Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Om oss i media

Högskola granskar konflikten

[2017-10-17] Handelshögskolan i Göteborg och SSPA ska i en ny studie granska hamnkonfliktens effekter utifrån ett nationellt perspektiv.

[Sjöfartstidningen]

Lokala specialiteter lockar turister

[2017-10-16] Den lokala maten sätter mindre orter på kartan och lockar turister, enligt experterna. Lokala specialiteter som löjrom, ost och knäckebröd bygger starka varumärken.

[Norrbottens-Kuriren]

Så styrs restauranggästen rätt

[2017-10-16] Här är knepen till att få restauranggästen att minska köttkonsumtionen till förmån för vegetarisk mat, enligt en ny doktorsavhandling i beteendeekonomi.

[Fast Food Magazine]

Oatly: Kommer trampa på ömma tår

[2017-10-16] Mjölkindustrin vs. Oatly. Game over med tillägget Not, så lyder copyn i helsidesannonsen i bland annat Dagens Nyheter fredagen den 20 november 2015. Dagen innan har Svensk Mjölk vunnit mot Oatly i marknadsdomstolen efter en över ett års tid lång

[Dagens Media]

Greenwashing - en grön gråzon

[2017-10-14] Förr sa man att sex säljer - i dag är det grönt som säljer. I klimatångestens tid vill vi vara miljömedvetna, men gärna så lättvindigt som möjligt. Det skapar utrymme för företag att tvätta sina varor gröna.

[Göteborgs-Posten]

Professor: Misstänkt mutbrott

[2017-10-14] Kävlinge - Varför gör hon detta? För att hon personligen är involverad, för partiet eller har hon utlovats förmåner nu eller i framtiden? Det här är ett misstänkt mutbrott.

[Skånska Dagbladet]

Hon är Ruter Dam

[2017-10-12] Den forna traineen och Siba-chefen går från klarhet till klarhet. På onsdagen ut...

[Di Weekend]

Netonnets vd får fint näringslivspris

[2017-10-11] Netonnets vd Susanne Ehnbåge har utsetts till 2017 års Ruter dam av organisationen med samma namn. Priset går till kvinnor som befordrats till den mest inflytelserika chefsposten under senare tid.

[7H Affärer]

Självöverskattning kan förklara lönegap

[2017-10-11] Illustration: Johanna Gustavsson Lästid XX min Text Publicerat Självöverskattning kan förklara lönegap Har manliga långdistanslöpares tidsoptimism ett samband med löneskillnaderna mellan män och kvinnor?

[Chef]

Den stora svenska förvaltningen

[2017-10-11] som bara kontrolleras när den fattar formliga beslut har för mycket makt, skriver Jakob Heidbrink i en gästkrönika. Sedan Transportstyrelseskandalen briserade har vi en debatt om förvaltningen.

[Göteborgs-Posten]

Rättsprofessor: "Saab klarade sig billigt undan"

[2017-10-10] Saab har varit "djupt insyltade" i korruption i samband med Jas Gripen-affären med Sydafrika. Det anser Dennis Töllborg, professor i rättsvetenskap, som för närvarande själv studerar vapenupphandlingen.

[Svenska Dagbladet]

Image-experten: Det viktigaste är invånarnas trygghet

[2017-10-09] Eva Ossiansson är varumärkesexpert och har bland annat skrivit om hur New York-stadsdelen Harlem förbättrat sitt rykte. Kan Backa göra samma resa? Kan en stadsdel göra något för att förbättra sitt varumärke?

[GöteborgDirekt]

John Lapidus: Sjuk resa mellan vapen och vård

[2017-10-07] Sjukförsäkring Vapen och sjukvård öppnar för samtal med vem som helst, konstaterar forskaren John Lapidus, på resa mellan vapenförsäljare, patienter utan pengar och privata sjukhus i de amerikanske Sydstaterna.

[Dagens Arena]

Debatt: Margot Wallström - fördöm den etniska rensningen i Burma

[2017-10-06] När Sverige tog plats i FN:s säkerhetsråd tryckte vi på att vikten av mänskliga rättigheter måste respekteras.

[Metro]

Ny gästprofessor på Handels i Göteborg

[2017-10-05] Lena Apler, grundare och styrelseordförande i Collector, har utsetts till ny innehavare av Assar Gabrielssons gästprofessur i tillämpad företagsledning på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Det framgår av ett pressmeddelande.

[Balans]

Forskare avundas inte politikerna

[2017-10-04] Besparingar, höjd skatt, riktad arbetskraftsinvandring och höjd pensionsålder. Det är de verktyg som politikerna har att använda, enligt forskare. Inte lätt att gå till val på.

[SVT Nyheter Väst]

Volvo flyger in amerikaner - för att bli ambassadörer

[2017-10-04] I över 60 år har Volvo flugit amerikanska och kanadensiska bilköpare till Göteborg. Randy Crisp och Ruzanna Yesayan från New York nappade på erbjudandet. - Har ni varit i Sverige förut? No turning right if there is a red light. Never!

