Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Med den hållbara garderoben runt hörnet - Kunskapslunch

Seminarium

Vad driver oss att köpa nya kläder och hur kommer det sig att vissa sällan används? Etnologen Elias Mellander har besökt människors hem och intervjuat dem om innehållet i deras garderober.

Textilindustrin står för en stor del av de globala utsläppen av växthusgaser och använder omfattande mängder naturresurser, kemikalier och vatten. Samtidigt köper och slänger svenskarna mer kläder än någonsin. För att skapa ett mer hållbart bruk av kläder behöver vi förstå drivkrafterna bakom människors konsumtion och varför vi i vardagen - trots fulla garderober - har så svårt att hitta något att ha på oss.

Kunskapslunch - matnyttig kunskap i lunchformat
På Handelshögskolans Kunskapsluncher presenterar utvalda forskare sina fynd kopplat till deras senaste forskning. Det är en möjlighet för dig att lära dig mer om spännande och aktuella ämnen, att ta del av inte bara en till många delar ytlig mediebild utan gå mer på djupet av ett aktuellt ämne. Vi hoppas det blir ett trevligt tillfälle att ta del av en bit av skolans hjärta - forskningen!

Lunchkonceptet
I restaurang Handelsrätten intill eventlokalen kan du - om du önskar - köpa en av dagens tre ordinarie rätter, dagens soppa eller något annat gott. Vill du äta medhavd mat går det självklart också bra. Vi ses på Kunskapslunchen!

Kunskapsluncherna är öppna för alla och ingen föranmälan behövs - sprid gärna i ditt nätverk!

Föreläsare: Elias Mellander är doktor i etnologi och arbetar som forskare vid Centrum för konsumtionsvetenskap. Inom projektet "Hållbara garderober" har han besökt människors hem och intervjuat dem om innehållet i deras garderober, i syfte att undersöka de känslor som vi investerar i såväl de kläder vi bär som de som aldrig får lämna galgen.

Datum: 2019-11-27

Tid: 12:15 - 13:00

Kategorier: Ekonomi/juridik

Arrangör: Handelshögskolan

Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1
Handelsrätten, Göteborgsrummet, Vasagatan 1

Evenemangslänk: Läs mer om Med den hållbara garderoben runt hörnet - Kunskapslunch

Kontaktperson: Marie Örninge

Telefon: 031-786 5607

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2011-06-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://handels.gu.se/om_handelshogskolan/evenemang/Kalendarium/Aktuellt_detalj/?eventId=70137008769
Utskriftsdatum: 2020-08-09