Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Likabehandling

Handelshögskolans likabehandlingsplan bygger på den Likabehandlingspolicy Göteborgs universitet tagit fram för åren 2007-2010 och på Diskrimineringslagen "som har till ändamål att motverka diskriminering och på andra sätt främja lika rättigheter och möjligheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionshinder, sexuell läggning eller ålder".

Likabehandlingsområdet, inom ramen för Göteborgs universitets verksamhet, täcker in jämställdhet, jämlikhet och likabehandling.

I universitetets policy betonas fem områden som centrala att arbeta med ur ett likabehandlingsperspektiv. Handelshögskolans likabehandlingsplan utgår från dessa områden utifrån den specifika situation som gäller för verksamheten på Handelshögskolan. Områdena gäller för samtliga personer verksamma vid Handelshögskolan.

1. Förebygga och förhindra trakasserier
2. Personal- och kompetensförsörjning/rekrytering
3. Handelshögskolan, Göteborgs universitet som arbetsplats
4. Utbildning
5. Tillgänglighet för funktionshindrade

Vänd dig till något av ombud i Handelshögskolans likabehandlingsgrupp om du upplever att Handelshögskolan inte når målsättningarna eller om du har förslag och idéer kring hur vi kan arbeta för en ökad likabehandling.

Läs mer om Handelshögskolans likabehandlingsplan och vilka som är ombud
 

Sidansvarig: Linnéa Kappel |Sidan uppdaterades: 2011-07-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?