Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

EUs flyktingpolitik 2015 till 2025. Hur bör den se ut?


Är svaret att ta emot fler kvotflyktingar, införa humanitära viseringar, förändra flyktingkonventionen, eller något helt annat?

60 miljoner personer befinner sig på flykt. Vi är många som undrar vad det internationella samfundet och EU kan göra för att hjälpa dessa människor. Paneldeltagarna samtalar om vilka vägar som är att föredra. Ta emot fler kvotflyktingar, införa humanitära viseringar eller överge flyktingkonventionen? Bör politiska flyktingar och krigsflyktingar behandlas lika? Ska den som beviljats asyl i EU fritt få välja vilket europeiskt land (och stad) den vill bo i? Är det rimligt att det internationella biståndet används för att bekosta flyktingmottagandet? Bör EU hjälpa mer på plats? Vilka frågor vill du lyfta? Välkommen på panelsamtal.


TID:
7 december kl 14.00 - 16.30
PLATS: Malmstensalen, Handelshögskolan
ANMÄLAN: senast 6 december via denna länk


PROGRAM

  • 14.00-15.00 Hur bör EU:s flyktingpolitik se ut 2015-2025? Deltagarna presenterar sina svar
  • 15.00-15.45 Panelsamtal
  • 15.45-16.00 Frågor från publiken
  • 16.00-16.30 Mingel med möjlighet till fortsatta samtal

 

MEDVERKANDE
Moderator: Sven Tengstam, forskare, Institutionen för nationalekonomi med statistik

Gregor Noll, professor i folkrätt, Lunds universitet. Ett av hans forskningsområden är internationell och europeisk asyl- och migrationsrätt.

 

 

 

 

 

Madelaine Seidlitz, jurist och ansvarig för arbetet med flyktingar och migranter i svenska sektionen av Amnesty International.
 

 

 

 


 

Joakim Ruist, nationalekonom, Handelshögskolan. Forskar på ekonomiska effekter av invandring. Medverkar tyvärr ej pga sjukdom (uppdaterat 7/12)

 

 

 

 

 

Anja Karlsson Franck, forskare,
Institutionen för Globala studier, Göteborgs universitet med migration som huvudsakligt forskningsintresse.

 

 

 

 

 

Här kan du se den genomförda paneldebatten:

Sidansvarig: Marie Örninge|Sidan uppdaterades: 2015-12-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?