Logotyp, visitkort, trycksaker, PowerPoint-mallar mm

Genom att hålla ett enhetligt utseende på allt informationsmaterial från Handelshögskolan, förstärker vi skolans identitet. För att underlätta för alla som behöver ta fram material har vi samlat viktig och nyttig information på den här sidan.

Att göra en trycksak är inte lätt. Innehåll och språk skall passa målgruppen och utseendet skall följa Handelshögskolans visuella identitet. Dessutom skall den rymmas inom en begränsad budget. Kontakta kommunikationsansvarig maria.norrstrom@handels.gu.se , ank 1247 eller kommunikatör Daniel Karlsson, daniel.karlsson@handels.gu.se, ank 5477, så får du hjälp!

Handelshögskolans logotype

Handelshögskolans logotyp ser ut så här:

Det finns även en vänsterställd, liggande variant som skall användas när utrymmet är mycket begränsat.

Regler för hur logotypen ska användas
I december 2010 fastställde HHFN regler för hur Handelshögskolans logotyp ska användas. Bakgrunden till detta är, att när skolans logotyp används på en trycksak, produkt, webbplats eller något annat innebär det ett ansvar. Det signalerar att Handelshögskolan är avsändare, att skolan står bakom det som trycksaken/produkten/webbplatsen handlar om och att Handelshögskolan - helt eller delvis - har ett ansvar för att innehåll och kvalité lever upp till mottagarnas förväntningar och krav. Reglerna guidar till att logotypen används på rätt sätt i vårt eget material men också när vi är medarrangör/samarbetspartner i exempelvis en workshop eller en konferens.

Regler för logotypens användning

Ackrediteringslogotyper
Handelshögskolan är ackrediterad av EQUIS, AMBA och AACSB och dessa logotyper kan användas i de flesta trycksaker. Kontakta maria.norrstrom@handels.gu.se , anknytning 12 47, för mer information.

Handelshögskolans visuella identitet

Handelshögskolan har ett starkt varumärke. Detta vill vi bygga vidare på och det är därför viktigt att trycksaker, affischer, foldrar, mässmontrar och annat som representerar Handelshögskolan har ett likartat visuellt uttryck. Därför finns en grafisk handbok för skolan med stöd t ex vad gäller hur logotypen ska användas, vilka färger som kan användas, hur en affisch eller en annons se ut osv. Det finns även ett kompletterande dokument för hur bilder ska användas.

Obs! Dessa dokument är inte uppdaterade. Kontakta oss för aktuell information.

Handelshögskolans grafiska handbok

Bildpolicy för Handelshögskolan

Visitkort, kuvert, korrespondenskort

Färdiga mallar finns som talar om hur dessa skall se ut. Kan bara beställas av en eller ett fåtal personer per institution (alltid någon med central placering på institutionen/enheten). Hör av dig till maria.norrstrom@handels.gu.se om du inte vet vem du skall prata med.

Brevpapper, dokumentmallar

Dokumentmallar för Word, PowerPoint och Excel med Handelshögskolans logotyp och våra tre ackrediteringslogotyper finns i GUs nya mallsystem och är automatiskt tillgängliga i alla DAFGU-anslutna datorer.

Systemet är enkelt att använda. På PC finns en ikon längst till vänster i programfönstrets överkant, ”GU-mallar” (GU-templates i eng. version). På Mac kan man behöva klicka upp Arkiv-menyn, ”Template Factory Online”.

Första gången du använder systemet behöver du skapa en profil. Ge profilen ett valfritt namn, ange sedan din organisationstillhörighet genom att klicka vid pilen på ”Alla”, välj ”Handelshögskolan vid Göteborgs universitet” och därefter på aktuell del av verksamheten. Du väljer själv vilka personliga kontaktuppgifter du vill ha med. Du kan skapa flera profiler om du är verksam inom flera delar i organisationen.

För att öppna en mall går du till menyfliken ”Mallar” och kan då välja typ av mall som önskas.

Mer information och användarmanual:

Om man inte är ansluten till DAFGU kan systemet nås via http://mallar.gu.se

Vid installationsproblem vänligen kontakta helpdesk på 2020.

PowerPoint

Baspresentation om Handelshögskolan
(uppdaterad i september 2016)

Generella PowerPoint-mallar finns numera direkt i Office-programmen genom funktionen GU-mallar.

Sidansvarig: Maria Norrström|Sidan uppdaterades: 2017-02-27