Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Therese Bäckman har tilldelats Carin Mannheimers pris för unga forskare 2017

  [2018-01-22] Therese Bäckman, universitetslektor i offentlig rätt vid Juridiska institutionen, Handelshögskolan, har tilldelats Carin Mannheimers pris för unga forskare 2017.

 • Hemkänsla viktigast vid köp av bostadsrätt

  [2018-01-22] Att köpa bostadsrätt beskrivs ofta som en av livets viktigaste affärer då köpet får stor påverkan på privatekonomin. Men ny forskning visar att känslan av ett hem spelar störst roll vid ett köp. Ofta är det de små detaljerna som avgör, något som väcker frågor om hur vi planerar våra städer.

 • Forskare lanserar nytt sätt att se på naturens värde för människan

  [2018-01-19] Genom att prata om "naturens bidrag till människor" istället för ¿ekosystemtjänster¿ kan naturens värde för människan ses ur ett mer komplett perspektiv, där även samhällsvetenskapliga och humanistiska insikter finns med i bilden. Det föreslår trettio internationella experter kopplade till den av FN initierade vetenskapliga expertpanelen för biologisk mångfald, IPBES.

 • Så påverkas Göteborg av Vision Älvstaden

  [2018-01-15] År 2012 antog Göteborgs kommunfullmäktige en vision för utvecklingen av de centrala stadsdelarna närmast älven ¿ Vision Älvstaden. Den sammanfattas i ¿Öppen för världen¿ och de tre strategierna: hela staden, möta vattnet och stärka kärnan. Nu är arbetet i stadsdelarna igång. Så hur påverkar visionen stadens utveckling? Spelar den någon roll?

 • Välkommen till en återträff med HHG torsdag den 12 april 2018!

  [2018-01-09] 2018 fyller Handelshögskolan 95 år, och redan nu startar vi firandet genom att bjuda in alla som gick på HHG fram till 1971, innan Handelshögskolan blev en del av Göteborgs universitet till en egen återträff.

 • Vilka hotell är mest lönsamma - kedjeanslutna eller fristående?

  [2017-12-21] Hotell- och restaurangbranschen är en viktig del av samhällsutvecklingen och arbetsmarknaden. Det är också en bransch som står inför stora utmaningar, inte minst lönsamhetsmässigt. I sin avhandling presenterar Mats Carlbäck resultat om vilka hotell som är mest lönsamma, de kedjeanslutna eller de fristående, samt en helt ny metod för hur man kan mäta värdet på kedjenamnet.

 • Så bidrar detaljhandeln till integration av utlandsfödda

  [2017-12-20] Företag inom detaljhandeln berörs i allt större utsträckning av utmaningar kring integration av utlandsfödda på arbetsmarknaden och i samhället. Handeln anställer relativt många utlandsfödda och kan vara en del av lösningen på problemet. Vilket är bästa sättet för handeln att bidra? Det har undersökts i en studie gjord av Vedran Omanovi¿ och Ola Bergström, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

 • Förnyad EQUIS-ackreditering för Handelshögskolan vid Göteborgs universitet

  [2017-12-19] Handelshögskolan i Göteborg har fått förnyat förtroende och en femårig re-ackreditering av EQUIS. EQUIS-ackrediteringen är en prestigefull internationell kvalitetsstämpel som Handelshögskolan haft sedan 2004, med förnyad ackreditering 2009, 2014 och nu 2017. Kraven för ackreditering har hela tiden höjts. Idag finns ca 150 EQUIS-ackrediterade handelshögskolor i världen.

 • Thomas Sterner ska övervaka Frankrikes satsning på gröna finanser

  [2017-12-15] Den franska regeringen satsar stort på att öka andelen gröna finanser för att nå klimatmålen. Den 11 december presenterades rådet som ska övervaka arbetet. Två svenskar ingår i rådet, en av dessa är Thomas Sterner, professor i miljöekonomi vid Göteborgs universitet.

 • Konsumtionsrapporten: Restaurangscenen lockar fler kvinnor

  [2017-12-14] Svenska konsumenter spenderar allt mer pengar på restaurang- och kafébesök. Den här konsumtionskategorin ökade med 4,9 procent under 2016 jämfört med 2015. En förklaring är att fler kvinnor går på restaurang ofta. I stort ökade den svenska konsumtionen med två procent under 2016. Det visar statistik sammanställd i Konsumtionsrapporten 2017 som ges ut av Centrum för konsumtionsvetenskap vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet.

Fler nyheter

Om oss i Media

#MeToo-aw på Pustervik
Djungeltrumman, [2018-01-23]

Hemkänsla viktigast vid köp av bostadsrätt
Malmö högskola, [2018-01-22]

Sidansvarig: Maria Norrström|Sidan uppdaterades: 2017-10-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?