Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Prestigefull tävling för juriststudenter landar i Göteborg

Nyhet: 2017-02-21

Den 23-26 februari välkomnar Göteborg och Handelshögskolan en av regionfinalerna i European Law Moot Court Competition (ELMC) - världens mest omfattande och prestigefulla studenttävling i EU-rätt. Under två dagar kommer 13 lag från Europa och Nordamerika mötas i rättegångar om ett fiktivt rättsfall inför några av Europas mest framstående jurister.

Tävlingen arrangeras av European Law Moot Court Society och juridiska institutionen på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. De övriga regionfinalerna äger rum i Neapel, Paris och Haag. Vinnarna från respektive regionfinal möts senare under våren i EU-domstolen i Luxemburg inför domstolens ordinarie domare.

Studenter från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet har haft stora framgångar i ELMC de senaste åren. Förra året vann Göteborgslaget sin regionfinal och tog sig hela vägen till final i Luxemburg. Även i år finns lag från Göteborg som deltar i regionfinalerna. För att kvalificera sig krävs att man är bland de 48 bästa av cirka 90 deltagande universitet i det inledande tävlingsmomentet.

Mer information: law.handels.gu.se/elmc
www.europeanlawmootcourt.eu

 

Kontakt vid frågor, ev. pressbesök etc:

Johan Lindberg
johan.lindberg@law.gu.se
Tel 0702-659529

Anna Wallerman
anna.wallerman@law.gu.se
Tel. 031-786 6342
 

AV:

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2018-01-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?