Karriärcenter i fokus när handelshögskolor från 22 länder möts i Göteborg

Nyhet: 2018-11-14

Den 14 till 16 november är Handelshögskolan värd för EFMD Career Services Conference. Denna årliga konferens vänder sig till medarbetare på handelshögskolor i hela världen, som arbetar med den strategiska och operativa utvecklingen av skolornas kärriärcenter.

Årets tema är ”Co-Create and Innovate” och under konferensen diskuteras frågor som arbetsgivares utmaningar med att engagera, attrahera och anställa unga förmågor, och hur karriärcenter kan utveckla sin verksamhet för att vara relevanta för arbetsgivare, studenter och skolornas utbildningsprogram.

– Att få träffas och nätverka med människor från hela världen som jobbar med samma frågor är otroligt givande. Många gånger brottas vi med samma typ av utmaningar och att inspireras av hur andra utvecklat sin verksamhet och vad de erbjuder sina intressenter är fantastiskt, säger Hannah Larsson, certifierad coach på Handelshögskolan och moderator för konferensen.

Bakom konferensen står EFMD, en internationell organisation för handelshögskolor och företag med syfte att vara ett forum för information, forskning, nätverk och debatt om innovation och bästa praxis inom ledarutveckling. Organisationen står även bakom EQUIS – det internationellt erkända systemet för kvalitetssäkring av högre utbildningar inom ekonomi och ledarskap, som Handelshögskolan är ackrediterad av sedan 2004.

EFMDs årliga kärriärkonferens alternerar mellan olika länder och det är första gången den hålls i Sverige. 86 delegater från 22 länder kommer att delta, de flesta från europeiska länder, men även Singapore, Sydafrika, Libanon och Kanada är representerade.

– Det är väldigt roligt att få vara värd för konferensen och visa upp Handelshögskolan i en internationell kontext. Att flera av våra forskare dessutom är med som talare i programmet är extra trevligt, säger Hannah Larsson.

Career Service på Handelshögskolan

Handelshögskolans Career Service arbetar för att stärka studenternas personliga och professionella utveckling. Detta sker via moduler integrerade i utbildningen och öppen verksamhet med event och karriärsamtal. Career Service fungerar även som ett strategiskt stöd till skolans partnerföretag och till viss del övriga arbetsgivare i deras arbete med att attrahera och rekrytera rätt personal.

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2018-01-09