Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Svenska konsumtionstrender

Workshop

Den privata konsumtionen ökar fortfarande, men i årets Konsumtionsrapport finns det flera tecken i den svenska konsumtionen som tyder på att en lågkonjunktur är på gång.

Den totala konsumtionen ökar fortfarande, men under 2018 ökade konsumtionskategorierna mat och bostad mer än på länge. Svenskarna lade mindre pengar på kläder, utlandsresor och restauranger. Färre köpte ny bil. Sammantaget är det tecken på ekonomisk oro som tyder på att en lågkonjunktur är på gång.

I den årliga Konsumtionsrapporten presenteras hur den privata konsumtionen ser ut idag och hur utvecklingen ser ut i Sverige. Vilka konsumtionsområden ökar och vilka minskar? Du får en inblick i svenska konsumtionstrender och detaljhandelns omsättning över tid. På workshopen kommer du också att få höra mer om vem som e-handlar och hur det förhåller sig till besök i köpcentrum samt hur klimatet påverkas av den ökade konsumtionen.

Välkommen till en workshop där du får bra överblick över den privata konsumtionen utan att själv behöva tolka krånglig statistik!

Seminariet vänder sig till verksamma i handeln, forskare och andra som är intresserade av handeln och dess utveckling. Det är kostnadsfritt.

En lättare frukost serveras från 7.30. Seminariet börjar kl 8.00.

Anmäl dig senast 13 januari på https://link.gu.se/Events/5122/Apply

Föreläsare: Workshopen leds av John Magnus Roos, redaktör för Konsumtionsrapporten och verksam vid Centrum för konsumtionsvetenskap på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

Datum: 2020-01-16

Tid: 07:30 - 09:00

Kategorier: Ekonomi/juridik

Arrangör: Centre for Retailing

Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1
Sal B44

Evenemangslänk: Läs mer om Svenska konsumtionstrender

Kontaktperson: Malin Tengblad

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2011-06-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?