• Andra AP-fondens vd Eva Halvarsson får medalj av Handelshögskolan i Göteborg

[2017-10-24] Eva Halvarsson, vd för Andra AP-fonden, är årets mottagare av medaljen Pro Studio et Scientia - för engagemang och vetenskap. Med denna utmärkelse vill Handelshögskolan vid Göteborgs universitet uppmärksamma och hedra personer som gjort omfattande och mångåriga insatser för att utveckla skolans verksamhet.

• En ny världsordning?

[2017-10-18] Inbjudan till seminarium den 19 oktober med bland andra Cecilia Malmström och Klas Eklund Den globala världsordningen genomgår en snabb förändring. Kina har börjat prata mer om frihandel och miljö medan USA går mot protektionism och klimatförnekelse. Brexit är i full gång medan det franska folket har röstat för ett starkare EU. Krig, klimatförändringar och befolkningstillväxt har skapat stora folkvandringar som sannolikt kommer att öka i framtiden.

• En heldag om globala hållbarhetsutmaningar för blivande ekonomer och jurister

[2017-10-17] Inbjudan till hållbarhetsdag den 18 oktober. Dagens studenter är morgondagens beslutsfattare, och måste få verktyg för att på djupet kunna analysera och hantera de stora sociala, ekologiska och ekonomiska hållbarhetsfrågor som de kommer att ställas inför i sitt kommande yrkesliv. Därför ingår hållbarhetsfrågor i alla program på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Den 18 oktober är det återigen dags för den obligatoriska hållbarhetsdagen ¿Challenges¿ för studenterna som läser sitt första år.

• Nudging får oss att äta mer vegetariskt

[2017-10-16] Maten vi äter har stor påverkan på miljön. Ny forskning från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet visar att vi med enkla metoder kan påverka restaurangbesökare att minska köttkonsumtionen till förmån för vegetarisk mat, med sänkta utsläpp av växthusgaser som följd.

• Lena Apler gästprofessor på Handelshögskolan i Göteborg

[2017-10-04] Lena Apler, grundare och styrelseordförande i Collector, har utsetts till ny innehavare av Assar Gabrielssons gästprofessur i tillämpad företagsledning på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

• Ökad risk för fästingburna sjukdomar hämmar friluftsliv

[2017-09-07] Den ökande förekomsten av fästingar, TBE och borrelia i Sverige skapar en stor oro hos befolkningen och påverkar hur människor rör sig i naturen. Det visar en ny avhandling från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, som är den första beteendestudien av fästingfrågan.

• Ny forskning: Evenemang kan förändra beteenden

[2017-06-20] Sommaren i Sverige är fylld av musikfestivaler och andra publika evenemang. Många stöds av kommuner och andra offentliga aktörer, vanligen utifrån ekonomiska termer och varumärkesargument. Men evenemang kan också användas för att påverka beteenden som är värdefulla för både individ och samhälle. - Det finns anledning att tänka om när det gäller vilken typ av evenemang man prioriterar, säger forskaren Henrik Jutbring på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

• Pris till de bästa masteruppsatserna på Handelshögskolan i Göteborg

[2017-06-15] Efter två krävande år på Handelshögskolans masterprogram diplomerades 287 studenter vid en högtidlig examensceremoni i Konserthuset i Göteborg den 14 juni. Under ceremonin prisades också de bästa uppsatserna från de nio programmen med ¿The Malmsten Award¿.

• Ida Ahlsson är årets Sten-Olof Palm-stipendiat - får 1 års praktikplats i Washington DC och 200 000 kr för levnadsomkostnader

[2017-06-12] Ida Ahlsson är årets Sten-Olof Palm-stipendiat - får 1 års praktikplats i Washington DC och 200 000 kr för levnadsomkostnader

• Världskonferens om turism i kust- och marina miljöer fokuserar på globala utmaningar och lokala lösningar

[2017-06-11] Göteborg 13 ¿ 16 juni 2017 Utmaningarna inom den kustnära och marina turismen är ofta av en global karaktär, särskilt när det handlar om hållbar utveckling och förvaltningen av ekosystemtjänster. Lösningarna, som till exempel planering, strategier, innovation och utveckling, är däremot ofta lokala. De påverkar samhällen och företag och kan ge möjligheter om man kan koppla det lokala till det globala.