Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Skolans (bristfälliga) styrning

"SKOLANS (BRISTFÄLLIGA) STYRNING"

Vid Kunskapslunchen den 10 november tar vi en närmare titt på den svenska grund- och gymnasieskolan och dess styrning.

Styrningen av den svenska skolan har gått från ramlag – med tilltro till pedagogisk kompetens – till omfattande rättslig styrning på detaljnivå. Vad händer med pedagogiken när den trängs tillbaka av det rättsliga och står under omfattande tillsyn, kopplad till sanktioner? David Ryffés forskning belyser den rättsliga utvecklingens konsekvenser för såväl regleringstekniken av idag som för pedagogikens roll.

David Ryffé är i grunden grävande journalist och har efter juristexamen arbetat hos bl.a. Skolinspektionen och på förvaltningsrättslig byrå. Den akademiska miljön erbjuder ett tredje perspektiv på frågan om skolan och rätten. Ryffés forskningsområde utgörs av den offentliga rätten med fokus på skolområdet. För närvarande är han antagen som doktorand vid juridiska institutionen, Handelshögskolan, och är även verksam inom bl.a. rektorsprogrammet.

DATUM: 10 November 2015
TID: 12:15-13:00 (men kom en stund innan så att du hinner köpa lunch!)
PLATS: Göteborgsrummet i restaurang Handelsrätten, entréplan, Handelshögskolan, Vasagatan 1

Se hela föreläsningen här: 

 

Sidansvarig: Marie Örninge|Sidan uppdaterades: 2016-01-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?