Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Sven-Olof Bodenforsseminariet 2018

Artificiell Kreativitet? Kreativ Intelligens?

På arena efter arena gör Artificiell Intelligens sitt inträde – ibland med buller och bång, ibland mer obemärkt. Hur kommer det att påverka våra affärsmodeller? Vad betyder det för mänsklig kreativitet, för kunskapsöverföring och för utbildning? Kommer det att förändra hur vi interagerar som individer?

Välkommen till Sven-Olof Bodenforsseminariet vid Handelshögskolan i Göteborg! I detta första seminarium adresserar vi några av de utmaningar AI innebär för samhället i stort och för kunskaps och kreativa sektorer i synnerhet. Vi lyfter blicken från teknik till samhälle, från digitalisering till ett helt nytt sätt att verka och samverka för individer, företag och samhället i stort. Vilka effekter och konsekvenser kan vi förvänta oss och förutse? Vår panel speglar bredd och kunskap och vi ser fram emot en givande eftermiddag.

Program

13.00 – 13.15 Per Cramér, rektor för Handelshögskolan i Göteborg
13.15 – 13.35 Karim Jebari, Institutet för Framtidsstudier, KTH
13.35 – 13.55 Conny Svensson, ansvarig Digital Transformation, CGI
13.55 – 14.15 Peter Eriksson, digitaliseringsminister
14.15 – 14.55 Paneldiskussion, moderator Beata Wickbom
14.55 – 15.00 Avslutning

Välkommen!

TID: 16 maj 2018 kl 13.00 – 15.00
PLATS: Malmstensalen, Handelshögskolan, Vasagatan 1, Göteborg

Sven-Olof Bodenfors-seminariet

2016 fyllde Sven-Olof Bodenfors, legendarisk reklamman från Göteborg, 70 år. Detta uppmärksammandes genom att inrätta ett årligt seminarium kring affärsutvecklings- och varumärkesfrågor på Handelshögskolan. Bakom seminariet står en stiftelse grundad av Mannheimer Swartling Advokatbyrå, Wingårdh Arkitekter, Forsman & Bodenfors samt Lindberg Glavå mm AB.


 

Sidansvarig: Marie Örninge|Sidan uppdaterades: 2019-01-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?