Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Är Sverige på väg mot noll nettoutsläpp av växthusgaser 2045? Reväst frukostseminarium

Seminarium

Åsa Löfgren från Klimatpolitiska rådet ger en lägesrapport. Klimatpolitiska rådet är ett oberoende tvärvetenskapligt expertorgan som utvärderar om regeringens samlade politik leder mot målet om noll utsläpp år 2045.

Program kl 08:30 - 09:30 (frukost serveras kl 08:00 - 08:30)

"Ett globalt pris på koldioxid är det absolut viktigaste för ett effektivt klimatarbete. Men vägen till ett globalt koldioxidpris är lång och klimatarbetet kommer att bestå av en hel portfölj av styrmedel som är unik för varje land. Det kan finnas goda skäl att kombinera styrmedel som skatter, utsläppsrättshandel och teknikstöd"
Åsa Löfgren

Anmälan: Senast den 23 augusti här revast.org.gu.se
Seminariet är kostnadsfritt, sprid gärna inbjudan i ditt nätverk.

klimatpolitiskaradet.se
Klimatpolitiska rådets rapport 2019

Föreläsare: Åsa Löfgren är docent i nationalekonomi med särskilt fokus på klimatekonomi vid Göteborgs universitet och är en av åtta ledamöter i Klimatpolitiska rådet. Hon är expert på ekonomiska styrmedel, såsom miljöskatter och utsläppsrättshandel och vilken roll dessa kan spela för att hantera den globala uppvärmningen. Hon är särskilt intresserad av vad som driver företags investeringar i renare teknik och kopplar ofta ihop sin miljöekonomiska forskning med beteendeekonomiska frågeställningar. Åsa kommer på detta frukostseminarium att berätta om Klimatpolitiska rådets arbete och senaste rapport samt ge sin bild av effektivt klimatarbete.

Datum: 2019-08-29

Tid: 08:30 - 09:30

Kategorier: Ekonomi/juridik

Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1
Handelshögskolan, Vasagatan 1, Göteborg

Evenemangslänk: Läs mer om Är Sverige på väg mot noll nettoutsläpp av växthusgaser 2045? Reväst frukostseminarium

Kontaktperson: Marie Larkö

Telefon: 0709-22 66 88

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2011-06-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?