Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Reväst seminarier

Agenda 2030 -- I riktning mot en hållbar välfärd


Datum och tid:
1 november 2017 kl.14.00-15.30
Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1, Göteborg, SKF-salen
Anmälan: Senast 27 oktober via denna länk

I samarbete med Partnerprogrammet Handelshögskolan vid Göteborgs universitet

Katarina Sundberg, kanslichef för Agenda 2030-delegationen och huvudsekreterare för "I riktning mot en hållbar välfärd" presenterar rapporten och Sveriges arbete med Agenda 2030, prioriterade områden och handlingsplan. Vilka områden är mest relevanta för Sverige och hur kan näringsliv och offentlig sektor samverka?

Agenda 2030 för hållbar utveckling antogs av FN:s generalförsamling i september 2015. Den innebär att världens länder förbundit sig att gemensamt uppnå en ekonomiskt, miljömässigt och socialt hållbar utveckling till år 2030. Agendan innehåller 17 mål och 169 delmål som tillsammans kallas de Globala målen.

Sverige bedöms ha goda förutsättningar att nå de Globala målen och placerar sig konsekvent i topp i internationella mätningar. En viktig anledning är den svenska välfärdsmodellen, som tillsammans med ett starkt näringsliv, engagerat civilsamhälle, forskning och innovation, välfungerande institutioner och hög mellanmänsklig tillit har skapat en god grund för hållbar utveckling.

Moderator: Anna Nordén, projektledare SDSN, Sustainable Development Solutions Network, Northern Europe


Följ Reväst på Twitter! @revast_ och #reväst

 

 

Kontaktinformation

Reväst

Box 608, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Vasagatan 1, Göteborg

Telefon:
+46 (0)31-786 4415

Reväst informationsfolder

Följ oss

Sidansvarig: Marie Larkö|Sidan uppdaterades: 2017-10-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?