[ETC Göteborg]

Billigare för börsmanipulatörer att dömas än att bryta mot r...

[2017-10-03] Den nya marknadsmissbrukslagen har gjort det i många fall är billigare för markn...

[Dagens Nyheter - Login]

Expert: Nordea har skadats - men fler kan flytta

[2017-10-02] Nordea har värderats som ett av Sveriges tio mäktigaste varumärken. Men nu kan det vara slut på det. Flytten till Finland har skadat varumärket, enligt forskaren Eva Ossiansson.

[Svenska Dagbladet]

Macchiarini skakar ännu Karolinska och Nobelpriset

[2017-10-02] När Nobelveckan närmar sig så tar Karolinska institutet fortfarande stryk av den stora forskningsskandalen. Lärosätet tappar i mätningar och tidigare inblandade KI-rektorer sitter ännu kvar i Nobelförsamlingen.

[Svenska Dagbladet]

Bakgrund: Därför får nazisterna marschera

[2017-09-30] Ett 50-tal nazister, utan demonstrationstillstånd, marscherade i Göteborg söndagen den 17 september.

[Nya Lidköpings-Tidningen]

Playboy-grundaren Hugh Hefner död - "Han är ikonen som befäster varumärket"

[2017-09-28] Playboygrundaren Hugh Hefner är död. Han avled av naturliga orsaker i sitt hem, det berömda Playboy Mansion.

[Avesta Tidning]

"Ikonen som befäster varumärket"

[2017-09-28] Playboygrundaren Hugh Hefner är död. Han avled av naturliga orsaker i sitt hem, det berömda Playboy Mansion.

[Enköpings-Posten]

Prins Daniel besökte Hvitfeldtska och Handelshögskolan

[2017-09-27] Intresset var stort när när entreprenörer med Prins Daniel i spetsen besökte Hvitfeldtska gymnasiet och Handelshögskolan i Göteborg. Budskapet var tydligt: Våga sätt igång och se misslyckanden som värdefulla erfarenheter.

[Göteborgs-Posten]

Företagarmätning: aldrig varit sämre

[2017-09-26] Flera av kranskommunerna ligger i topp när företagarklimatet mäts i landets kommuner. Men Göteborg har halkat närmare 40 placeringar senaste året. En undersökning om lokala företagares attityd till kommunen talar sitt tydliga språk.

[Göteborgs-Posten]

Nya Tider-debatten dominerar mediernas bokmässebevakning

[2017-09-26] Debatten kring högerextrema Nya Tiders medverkan dominerar publiceringarna kring bokmässan i Kulturnytts genomgång. Endast var tionde publicering har handlat om författarbesök och teman.

[Sveriges Radio P1]

Rör inte Kulturkalaset - låt andra fylla på Julstadens kassa

[2017-09-23] Om Kulturkalaset är göteborgarnas fest så är Julstaden riktad mot turismen och primärt en angelägenhet för köpmännen och hotellnäringen. Göteborgarnas skattepengar ska inte bekosta sådant som i första hand näringsidkare ska finansiera.

[Göteborgs-Posten]

Experter: Största skandalen i Sveriges historia

[2017-09-22] Korruptionshärvan kring Telia Companys agerande i Uzbekistan har nu resulterat i miljardböter och ett åtal mot tre tidigare toppchefer i bolaget.

[Omni]

Regler för demonstrationer kan skärpas

[2017-09-21] INRIKES Politik. Regler för hur nazister och andra extremister får uppträda vid demonstrationer kan komma att skärpas. Partierna ska nu överlägga om hur antidemokratiska krafter kan motverkas.

[Aftonbladet]

Näringslivsprofilen: Det här är mitt sista stora projekt

[2017-09-21] Percy Barnevik vill utrota världens fattigdom - genom miljoner kvinnliga entreprenörer. - Männen är, generellt, ofta lata, oansvariga och dricker eller spelar upp pengarna i stället, säger näringslivsprofilen.

[Göteborgs-Posten]

Polisen glömde bort tips om nazidemonstration

[2017-09-18] INRIKES Samhälle. Polisen fick ett anonymt tips två dagar före nazistdemonstrationen i Göteborg i söndags - men tappade bort det. Det bekräftar chefen för polisens kommunikationscentral, Daniel Norlander.

[Aftonbladet]

Rättsexpert: Fanns visst möjlighet att upplösa nazistmarch

[2017-09-18] I helgen genomförde Nordiska motståndsrörelsen en tillståndslös demonstration i stan, utan att stoppas av polis.

[GöteborgDirekt]

Därför får nazisterna marschera

[2017-09-17] INRIKES Brott. Efter dagens nazistmarsch genom Göteborg undrar säkert många varför polisen inte avbryter nazisterna - då de aldrig sökt tillstånd att demonstrera.

[Aftonbladet]

Vilket pris måste man betala för att ingå i en internationell ekonomi?

[2017-09-17] Ekonomiskt är Sverige ett av världens mest internationaliserade länder. Ett antal stora svenska företag har både stora produktionsanläggningar utanför Sverige och mer än 90 procent av sin försäljning utomlands.

