Pressinbjudan Gyllenhammar

Nyhet: 2003-10-23

Pehr G Gyllenhammar har i höst utsetts till ekonomie hedersdoktor av Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. I samband med promotionshögtiden besöker han Handelshögskolan och håller ett öppet seminarium fredagen den 17 oktober klockan 15.30 ¿ 17.00.

Pehr G Gyllenhammar har länge varit en internationell pådrivare av förnyelsen i arbetslivet och har under de senaste åren också varit involverad i EUs framtidsarbete kring frågor om företagens samhällsansvar och ¿corporate social responsibility¿, ett område som Handelshögskolan utvecklar som profilområde inom sin forskning och utbildning.

Begreppet ¿corporate social responsibility¿ har med företagens lokala och globala ansvar att göra. Företagens samhällsansvar är ett område som Volvo utvecklade under Pehr G Gyllenhammars ledning redan på 1970-talet. Idag rör det många frågor; barnarbete, etik, hur företagen använder sina resurser lokalt i olika delar av världen, miljö, ledningens ersättningssystem osv. I den internationella debatten har ¿corporate social responsibility¿ också setts som motpol till en ensidig fokusering på ¿shareholder value¿ (aktieägarvärde).

Idag verkar Pehr G Gyllenhammar som ordförande i det brittiska försäkringsbolaget Aviva plc. Han är också vice ordförande i Rothschild Europe, ordförande i Reuters Founders Share Company Limited och ordförande i The European Financial Services Round Table.

Tid: fredag 17 oktober kl 15.30 ¿ 17.00
Plats: Malmstensalen, Handelshögskolan, Vasagatan 1, Göteborg