Nyheter

• Breddad turismforskning på Göteborgs universitet skall bidra till en mer hållbar turismnäring

[2017-03-02] För att möta branschens kunskapsbehov breddar nu Centrum för turism vid Göteborgs universitet sin verksamhet genom att knyta till sig nya ämnesområden. Utvecklingen är ett naturligt steg för att möta besöksnäringens kunskapsbehov i sin strävan efter att bli både konkurrenskraftig och hållbar.

• Prestigefull tävling för juriststudenter landar i Göteborg

[2017-02-21] Den 23-26 februari välkomnar Göteborg och Handelshögskolan en av regionfinalerna i European Law Moot Court Competition (ELMC) - världens mest omfattande och prestigefulla studenttävling i EU-rätt. Under två dagar kommer 13 lag från Europa och Nordamerika mötas i rättegångar om ett fiktivt rättsfall inför några av Europas mest framstående jurister.

• Hot och hat på nätet - panelsamtal 10 februari

[2017-02-09] Hot och hat på nätet är ett relativt nytt och växande fenomen som påverkar oss på olika sätt. Det kan vara i vår vardag men det kan också bli påtagligt för den som vill göra sin röst hörd i det offentliga samtalet. Vad finns det för möjligheter för oss som individer och för samhället att hantera dessa nya utmaningar?

• Här finns lösningar på de globala hållbarhetsutmaningarna

[2017-01-30] Fiskodling i stan, sociala utfallskontrakt eller kanske crowd funding för att skapa en eldriven bil eller solceller i Afrika? Dessa och andra sätt för Sverige att ta sig an de globala hållbarhetsmålen diskuteras den 31 januari, då studenter på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet möter politiker, näringsliv och offentliga organisationer på ¿Sustainability Day: Solutions¿.

• Geografisk närvaro viktig även för internetbaserade företag

[2017-01-19] Internetbaserade företag kan ta klivet ut i världen enklare och snabbare än traditionella företag, men för att internationaliseringen ska lyckas behövs en fot i den "riktiga" geografin. Aktiviteter offline är minst lika viktiga som de som sker online, visar en avhandling i ekonomisk geografi från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

• Initiativkraft viktigt för innovationer

[2017-01-17] Medarbetare som tar egna initiativ är viktigt för att skapa fler innovationer i en organisation. Det visar en studie från Gothenburg Research Institute, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet och psykologiska institutionen, Göteborgs universitet.

• Inkludering är nyckeln till ett starkt platsvarumärke

[2016-12-20] Arbetet med att marknadsföra en plats - att ta fram dess varumärke - kritiseras ofta för att vara toppstyrt och exkluderande. Om man istället genomför arbetet på ett inkluderande sätt, och tar med olika aktörer och kompetenser, blir resultatet bättre och mer hållbart. I en ny avhandling från Handelshögskolan i Göteborg presenteras fem karaktärsdrag som kännetecknar en lyckad inkluderande process.

• Konsumtion av möbler och heminredning ökar kraftigt

[2016-12-19] Konsumtion av möbler och inredning har ökat kraftigt i Sverige under senare år. Svenska folket slänger stora mängder mat. I båda fallen underskattar konsumenterna mängderna. Det är en del av innehållet i Konsumtionsrapporten 2016, från Centrum för konsumtionsvetenskap vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet.

• Handelshögskolan i Göteborg ackrediterad av AMBA till 2021

[2016-12-14] Executive MBA-programmet på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet har fått förnyat förtroende av internationella ackrediteringsorganisationen Association of MBAs (AMBA). Programmet har varit ackrediterat sedan 2013 och får nu längsta möjliga förlängning - fem år. Handelshögskolan vid Göteborgs universitet är den enda svenska handelshögskola som är AMBA-ackrediterad. Denna kvalitetssäkring anses internationellt som den mest prestigefyllda ett MBA-program kan få.

• Årets unga alumner utsedda på Handelshögskolan i Göteborg

[2016-11-29] Handelshögskolan vid Göteborgs universitet har utsett Ann Sofie Gullbring, Getinge Group, och Zuzan Ismail, Setterwalls Advokatbyrå, till Årets unga alumner. Med utmärkelsen vill skolan uppmärksamma och uppmuntra sina tidigare studenters insatser i näringsliv och samhälle, men också inspirera blivande och nuvarande studenter.