Hur ansöker jag om examen?

Examen måste du ansöka om själv, det är inget som sker per automatik. Examen utfärdas centralt av Göteborgs universitet. Du ansöker om att ta ut din examen från examensenheten på Karl Gustavsgatan 29. Du ska vara helt färdig med dina studier när du ansöker om examen och är själv ansvarig för att alla uppgifter i din ansökan är fullständiga. Kontrollera att alla kurser som ska ingå i examen är inrapporterade i Ladok. Om något saknas, kontakta din institution.

Ansökan om examen via Studentportalen
Du som har ett giltigt studentkonto till Göteborgs universitets webbtjänster kan ansöka om din examen via Ladoktjänster som du hittar på Studentportalen. (Detta gäller i dagsläget de examina som utfärdas på examensenheten.) Ditt studentkonto är giltigt i två terminer efter senaste aktivitet i Ladok; var du färdig med dina studier tidigare får du ansöka på vår pappersblankett. Innan du ansöker på webben, läs igenom den information som finns här.

Saknar du aktivt studentkonto?
Om du inte har ett aktivt studentkonto kan du söka via pappersblankett. Du laddar ner blanketten för ansökan av examen, se länk längre ner på denna sida, där du själv anger vilka kurser du vill ha med i din examen. Har du läst kurser vid andra universitet, ska du bifoga kopia på utbildningsbevisen från dessa kurser med din ansökan om examen. Du når examensenheten på telefon 031-786 18 50 (mån-tors 9-11), eller e-post examen@gu.se

Ansökan via Studentportalen

Blanketter för ansökan av olika examina

Yrkesexamina som utfärdas av examensenheten