[Balans]

Läget en utmaning för 70-årsfirande klädjätte

[2017-09-17] Lyssna För 70 år sedan slog den unge entreprenören Erling Persson upp dörrarna till den lilla klädbutiken "Hennes" i Västerås. I dag finns över 4 500 H&M-butiker i 68 länder.

[Upsala Nya Tidning]

Fästingar hämmar friluftsliv

[2017-09-12] Ökningen av fästingar, TBE och borrelia i Sverige påverkar hur människor rör sig i naturen. Det visar en ny avhandling från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

[Extrakt]

Vi undviker att vara i skogen på grund av rädsla för fästingar

[2017-09-12] Den ökade förekomsten av fästingar, TBE och borrelia i Sverige skapar så stor oro hos många att de undviker vissa områden i naturen. Över 40 procent anser att fästingbett utgör en hög risk för deras hälsa.

[Vårdfokus]

Fick internationellt drömjobb

[2017-09-10] Alingsås Hans första uppdrag blir att öka den svenska e-handeln mot Australien. Nu flyttar den 27-årige alingsåsaren Tao Hemberg Jankel till Sydney och jobbet som trainee på Business Sweden. - Det känns helt fantastiskt.

[Alingsås Tidning]

"Mäns våld mot kvinnor bör ses som hatbrott"

[2017-09-08] Våld och hot om våld mot kvinnor drabbar inte bara den enskilda. Dessa brott sänder en signal till hela den grupp som brottsoffret tillhör att de inte är säkra.

[Svenska Dagbladet]

Pr-expert: "Nordea förlorade slaget - Löfven vann"

[2017-09-08] Nordeas ordförande Björn Wahlroos uttalande att skattebetalarna "aldrig hjälpt Nordea" är kanske korrekt i teorin - men ur pr-synpunkt är det ett misslyckande.

[Svenska Dagbladet]

Många undviker skogen av rädsla för fästingar

[2017-09-08] Var femte svensk undviker att gå ut i skogen av rädsla för att drabbas av fästingar och i förlängningen sjukdomar som TBE och Borrelia.

[SVT Nyheter]

Var femte svensk undviker skogen

[2017-09-08] Många stannar inne på grund av fästingar. En studie vid Handelshögskolan i Göteborg visar att var femte svensk undviker skogen av rädsla för att drabbas av fästingbett. Många är rädda för fästingar.

[Sveriges Radio Väst]

SVT avslöjar: Maria Ågren skickade över 300 mejl till privata kontot efter att hon fått gå

[2017-09-05] Efter att Maria Ågren fick gå från Transportstyrelsen vidarebefordrade hon e-post från sin myndighetsadress till sitt privata e-postkonto. Det kan SVT Nyheter avslöja. Flera experter säger att det kan vara olagligt.

[SVT Nyheter]

42-årige Fredrik är Sveriges okände spelmiljardär

[2017-08-29] D et var inte bara företaget som var i fara - hela Fredrik Westers familjeekonomi stod på spel hösten 2009.

[Café]

Få poliser åtalas trots många anmälningar

[2017-08-29] Bara en bråkdel av anmälningarna mot poliser leder till åtal i Kalmar län och orsaken ska vara att polisens internutredningar inte fungerar. Polisen avfärdar dock kritiken och menar att många anmälningar inte handlar om brott.

[SVT Nyheter Småland]

"Framtiden är ett tårtbord för byråer"

[2017-08-28] En behaglig semesteratmosfär vilar över Edelman Deportivos kontor i Luth & Roséns gamla tegelfabrik på Rosenlundsgatan. Det är fortfarande augusti, och glest mellan arbetsplatserna i den spatiösa industrilokalen.

[Dagens Media]

Affärsängeln som blickar österut

[2017-08-28] Doldisen Du an Stojanovi från Mölndal är Sveriges tyngsta affärsängel och leder det globala riskkapitalbolaget True Global Ventures. Och han blickar österut. Det är där framtiden finns. - Det märks också makroekonomiskt.

[Göteborgs-Posten]

"Oftast effektivare med generella styrmedel"

[2017-08-25] Tre frågor till Olof Johansson-Stenman, professor i nationalekonomi på Handelshögskolan i Göteborg. Olof Johansson-Stenman.

[ETC Göteborg]

Hennes avgång är bara en tidsfråga

[2017-08-24] Turerna kring partiledare Anna Kinberg Batra gör att varumärkeskrisen för partiet blir allt djupare.

[Svenska Dagbladet]

Adam brinner för mänskliga rättigheter

[2017-08-18] FLODA Adam Saeed Ålder: 49 år Familj: Gift, tre små barn och två äldre sedan ett tidigare äktenskap Bor: Radhus i Uddared, Floda Gör: Samhällsvägledare på Medborgarkontoret Intressen: Väldigt aktiv i sociala medier.

[Lerums Tidning]

Sidansvarig: Daniel Karlsson|Sidan uppdaterades: 2014-09-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://handels.gu.se/om_handelshogskolan/press/Om+oss+i+media/
Utskriftsdatum: 2017-10-18