Alumn utsedd till Årets Justitia

Nyhet: 2019-05-24

Alumnen Agnes Hammarstrand har utsetts till Årets Justitia för sitt arbete och engagemang för en mer jämställd advokatbyråbransch.

Utmärkelsen Årets Justitia fick hon med motiveringen att hon är en framträdande röst för jämställdhet i en mansdominerad bransch, och en förebild för många unga kvinnor som aspirerar på att ta sig långt inom advokatyrket.

- Jag är otroligt glad och stolt över att bli uppmärksammad för mitt arbete med att driva på branschens väg mot mer jämställda advokatbyråer. Det är en oerhört viktig fråga, inte minst då det skapar möjligheter att behålla de bästa kollegorna till nytta för våra klienter. Jag hoppas kunna inspirera andra till att delta i debatten och våga ifrågasätta. Tillsammans banar vi vägen mot en mer jämställd bransch, säger Agnes Hammarstrand i ett pressmeddelande.

I Legally Yours omröstning Advokaternas Advokat 2018 blev Agnes utsedd till den advokat som flest jurister vill anlita i ett affärsjuridiskt ärende. Tillsammans med kollegan Emil Andersson har hon nyligen skrivit en artikelserie om hur advokatbyråbranschen kan bli mer jämställd.

Årets Justitia delas ut i samband med Justitiapriset till en person som har gjort insatser för jämställdhet i juristvärlden. Priset syftar till att uppmuntra fler att göra en insats för jämställdhet i branschen.

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2018-01-09