MeetingPoint HR 25 oktober: DIG & GIG

Nyhet: 2017-06-26

Omvandlingar av svenskt arbetsliv och konsekvenser för HR-arbete

Temat för denna eftermiddag är ”Dig & Gig”. Dig syftar på digitalisering och Gig anspelar på den så kallade Gig-ekonomin där man inte längre är heltidsanställd, utan tar tillfälliga anställningar och uppdrag. Detta är två stora utvecklingstrender som utmanar våra organisationer, men särskilt våra HR-funktioner vad gäller att driva förändring, innovation och främja engagemang.

Program:

13.00 Ola Bergström, professor, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet: Översikt av forskningsområdet ”Dig & Gig”

13.20 Jan Ljungberg, professor, Institutionen för tillämpad informationsteknologi, Göteborgs universitet: Det digitala samhällets nya logiker - möjligheter och utmaningar för arbetslivet.

13.50 Maria Lindqvist, Zenuity AB, SVP People – om hur man kan arbeta för att skapa innovationer inom fordonsindustrin och vilka utmaningar detta innebär inom HR-området. Maria är HR-direktör för det nystartade bolaget Zenuity, som är ett joint venture mellan Volvo Cars och Autoliv, och som främst utvecklar mjukvaran till självkörande bilar.

14.20 Fika

14.50 Maria Norbäck, lektor och Lars Walter, docent, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet: Egenarbete i gig-ekonomin.
Utifrån egen forskning fokuseras här på nya (och gamla) intermediärer såsom egenanställningsföretag och fackförbund och hur dessa navigerar i gig-ekonomins nya farvatten.

15.20 Lina Morén, HR-chef, IKEA Kållered: Från varuhus till multichannel - hur arbetar HR på framtidens IKEA. Vad händer i en starkt värderingsbaserad kultur när koncept och sanningar utmanas. Lina Morén beskriver, utifrån arbetet som HR-chef på IKEA Kållered, hur HR kombinerar jobbet som förändringsledare med att vara kulturbärare i framtidens IKEA. Vilket värde adderar HR i förändringsprocessen. Lina tar avstamp i IKEAs ledarskaps idé samt medarbetarnas engagemang för att beskriva HRs utmaningar och framgångar i en konkurrensutsatt retailvärld.

15.50 Paneldiskussion

16.30 Avslut

Moderator: Freddy Hällstén, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet

MeetingPoint HR arrangeras av Centrum för global HRM och Handelshögskolans partnerprogram.

Välkommen!

Datum: Onsdagen 25 oktober 2017
Tid: Kl 13.00-17.00
Plats: Volvosalen, Handelshögskolan, Vasag. 1

>> Till anmälan

Kostnadsfritt för anställda hos partners till Handelshögskolan och Centrum för global HRM. För övriga deltagare är kostnaden 2 000 kr ex moms. Antalet platser är begränsat.

Sidansvarig: Daniel Karlsson|Sidan uppdaterades: 2017-09-08