• Handelshögskolan topplacerad på internationell hållbarhetslista

[2020-01-22] Handelshögskolan vid Göteborgs universitet hamnar på topp 30 i den internationella hållbarhetslistan för handelshögskolor ¿ the Positive Impact Rating ¿ som lanseras på World Economic Forum i Davos idag.

• En utbytestermin som gav perspektiv på världen

[2020-01-21] Handelshögskolan har samarbete med cirka 160 partneruniversitet runt om i världen, och möjligheten att tillbringa en termin på något av dessa är öppen för många av våra studenter. Hösten 2019 läste August Schelin på Universidad del Pacífico i Peru, en av Sydamerikas bästa handelshögskolor.

• Klimatutsläppen från svenskarnas flygresor kan minskas med en fjärdedel

[2020-01-16] Det finns stor potential för minskade klimatutsläpp från svenskarnas flygresor genom ändrat resebeteende. Hos resenärerna finns stor acceptans både för att välja närmre destinationer och andra transportslag. Det visar en studie gjord av forskare vid Göteborgs universitet och Chalmers tekniska högskola.

• Från graffiti till säljbara marknadsprodukter

[2020-01-13] Det finns en utbredd uppfattning om att konst inte ska beblanda sig med marknadskrafter. Samtidigt blir graffiti och gatukonst en allt vanligare konstform som kan köpas både i form av murala och mobila konstverk. En avhandling från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet visar vad som sker i praktiken när gatukonst omvandlas till produkter som kan säljas.

• Ola Bergström ny vicerektor från 1 juli 2020

[2019-12-18] Ewa Wikström, vicerektor med ansvar för utbildning, kommer att lämna sitt uppdrag vid halvårsskiftet 2020. Ansvaret för utbildningsfrågorna tas över av Ola Bergström, professor vid Företagsekonomiska institutionen.

• Hållbar utveckling i fokus när GU ger första internationella sommarskolan

[2019-12-18] För första gången håller Göteborgs universitet en internationell sommarskola, Summer School for Sustainability. Under juli månad erbjuds 200 studenter från hela världen olika kurser på temat Agenda 2030 och de globala hållbarhetsmålen.

• Forskare från Juridiska institutionen får miljonbidrag från MSB

[2019-12-17] Forskare från Juridiska institutionen får miljonbidrag från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

• Ett steg närmare en ny byggnad för Handelshögskolan

[2019-12-17] Nu startar förberedelserna för en ny byggnad för Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Byggnaden ska ge fakulteten möjlighet att expandera och utveckla sin utbildning och forskning inom ekonomi och juridik. Som en del av projektet integreras en av Västlänkens stationsuppgångar i byggnaden.

• Tydliga konsumtionstecken på att lågkonjunktur är på väg

[2019-12-16] Idag släpper Centrum för Konsumtionsvetenskap, sin årliga konsumtionsrapport. Forskarna ser flera tecken i den svenska konsumtionen som tyder på att en lågkonjunktur är på gång. - Årets rapport heter "Orosmoln" och visar att sötebrödsdagarna är över och att svångremmen börjat dras åt i Sverige, säger John Magnus Roos, forskare vid Göteborgs universitet.

• Funktionsnedsatta upplever att bemötandet från personalen är det största hindret när de vill åka kollektivt

[2019-12-13] De kommer fram i tid och inte heller är det något större krångel att lösa biljett. Det uppger personer med omfattande funktionsnedsättning som fått svara på hur de tycker det är att resa med kollektivtrafiken. Istället är det bemötandet från personalen som är det stora problemet.