Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Föreläsning med Percy Barnevik 6 maj

Från styrelserum till slum - Percy Barnevik talar för studenter om framtidens ledarroll & entreprenörskap för världens fattiga

Help yourself. Om det är något som genomsyrar Percy Barneviks karriär, så är det den uppmaningen.

Percy Barnevik är känd bland annat för sin karriär inom industrikoncernen ABB. Under hans tid som koncernchef hade ABB som mest 200 000 anställda och var en av Europas mest framgångsrika industrikoncerner. Därtill var han ordförande i en lång rad stora svenska företag, bland andra Investor, Skanska, Astra-Zeneca och Sandvik.

Nu har Percy Barnevik lagt ytterligare en sträng till sin lyra. Han är sedan 13 år ordförande i Hand in Hand, en organisation som arbetar med att hjälpa världens fattiga till entreprenörskap och jobbskapande.

Handels-alumnen Percy Barnevik är alltså en man med en omfattande meritlista. Nu kommer han till Konserthuset i Göteborg för att berätta för studenter vid både Handelshögskolan och Chalmers om sin karriär och gärning.

Föreläsningen kommer att fokusera på valet av industrin som karriärsväg, på starkt ledarskap i föränderliga tider, och på modernt företagande med socialt ansvar. I samband med föreläsningen finns tid för frågor.

Alla som kommer får dessutom en signerad bok av Percy Barneviks bok Ledarskap – 200 råd.

Tid och plats: Konserthuset 6 maj kl 1500-1630

> Läs referat och se film från föreläsningen


 

Sidansvarig: Marie Örninge|Sidan uppdaterades: 2014-05-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?