• Privata sjukvårdsförsäkringar hotar den svenska välfärdsmodellen

[2019-09-17] I dag tecknar 650 000 svenskar privat sjukvårdsförsäkring. Den snabba framväxten av privata eller snarare halvprivata välfärdslösningar hotar den svenska modellen, menar John Lapidus, forskare i ekonomisk historia, i sin nya bok The Quest for a Divided Welfare State: Sweden in the Era of Privatization.

• Handeln riskerar att bli en oattraktiv arbetsplats

[2019-09-10] Under 2000-talet har utökade öppettider och omstrukturering i detaljhandeln lett till förändringar för personalen. Det har blivit fler deltidstjänster, ökad internkonkurrens, sämre karriärmöjligheter och mer ensamt att arbeta i butik.

• Juridiska institutionen har beviljats 367000 Euro från EU

[2019-09-09] Europeiska kommissionen har beviljat medel för konsortiet Global Asylum Governance and the EU's Role (ASILE) om totalt 2,9 miljoner EUR inom ramen för Horizon 2020 programmet. Juridiska institutionen vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet har tilldelats 367 000 EUR.

• Torgny Segerstedt Visiting Professor at Department of Law

[2019-08-30] Professor David Schneiderman has joined the Department of Law, School of Business, Economics and Law as the Torgny Segerstedt Visiting Professor for the academic year 2019/20.

• Handelshögskolans masterprogram kickstartar med hållbarhetsdag

[2019-08-29] Handelshögskolan vid Göteborgs universitet har satsat på hållbarhet i sina utbildningar sedan 2013. När höstterminen drar igång på fredag möts de nya masterstudenterna av en halvdag där hållbar utveckling och global transformation står i fokus. Bland talarna finns Johan Kuylenstierna, vice ordförande i Klimatpolitiska rådet.

• Nytt kvinnoideal skapas av kvinnliga influencers och bloggare

[2019-08-16] Ett helt nytt kvinnoideal visas upp i sociala medier av dagens framgångsrika kvinnliga bloggare och influencers. Det menar Magdalena Petersson Mc Intyre, forskare vid Handelshögskolan, Göteborgs Universitet.

• Skaffa bostad i Göteborg - tips för nya studenter

[2019-07-10] Fyra studenter berättar hur de hittade sin första bostad i Göteborg - och hur de tillslut fick tag på egen lägenhet.

• Utveckling av mer hållbara produkter gynnas av industrigemensamt samarbete

[2019-06-26] Samhället står inför många miljömässiga utmaningar bland annat när det gäller ökat avfall och man pratar ofta om innovationer som lösningen. Trots ökade miljökrav går förändringarna långsamt i den etablerade produktionsindustrin. Genom att följa mjölkförpackningens väg genom en designprocess konstaterar Sandra Samuelsson att de många olika intressen och krav som finns längs produktionskedjan gör det komplicerat att implementera förändringar. Hållbarhetsarbetet skulle ha mycket att vinna på om det genomförs industrigemensamt i stället för att varje del i kedjan arbetar för att få igenom sina intressen.

• Pris till de bästa masteruppsatserna

[2019-06-25] Den 20 juni hölls en högtidlig examensceremoni på Konserthuset i Göteborg för Handelshögskolans tvååriga masterprogram. 255 studenter diplomerades och under ceremonin prisades också de bästa uppsatserna från vart och ett av de nio programmen med "The Malmsten Award".

• Handelshögskolestudenten Anna Forkman är årets Sten-Olof Palm-stipendiat

[2019-06-20] Årets Sten-Olof Palm-stipendiat är Anna Forkman från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet som får ett års praktik på Swedish-American Chamber of Commerce i Washington D.C. samt 240 000 kr för att täcka boende och uppehälle under perioden. Stipendiet delas ut av Göteborgs Köpmannaförbund.