Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Handelshögskolans Råd för Hållbar Utveckling (HRHU)

HRHU:s roll 

HRHU är i rollen som stödorganisation pådrivande i arbete med hållbar utveckling. HRHU:s arbete beskrivs i en årlig verksamhetsplan. Ansvaret för att uppfylla Handelshögskolans målsättningar för hållbarhet ligger i linjeorganisationen.     

Verksamhetsplan HRHU 2018-2019

Rapport till PRME 2018

 Rapport till PRME 2016

Handelshögskolans ambitioner på hållbarhetsområdet på fakultetsnivå beskrivs också i skolans strategi 2017-2021

 

HRHU:s fyra delar

HRHU beskrivs i detalj här: 

Organisation och ansvar för hållbar utveckling

Övergripande beskrivning

Utbildningsstöd
En viktig del i arbetet är utbildningsstödet där målet är att genom kompetensutveckling för lärarkollegiet (i form av seminariedagar och samtal med program-och kursansvariga etc) öka kunskapen kring hållbarhetsfrågor och därmed förutsättningen för ökad integrering av hållbarhetsperspektiv i kurser och program. 

Strategiskt stöd i hållbarhetsfrågor
Stöd, utbildning och internationell samverkan i hållbarhetsfrågor.

Sustainability Days
Hållbarhetsdagarna som är obligatoriska för alla programstudenter på respektive årskurs manifesterar områdets betydelse för Handelshögskolan och ger studenterna baskunskap kring de tre teman: utmaningar, ansvarstagande och lösningar. 

Hållbart Campus
Hållbart Campus driver handelshögskolans hållbarhetspraktik, som stöd kring evenemang och arbete för en mer hållbar fysisk miljö. 

 

Sidansvarig: Mattias Sundemo|Sidan uppdaterades: 2018-07-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?