Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hållbar utveckling i forskningen


Flera olika delar av Handelshögskolans utbildning och forskning rör miljö: miljömanagement, miljöekonomi, miljögeografi, ekonomisk miljöhistoria, miljörätt...listan kan göras lång.

Här presenteras några exempel:

Klimat, transporter, industri och styrning av naturtillgångar
Handelshögskolans enhet för miljöekonomi är specialiserad på miljöekonomisk forskning och undervisning. Forskningen fokuserar på hur man ur miljösynpunkt på bästa sätt använder naturtillgångar i utvecklingsländer, hur man minskar transportsektorns miljöpåverkan och miljöproblemen inom industrin. Enheten driver även en helpdesk för att bistå Sida och Utrikesdepartementet i miljöanpassning av biståndet.
>>Läs mer på Enheten för miljöekonomis sida

Hållbara investeringar
Centrum för finans arbetar med ett projekt gällande hållbara investeringar som finansieras av MISTRA (stiftelsen för miljöstrategisk forskning). Bakgrunden till programmet är den stora potential som ligger i finansiella investeringsinstituts påverkan på företags vilja och förmåga att arbeta mot en mer hållbar utveckling. Programmet syftar till att röja undan hindren för att på bästa sätt kunna utveckla denna potential.
>>Läs mer på Centrum för finans sida

Miljörätt
Miljörätt är ett av Juridiska institutionens forskningsområden. Forskare vid Juridiska institutionen medverkar i multidisciplinära forskningsprojekt kring upprättandet av miljökvalitativa mål. Andra områden som Handelshögskolans forskare är engagerade i handlar om hur man ska designa rättsliga strukturer och instrument som stöd för hållbar utveckling och klimatpolicys, handel med koldioxidutsläpp inom EU samt skydd och bevarande av havs- och kustmiljöer.
>>Läs mer på Juridiska institutionens sida

Miljögeografi
>>Läs mer på Kulturgeografiska institutionens sida

Ekonomisk miljöhistoria
>>Läs mer på Ekonomisk-historiska insitutionens sida

Hållbar konsumtion, hållbar marknadsföring och hållbart företagande
Forskare på Företagsekonomiska institutionen och GRI (Gothenburg Research Institute) forskar kring flera miljörelaterade ämnen, bland annat om miljövänlig konsumtion och ekologiska varor, miljöanpassat konsumentbeteende, hållbar marknadsföring och miljökommunikation. CSR eller Corporate Social Responsibility är ett annat område som Handelshögskolans forskare är engagerade i på flera olika sätt.
>>Läs mer på GRIs sida
>>Läs mer på gruppen för marknadsförings sida om Hållbar konsumtion

 

 

Sidansvarig: Mattias Sundemo|Sidan uppdaterades: 2013-05-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?