Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Assar Gabrielsson-professuren

Under perioden 1 januari till 31 december 2019 är Lena Apler,  grundare och styrelseordförande i Collector, innehavare av Assar Gabrielssons gästprofessur i tillämpad företagsledning på Handelshögskolan. 

För 18 år sedan startade Lena Apler kreditmarknadsbolaget Collector, som 2015 fick banklicens och introducerades på börsen. Hon har en omfattande erfarenhet som framgångsrik och nyskapande entreprenör och har med stor energi och nytänkande utvecklat Collector till en innovativ, digitaliserad nischbank.

Lena Apler brinner för digitalisering och entreprenörskap och vad man kan åstadkomma med hjälp av ny teknik. Hon har ett stort engagemang i ett antal innovativa tillväxtföretag i fintechbranschen, både som privat affärsängel och genom Collector Ventures, som investerar i startups med verksamheter som kan leda till affärsnytta för Collector.

Lena Aplers yrkeskarriär inleddes på SEB och fortsatte på DNB. Efter fem år på statliga Securum grundade hon Collector 1999 och var VD i 15 år, därefter styrelseordförande. Hon har en lång rad förtroendeuppdrag, bland annat som styrelseledamot i Skistar AB, Exceed AB, Swedish Fintech Association, Västsvenska Handelskammaren och FinansKompetensCentrum. Hon är också styrelseordförande i Connect Väst.
 

Se pressmeddelande

Mer information

Välkommen att boka Lena Apler för undervisning, seminarier eller andra möten genom att sända ett e-mail till assar.g@handels.gu.se.

  

Sidansvarig: Maria Norrström|Sidan uppdaterades: 2019-02-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?