• Idag flaggar vi på halv stång

[2019-01-16] Idag flaggar vi på halv stång för att hedra minnet av Handelshögskolans medarbetare Göran Persson som gick bort på nyårsdagen, och som vi i eftermiddag har en minnesstund för.

• Så kan styrmedel användas för att hantera de globala miljöproblemen

[2019-01-11] Globala miljöproblem kan hanteras med hjälp av styrmedel som koldioxidskatter, bygg- och tekniknormer och stöd till ny teknik, men frågan är komplex och flera miljöproblem måste adresseras samtidigt för att nå optimal effekt. Därför krävs också att olika forskningsområden samarbetar för att hitta lösningar. Detta framgår av en artikel publicerad i tidskriften Nature Sustainability.

• Klas och Anton vann 10 000 kr för sin uppsats om BAS-kontoplanen

[2019-01-09] Handelshögskolestudenterna Klas och Anton vann 10 000 kr för sin uppsats " En studie om BAS-kontoplanens standardisering inom svenska branschorgansationer."

• Praktisera i Silicon Valley på stipendium

[2018-12-18] Matilda Hellqvist gör praktik på Svenska Handelskammaren i San Fransisco och Silicon Valley. Praktiken finansieras av ett stipendium från Sten A Olssons stiftelse.

• Elof Hanssons Stiftelse finansierar gästprofessorprogram

[2018-12-17] Tack vare generöst stöd från Elof Hanssons Stiftelse kan Handelshögskolan vid Göteborgs universitet rekrytera tre internationellt mycket framstående gästprofessorer inom området internationellt företagande och handel. Satsningen, "Elof Hansson Visiting Professor Programme in International Business and Trade", pågår under tre år.

• Migrationsverket ny partner till Handelshögskolan i Göteborg

[2018-12-12] Migrationsverket är ny Public Associate Partner till Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Samarbetet omfattar bland annat kompetensutveckling och kontakt med forskare och studenter.

• E-handelns returer av kläder är en miljöbov

[2018-12-10] Den snabbt växande e-handeln leder även till en ökning av mängden returnerade varor. Omkring tre miljarder returförsändelser sker varje år, bara inom EU. Miljöpåverkan från dessa transporter är enorm, liksom energianvändningen. Trots detta har nästan ingen forskning bedrivits inom området. Förrän nu.

• Diplomering av kandidatstudenter i ekonomi 2018 vid Handelshögskolan

[2018-11-28] Lördagen 24 november diplomerades 180 studenter från Handelshögskolan under högtidliga former. Det var studenter från ekonomprogrammet, logistikprogrammet, samhällsvetenskapligt miljövetarprogram samt de som tagit ekonomie eller filosofie kandidatexamen via fristående kurs som fick ta emot diplom från Handelshögskolans prorektor.

• Självständigt tänkande och praktisk tillämpning i nytt ekonomprogram på Handelshögskolan

[2018-11-28] För att möta samhällsutvecklingen lanserar Handelshögskolan vid Göteborgs universitet ett nytt treårigt ekonomie kandidatprogram hösten 2019. I det nya programmet finns ett starkt fokus på självständigt tänkande och hållbarhetsrelaterade samhällsutmaningar. Programmet ersätter det ekonomprogram som ges på Handelshögskolan idag.

• Nätverka i London som stipendiat på Handelskammaren

[2018-11-27] Andre Viktorsson gör praktik på Svenska Handelskammaren i London. Praktiken finansieras av ett stipendium från Sten A Olssons stiftelse för forskning och kultur.