Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Om Handelshögskolan

 Handelshögskolan

Flygfoto 

Välkommen till Handelshögskolan!

Handelshögskolan har högt uppsatta mål. Vi vill utbilda internationellt eftertraktade studenter med ett ansvarsfullt förhållningssätt till samhällsutvecklingen, och bedriva högkvalitativ forskning som medverkar till att finna lösningar på komplexa globala problem. Förutsättningarna finns, bland annat i form av disciplinär bredd, motiverade och engagerade forskare, nära samverkan och ständig dialog med näringsliv och offentlig sektor, ambitiösa och kreativa studenter och ett internationellt fokus sedan mer än 90 år tillbaka.

Sverige och svenskt näringsliv har haft stora internationella framgångar de senaste 100 åren. Ett par viktiga faktorer bakom framgången är förståelse och respekt för andra kulturer och människors kontext och därigenom en insikt om att det inte finns generella lösningar på lokala problem. Ur detta har det utvecklats ett särskilt ledarskap och en syn på både företagande och ansvarstagande som i dag respekteras internationellt. Handelshögskolans forskning bidrar med att tydliggöra vad detta ledarskap och ansvarstagande består av och gör det möjligt att föra det vidare till dagens studenter, morgondagens ledare.

Våra rötter finns i det lokala näringslivet, ett näringsliv med en internationell inriktning som nu liksom vid tiden för skolans grundande ser vikten av forskning och utbildning på hög nivå. Det skapar unika samarbeten och lägger grunden för Sveriges framtida konkurrenskraft. Vårt näringslivssamarbete återspeglas också i skolans internationella arbete, som utvecklas i nära dialog med våra partner. När vi nu bygger långsiktiga strategiska partnerskap med ledande universitet i Kina och Indien gör vi det på platser där våra partnerföretag ökar sin närvaro.

Handelshögskolan har ritats av Erséus, Frenning och Sjögren Arkitekter AB i Göteborg. Huset kunde förverkligas genom ett mycket generöst bidrag från Stiftelsen Richard C. Malmstens minne och genom donationer från ett antal stora Göteborgsföretag.

Visiting Professor Programme

Visiting Professor Programme

The Visiting Professor Programme bidrar till att stärka Handelshögskolans internationalisering och konkurrenskraft. Ett 20-tal internationella gästprofessorer deltar i programmet.

Mission & Vision

Mission & Vision

The mission of the School is to develop knowledge and educate creative individuals, for the advancement of successful organisations and a sustainable world

Sidansvarig: Maria Norrström|Sidan uppdaterades: 2020-03-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?