Lunchseminarium: Resourcing and Legitimation Strategies of Migrant Women Entrepreneurs in Sweden: Practice Based Perspective

Seminarium

Lunchseminarium på Gothenburg Research Institute. Ta med lunch och lyssna på en forskningspresentation. Det finns möjlighet att värma lunch i anslutning till seminariet.

This study puts forward the practice perspective to understand entrepreneurial legitimacy processes as experienced by historically disadvantaged groups.

Contestation and struggles are brought to the forefront in daily entrepreneurial practices through an in-depth analysis of life story narratives of a group of Swedish immigrant women with Turkey background. Conducted from the perspective of Bourdieusian cultural theory, this study reports the prime role of cultural capital and the agent's contextual sensibility in accessing and navigating different socio-cultural contexts as well as in granting relative capacity to the actors in legitimating their ventures.

Föreläsare: Huriye Yeröz, De Montfort University, Leicester

Datum: 2018-10-22

Kategorier: Ekonomi/juridik

Arrangör: Gothenburg Research Institute

Plats: Gothenburg Research Institute Rum 326, plan 3, Viktoriagatan 13, Göteborg

Ytterligare information:
Resourcing and Legitimation Strategies of Immigrant Women Entrepreneurs in Sweden_ Practice Based Perspective.pdf

Sista anmälningsdag: 2018-10-22 kl. 12:00.

Avgift: Free admission

Kontaktperson: Henric Karlsson