Kick-off för TiMS - ett projekt om turismens roll i multikulturella samhällen

Aktivitet

Formas utlyste nyligen medel för forskning inom området hållbar turism och besöksnäring. Ett av de projekt som fick medel var TiMS - Turismens roll i multikulturella samhällen. Under de kommande fyra åren kommer en grupp forskare inom ramen för projektet att utforska turism i förhållande till multikulturalism med fokus på tre områden:
1) Hur platsers och destinationers pluralitet kommuniceras, representeras och upplevs.
2) Deltagande processer inom turism och dess resultat, t.ex. vem som kontrollerar dem, vem som inkluderas, vilkas åsikter som anses legitima och hur konflikter hanteras.
3) Turismens potential att stärka relationer, bidra till interkulturella utbyten och skapa multidimensionella destinationer.

Syftet med kick-offen är att presentera och diskutera, öppna upp för input i ett tidigt skede samt planera projektet. Syftet är också att ge möjlighet att delta i TiMS som partner. På programmet står inspirerande presentationer från akademien, näringslivet och offentlig sektor. Vi kommer bland annat få höra om turism och integration, aktionsforskning och tvärdisciplinärt samarbete, samt behov inom den svenska turismnäringen och TiMS bidrag till dessa.

Anmäl dig till helena.kraff@hdk.gu.se senast den 22 februari. Vänligen ange matallergier och eventuell specialkost samt om du avser delta på hela eller delar av kick-offen.

Se bifogad fil för komplett program.

Föreläsare: Eva Maria Jernsand, Helena Kraff, Sayaka Osanami Törngren och Emma Björner (Forskare i projektet) Åsa Frisk, Björn Wallsten (FORMAS) Åsa Egrelius (Visit Sweden) Ulla Gawlik och Ida Liljegro (Tikitut Community-based Tourism)

Datum: 2019-03-18

Kategorier: Hållbar utveckling, Samhällsvetenskap

Arrangör: TiMS

Plats: Högskolan för Design och Konsthantverk (HDK), Göteborgs Universitet, Kristinelundsgatan 6-8, Göteborg

Ytterligare information:
Inbjudan TiMS Kick-off 18 mars.pdf

Sista anmälningsdag: 2019-02-22 kl. 15:00.

Kontaktperson: Helena Kraff

Registreringstiden för detta evenemang har gått ut

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2011-06-22