• Ny rapport kartlägger hat och hot på nätet i Norden

[2017-06-20] Hur näthat ska stoppas är en aktuell fråga i alla nordiska länder. Att kommentarsfält fylls med hotfulla och sexistiska inlägg är ett demokratiproblem, då det riskerar att tysta röster i det offentliga rummet. Men att komma åt förövarna är inte helt enkelt. Ett av problemen är att lagstiftningen på området inte är uppdaterad. Därför har Nordisk information för kunskap om kön (NIKK), på uppdrag av Nordiska ministerrådet, kartlagt den rättsliga regleringen av hat och hot på nätet.

• Ny forskning: Evenemang kan förändra beteenden

[2017-06-20] Sommaren i Sverige är fylld av musikfestivaler och andra publika evenemang. Många stöds av kommuner och andra offentliga aktörer, vanligen utifrån ekonomiska termer och varumärkesargument. Men evenemang kan också användas för att påverka beteenden som är värdefulla för både individ och samhälle. - Det finns anledning att tänka om när det gäller vilken typ av evenemang man prioriterar, säger forskaren Henrik Jutbring på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

• Ida Ahlsson är årets Sten-Olof Palm-stipendiat - får 1 års praktikplats i Washington DC och 200 000 kr för levnadsomkostnader

[2017-06-12] Ida Ahlsson är årets Sten-Olof Palm-stipendiat - får 1 års praktikplats i Washington DC och 200 000 kr för levnadsomkostnader

• Juridik för stjärnfamiljer

[2017-06-09] Svensk familjelagstiftning utgår från ett konservativt familjeideal där äktenskapet mellan man och kvinna utgör norm. Effekten blir att familjejuridiken ofta är onödigt svår för alla som lever i andra former av familjebildningar. Den nya boken Stjärnfamiljejuridik hjälper till att reda ut begreppen.

• Världskongress om turism i kust- och marina miljöer i Göteborg

[2017-06-07] Världskongress om turism i kust- och marina miljöer i Göteborg

• Hållbara studenter tar sjövägen till Island

[2017-06-02] Första helgen i juni reser en grupp studenter från Handelshögskolan till Island för att studera den gröna energiomställningen. För att minimera sin klimatpåverkan reser de med båt.

• Artiklar om mångfald och detaljhandel utvalda till Outstanding papers

[2017-06-01] Artiklar om mångfald och detaljhandel utvalda till Outstanding papers

• Volvo Group har utsett Handelshögskolan till Preferred Learning Partner

[2017-05-31] Volvo Group har ett långsiktigt och strategiskt samarbete kring kompetensutveckling med en exklusiv skara handelshögskolor och tekniska universitet runt om i världen.

• Elever presterar sämre vid varmt klimat

[2017-05-24] Klimatförändringar drabbar inte bara jordbruket och människors möjligheter att försörja sig. Höga temperaturer påverkar även inlärningsförmågan. Laura Villalobos-Fiatt, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, har undersökt hur skolnärvaro i Costa Rica hänger ihop med höga temperaturer och regn.

• Män springer långsammare än de själva tror

[2017-05-16] Manliga långdistanslöpare överskattar sin egen förmåga ¿ de är inte så snabba som de tror. Mitesh Kataria, docent i nationalekonomi på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, och själv motionerande löpare, har undersökt tävlingar som Göteborgsvarvet och Stockholm maraton, och ser tydliga skillnader mellan kvinnor och män.