Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hållbar utveckling är viktigt för Handelshögskolan

I Handelshögskolans Strategi 2017-2021 är hållbarhet en central del och vi arbetar på olika sätt för att integera de globala hållbarhetsmålen i Agenda 2030 i vår verksamhet. I enlighet med fastställda målsättningar ska alla skolans programstudenter under sin utbildning få med sig en god förståelse för centrala hållbarhetsfrågor och dessutom relevanta redskap i form av konkreta färdigheter och insikter för att hantera dessa. 

Handelshögskolan har inom flera olika discipliner, en lång och stark tradition av forskning gällande hållbarhet. Flera starka forskningsmiljöer relatarat till hållbarhet finns redan. Den forskningen har gett upphov till ett stort antal kurser med hållbarhetsrelaterat innehåll. Samtidigt höjer vi kontinuterligt ambitionsnivån. Alla studenter ska få kunskap och och insikter i centrala hållbarhetsfrågor. Hållbarhet ska inte vara ett sidospår i marginalen för redan intersserad studenter.  

För skolan kretsar hållbar utveckling kring en rad olika områden, bland annat ekologisk stabilitet hos de centrala ekosystemen, energi- och klimatfrågan, hälsoaspekter av utsläpp samt användnings av naturresurser. Centralt är också etik och ansvar på individ- organisations- och samhällsnivå, innebörden och skyddet av mänskliga rättigheter, kulturella normer, stabiliteten i grundläggande samhällsstrukturer såsom hos ekonomiska och finansiella system samt fördelningen av resurser inklusive diskriminerings- och fattigdomsfrågor.

I dokumentet detta är hållbarhet för oss finns en lite mer utförlig text om hur Handelshögskolan ser på hållbarhetsfrågan i relation till vårt arbete i forskning och utbildning. Dessutom betonar vi i vår värdegrund vikten av att arbeta för att realsiera de globala målen.

 – Våra studenter måste lära sig att förstå och hantera de allt svårare moraliska dilemman och komplexa globala utmaningar som vårt samhälle står inför, säger rektor Per Cramér.


– Studenternas framtida professionella roller som ekonomer, jurister och beslutsfattare innefattar stort ansvar. Hållbarhetsaspekterna i utbildningarna ska i hög grad inkludera frågor rörande etik och ansvar på individ-, organisations- och samhällsnivå.
 

 

 

Sidansvarig: Mattias Sundemo|Sidan uppdaterades: 2018-05-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?