Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Infrastruktur och långsiktig ekonomisk utveckling

Hur påverkar vägar, järnvägar och annan infrastruktur det ekonomiska landskapet? Vilka är de långsiktiga effekterna på handel och kultur, och på uppdelningen mellan stad och landsbygd?

Professor Ola Olsson tar oss med på en resa som startar i de romerska vägarnas betydelse från antiken fram till idag, och tar oss vidare till det brittiska järnvägssystemet i Indien och vägarnas betydelse i USA och andra länder. Han talar också om förhållandena i Sverige idag, med planer på en ny järnväg mellan Göteborg och Stockholm och de stora infrastrukturprojekten i Göteborg.

Ola Olsson är professor i nationalekonomi och vice rektor på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Olas forskning handlar framför allt om långsiktig ekonomisk tillväxt, ekonomisk historia, utvecklingsekonomi, institutionell ekonomi och politisk ekonomi.
 

Sidansvarig: Marie Örninge|Sidan uppdaterades: 2018-12-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?