Lunchseminarium: The role of expertise in predicting short and long term risk and return on stock indices

Seminarium

Lunchseminarium på Gothenburg Research Institute. Ta med lunch och lyssna på en forskningspresentation. Det finns möjlighet att värma lunch i anslutning till seminariet.

According to the efficienct market hypothes there should be no relation between stock investors expertise and their financial performance. Empirical research are however still unconlusive on this point.

The present research investigates if the influence of financial expertise on stock-investors ability to predict return and risk (volatility) is contingent on the length of the forecast horizon (3-months and 2-years) by comparing three groups of investors with varying degree of experience.

Föreläsare: Magnus Jansson, doktor i psykologi och forskare vid Gothenburg Research Institute.

Datum: 2018-11-06

Kategorier: Ekonomi/juridik

Arrangör: Gothenburg Research Institute

Plats: Gothenburg Research Institute Rum 326, plan 3, Viktoriagatan 13, Göteborg

Sista anmälningsdag: 2018-10-16 kl. 12:00.

Avgift: Gratis

Kontaktperson: Henric Karlsson

Telefon: 0317862008

Registreringstiden för detta evenemang har gått ut