Vad kan jag bli efter examen?

Handelshögskolans utbildningar är breda och ger dig många möjligheter att själv påverka vad du skall arbeta med i framtiden.

Många dörrar öppnas
När du väljer vad du skall läsa börjar du ringa in vad du i framtiden skall jobba med, men oavsett vad du läser på Handelshögskolan får du många möjligheter efter examen. Ekonomi och juridik är breda utbildningar som fungerar som dörröppnare för många olika arbeten. Var du hamnar i framtiden beror mycket på dina egna intressen och vad du väljer att läsa på fördjupningsnivån. Dessutom spelar ofta slumpen en stor roll.

Vad gör våra studenter efter examen?
Sedan 2008 har Handelshögskolan genomfört uppföljande undersökningar bland de studenter som tog examen från grundutbildningen året innan. Undersökningarna ger svar på frågor som Var arbetar studenterna någonstans idag? Hur gick det till när de fick sitt första jobb? och Inom vilka branscher arbetar de?

Här är några av de ingångsjobb som våra ekonomer får:
Affärsutvecklare, account manager, analytiker, banksäljare, controller, ekonom, ekonomiassistent, finansiell analytiker, fondadministratör, kapitalrådgivare, konsult, managementkonsult, marknadsassistent, inköpare, projektledare, säljare, trainee.

Nyutexaminerade jurister får till exempel jobb som:
Affärsjurist, biträdande jurist, bolagsjurist, handläggare, skattehandläggare, tingsnotarie och trainee.

"Vad kan man jobba med efter examen? Vilken lön får man?

Efter examen blir du alumn
Ordet alumn är latin och betyder egentligen lärjunge. Idag används ordet som benämning på de som har tagit examen från ett visst universitet eller högskola. För Handelshögskolan är det viktigt att hålla kontakten med alumnerna. Hur vi gör det kan du läsa mer om här.

Sidansvarig: Linnéa Kappel |Sidan uppdaterades: 2016-04-22