Tvåa i SM i ekonomi

Nyhet: 2008-05-20

Den 8 - 11 maj avgjordes SM i ekonomi i Örebro. Handelshögskolans lag, bestående av Aron Modig, Josef Kuhlin och Karl-Erik, Dexner, knep en fin andraplats i finalen. Vinnare blev Handelshögskolan i Stockholm och på tredje plats kom Lunds universitet, följt av Handelshögskolan vid Umeå universitet.

SM i ekonomi är en mästerskapstävling och en konferens, instiftad av Sveriges Ekonomföreningars Riksorganisation (S.E.R.O.). Tävligen har arrangerats varje år sedan 1987 och Handelshögskolan vid Göteborgs universitet har vunnit två gånger (2003 och 2007) och i övrigt placerat sig mycket bra.

Varje högskola och universitet som undervisar i ekonomi har möjlighet att tävla i SM i ekonomi. Lokala uttagningar sker under våren. Finalhelgen inleds med en tre timmar lång tenta från vilken fyra lag går vidare till den muntliga finalen.

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2018-01-09