Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Skötsel och underhåll av urbana grönområden viktigt för sociala interaktioner

  [2019-12-09] Skötsel och underhåll av urbana grönområden viktigt för sociala interaktioner

 • Diplomering av kandidatstudenter i ekonomi 2019 vid Handelshögskolan

  [2019-12-06] Lördagen 30 november diplomerades 170 studenter från Handelshögskolan under högtidliga former. Det var studenter från ekonomprogrammet, logistikprogrammet, samhällsvetenskapligt miljövetarprogram samt de som tagit ekonomie eller filosofie kandidatexamen via fristående kurs som fick ta emot diplom från Handelshögskolans prorektor.

 • Praktisera i London på stipendium

  [2019-12-05] Madeleine Hjalber gör praktik på Svenska Handelskammaren i London. Praktiken finansieras av ett stipendium från Sten A Olssons stiftelse för forskning och kultur.

 • Mikael Baaz ny professor i internationell rätt

  [2019-11-29] Handelshögskolan vid Göteborgs universitet har förstärkt sin rättsvetenskapliga kompetens genom att utse Mikael Baaz till professor i internationell rätt vid Juridiska institutionen.

 • Hur ska detaljhandeln komma ur loopen med ständiga reor och kampanjer?

  [2019-11-29] Idag är det Black Friday och inom detaljhandeln ställer sig nog många just den frågan. Gabriella Wulff är forskare vid Gothenburg Research Institute och har precis startat ett nytt forskningsprojekt som handlar om hur detaljhandeln ska bryta mönstret med de ständiga kampanjerna och reorna. - Syftet med min forskning är att se hur detaljhandeln kan fortsätta att vara lönsam, förklarar hon.

 • Ny forskning: Vi skäms för våra klädinköp

  [2019-11-27] Nu visar en ny studie från Göteborgs universitet att vi istället för att fundera kring hur hållbar klädindustrin egentligen är, riktar kritiken mot oss själva. - Vi mår dåligt över att vi misslyckas med att göra hållbara val när vi köper kläder och skor. Istället för att vända kritiken mot industrin som producerar och tillhandahåller kläder på ett sätt som inte är hållbart, skambelägger vi oss själva, säger Magdalena Petersson McIntyre, forskare.

 • Entreprenörskap och kreativ kunskap hos designers är nycklar till framtidens mode

  [2019-11-25] Sverige är internationellt känt som en viktig spelare inom mode. För industrins fortlevnad krävs utveckling, såväl av existerande företag som genom innovation och entreprenörskap. Kreativitet och kreativ kunskap är i detta sammanhang nyckelfaktorer. En ny avhandling från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet har studerat dessa frågor i relation till högre utbildning inom modedesign.

 • Miljoner till forskning på Juridiska institutionen

  [2019-11-21] Flera forskare vid Juridiska institutionen medverkar i tvärvetenskapliga forskningsteam som tilldelats externa medel.

 • Handelshögskolan får Börssällskapets stora stipendium om 1 Mkr

  [2019-11-19] Börssällskapet i Göteborg stöttar Handelshögskolan vid Göteborgs universitet med 1 miljon kronor. Gåvan är inledningen på en insamling inför Handelshögskolans kommande 100-årsjubileum 2023.

 • Claes Martinson ny professor i civilrätt

  [2019-11-15] Juridiska institutionens mångårige medarbetare Claes Martinson har den 7 november 2019 fått titeln professor i civilrätt, utöver titeln Excellent lärare som han innehar sedan tidigare.

Fler nyheter

Om oss i Media

"Smart av Asap Rocky att åka till Sverige"
Borås Tidning, [2019-12-09]

"Platsen kommer alltid förknippas med detta"
Sveriges Radio Östergötland, [2019-12-05]

Sidansvarig: Maria Norrström|Sidan uppdaterades: 2017-10-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://handels.gu.se/om_handelshogskolan/Nyheter/
Utskriftsdatum: 2019-12-11