Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Integration i praktiken - Fallgropar, lockelser och möjligheter

Hur fungerar de initiativ som är tänkta att stödja flyktingars och andra invandrares integration på arbetsmarknaden? Under denna Kunskapslunch berättar forskaren Andreas Diedrich om olika initiativ och aktiviteter för arbetsmarknadsintegration av utrikes födda i Storgöteborg.

Hur ser ”integrationskartan” över Storgöteborg ut och vilka initiativ och praktiker framstår som mer framgångsrika och vilka som mindre? Hur är dessa initiativ organiserade genom idéer, människor, verktyg och handlingar, och vilka konsekvenser kan sådan organisering tänkas få för de utrikes födda som de berör, de som förespråkar de samt andra som är inblandade i dessa initiativ?

Forskningsprogrammet ”Organizing Integration” belyser arbetsmarknadsintegrationen med perspektiv från organisationsteorin. Andreas Diedrich från Gothenburg Research Institute på Handelshögskolan belyser de olika organiseringspraktiker som har fått fotfäste i såväl i offentlig, privat som i ideell sektor under beteckningen ”arbetsmarknads-integration”. Han kommer diskutera vilka påverkan dessa praktiker kan tänkas få för de berörda målgrupper och organisationer och det framtida arbetet med integration.

Sidansvarig: Marie Örninge|Sidan uppdaterades: 2018-12-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?