Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning på forskarnivå


Utbildningen av nya forskare är central i Handelshögskolans verksamhet. Det är en garanti för en vetenskaplig kvalitet på både den forskning och den grundutbildning som vi skall kunna erbjuda i framtiden.

Handelshögskolan försöker stödja institutionerna genom att skapa plattformar för integration och internationalisering inom utbildningen på forskarnivå. Integrationen stimuleras exempelvis av gemensamma kurser på forskarnivå för doktorander från olika institutioner och ibland även från olika fakulteter.

Under de senaste åren har ca 30 nya studenter antagits till utbildning på forskarnivå varje år. Andelen kvinnor ligger runt 40 % med en viss variation mellan åren.

Utbildningen omfattar 240 högskolepoäng (fyra år) och avslutas med en doktorsexamen. Det finns även möjlighet att avlägga licentiatexamen efter 120 högskolepoäng (två år).

Högskolelagen och högskoleförordningen fastställer ramarna för vad som gäller för antagning, studier, examen mm på forskarnivå. Utöver dessa reglerverk har GU fastställt universitetsgemensamma "doktorandregler", se länk i vänstermenyn.

Detaljerad information om forskarutbildningen och om ansökningsförfarandet finns på respektive institutions webbsidor. Här följer länkar till dem:

Mer information om forskarutbildning vid Göteborgs universitet

Doktorandportalen vid GU

Handelshögskolans i Göteborg studentkår

HHGS doktorandråd

Doktorandkurser vid Handels

Doktorandkurser 2012/2013

Sidansvarig: Marita Taïb|Sidan uppdaterades: 2013-02-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?