Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Sven-Olof Bodenforsseminariet 2019

Artificiell Kreativitet? Kreativ Intelligens?

Artificiell Intelligens är en realitet i det samhälle som existerar och formeras runtomkring oss. Det påverkar arbetsmarknaden och gamla yrkesroller förändras. Morgondagens arbetskraft måste förhålla sig till en ny omvärld, vilket ställer nya krav på dagens utbildningar. Välkommen till ett spännande samtal om Artificiell Intelligens, digitalisering och den förändrade professionen.

Härmed har vi äran att bjuda in till det andra Sven-Olof Bodenforsseminariet vid Handelshögskolan i Göteborg. Vi fokuserar denna gång på AI:s betydelse för professionen: hur ser den nya yrkesrollen för till exempel ekonomer, jurister och läkare ut? Vilka krav har näringslivets på framtidens anställda, och hur hanteras detta av universiteten? Avslutningsvis spanar vi kring hur studenter ser på AI:s intåg:
med förväntan, förhoppning eller förskräckelse?

Vår panel speglar bredd och kunskap och vi ser fram emot en givande eftermiddag.

Program

Välkommen: Per Cramér, rektor Handelshögskolan vid Göteborgs universitet
Introduktion till AI: Claes Strannegård, Chalmers
Evidens från professionen
  Bo Karlsson, PWC
  Agnes Hammarstrand, Advokatbyrån Delphi (Årets advokat 2018)
  Mikael Elam, Sahlgrenska akademin
Paneldebatt med samtliga ovan samt Handelshögskolans studentkår

Moderator: Leila Brännström, Lunds Universitet

Sven-Olof Bodenfors-seminariet

2016 fyllde Sven-Olof Bodenfors, legendarisk reklamman från Göteborg, 70 år. Detta uppmärksammandes genom att inrätta ett årligt seminarium kring affärsutvecklings- och varumärkesfrågor på Handelshögskolan. Bakom seminariet står en stiftelse grundad av Mannheimer Swartling Advokatbyrå, Wingårdh Arkitekter, Forsman & Bodenfors samt Lindberg Glavå mm AB.
Första seminariet i serien hölls i maj 2018.

Sidansvarig: Marie Örninge|Sidan uppdaterades: 2019-05-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?