Så här är utbildningen upplagd

De tre första terminerna är gemensamma för alla inriktningar. På den språkliga inriktningen kan du fördjupa dig i företagsekonomi eller nationalekonomi. På den analytiska inriktningen har du även möjlighet att välja finansiell ekonomi som ditt huvudämne.

Undervisningsformen varierar från föreläsningar till seminarier i mindre grupper. Gästföreläsare från privat eller offentlig sektor medverkar ofta i undervisningen.

Termin 1 – 3 är gemensamma för alla inriktningar. Här lär du dig grunderna inom företagsekonomi, juridik, nationalekonomi och statistik.

Termin 4 väljer du huvudområde företagsekonomi, nationalekonomi eller finansiell ekonomi och läser fortsättningsnivån inom detta.

Termin 5 läser studenter på

• de språkliga inriktningarna sina respektive språk. Halva terminen är förlagd vid ett förutbestämt universitet/partnerskola dit samtliga studenter reser tillsammans. Engelsk inriktning läser språk i Brighton, tysk i Düsseldorf, spansk i Barcelona, fransk i Lyon, kinesisk i Shanghai och japansk i Sapporo.
  • analytisk inriktning valfria kurser om du valt företagsekonomi eller nationalekonomi som huvudämne. Studenter läser delvis valfria kurser inom finansiell ekonomi. Kurserna kan läsas vid något av våra utländska partneruniversitet.

Termin 6 fördjupar du dig i ditt huvudämne och avslutar med en kandidatuppsats.

Kursöversikt

Här kan du ladda ner pdfer som visar vilka kurser som ingår i terminerna 1 - 6.

Analytisk inriktning

Språklig inriktning