allt fler unga intresserade av att köpa aktier

[2017-06-08] Ungas intresse för att köpa aktier ökar. Det märks på medlemssiffrorna hos föreningen Unga aktiesparare. Men den som satsar riskerar också att utsätta sig för stora risker.

[SVT Nyheter]

Episurf formerar laget

[2017-06-07] Bolaget utser ny vd, finanschef och rådgivare för den amerikanska marknaden." Pål Ryfors. Episurf medical satsar på förändringar i ledningsorganisationen i sin strävan att bli världsledande inom sin nisch.

[Life Science Sweden]

Möt de största stjärnorna i det nya medielandskapet

[2017-06-05] Ett avsnitt från P1 Specialprogram 85 min Möt de största stjärnorna i det nya medielandskapet Kl 08:05 En värld där vi skapar våra egna informationsflöden. En ny ordning där den bästa berättaren får den största publiken.

[Sveriges Radio P1]

Forskning: Män överskattar hur snabbt de springer

[2017-06-01] Män tror nästan alltid att de springer snabbare än vad de faktiskt gör. Det visar en studie från Göteborgs universitet.

[Metro]

Män överskattar hur snabbt de springer

[2017-06-01] En undersökning med över 5 000 löpare visar att män överskattar sin förmåga mest.

[Forskning & Framsteg]

Forskare: Donald Trump visar sin onda vilja

[2017-05-31] Världen kan inte annat än att se på när USA:s president Donald Trump tycks vara ...

[di.se]

Elever presterar sämre vid värme

[2017-05-30] klimat nationalekonomi I Costa Rica presterar eleverna sämst vid de skolor som ligger i de varmaste och fuktigaste delarna av landet.

[Forskning & Framsteg]

Experterna om Klarnas nya logga: "Oväntat, poppigt och mänskligt"

[2017-05-29] Det har surrat envisa rykten om att Klarna planerar att byta till en rosa logotyp. Under förra veckan stärktes ryktena ytterligare när Simon Saneback, tidigare rådgivare till Klarna, twittrade en bild på vad som uppges kunna vara den nya loggan.

[Breakit]

Europeisk stålindustri i öppet brev till EU

[2017-05-29] Ledarna för den europeiska stålindustrin höjer nu sina röster i ett öppet brev där man uppmanar EU:s regeringschefer att se över det kommande förslaget om ett nytt utsläppsrättssystem.

[Sveriges Radio]

Ökande intresse för redovisningskonsultrollen

[2017-05-29] För några veckor sedan skrev vi om arbetsmarknadsmässan Rekon som Handelshögskolan i Göteborg anordnar varje år.

[Konsulten]

Skolelever riskerar sämre studieresultat vid varmare klimat

[2017-05-27] Laura Villalobos-Fiatt. Fotograf: Marie Andersson/Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Klimatförändringar drabbar inte bara jordbruket och människors möjligheter att försörja sig. Höga temperaturer påverkar även inlärningsförmågan.

[Aftonkuriren]

Avhandling: Klimatförändringar kan försämra elevers skolresultat

[2017-05-26] Enligt en ny avhandling från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet minskar elevers närvaro vid höga temperaturer. Doktoranden Laura Villalobos-Fiatt har undersökt hur skolnärvaro i Costa Rica hänger ihop med höga temperaturer och regn.

[Aktuell Hållbarhet]

Män långsammare än de själva tror

[2017-05-25] Fakta Om undersökningen Undersökningen är baserad på drygt 5 000 löpare. Löparna uppskattade sin sluttid inom ramen för en kampanj arrangerad av en svensk tågoperatör samt löparsajt ett par dagar före respektive lopp.

[Kurera]

Trio med blick för gamla jeans

[2017-05-24] Ta tre gamla barndomskompisar. Nåja, så gamla är de inte, 23 och 24 år. Fulla av idéer, och som till slut fastnar för en. Då har vi Monkeymood. André Viktorsson, Carl Olafsson och Viktor Carlsson hittade till slut något de kunde enas om.

[Bohusläningen]

Sidansvarig: Daniel Karlsson|Sidan uppdaterades: 2014-09-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://handels.gu.se/om_handelshogskolan/press/Om+oss+i+media/
Utskriftsdatum: 2017-08-22