Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Sustainability Days

Våra studenter är blivande beslutsfattare och i dagens globaliserade värld krävs förståelse och kunskap relaterat till sociala, ekologiska och ekonomiska hållbarhetsfrågor i näringslivet såväl som i den offentliga sektorn.

Handelshögskolan antog 2013 en strategi som innebär att vi höjer ambitionsnivån avsevärt när det gäller hållbarhetsfrågor. Vi anser att det är extremt viktigt att våra studenter får med sig en djupare kunskap och förståelse avseende globala hållbarhetsfrågor än vad som hittills varit fallet. Arbetet med att integrera ett hållbarhetsperspektiv i våra olika programutbildningar är i full gång.

Som ett led i detta arbete arrangerar skolan tre hållbarhetsdagar som är obligatoriska för alla programstudenter. Dagarna är ett komplement till den hållbarhetsundervisning som ges inom programmens olika kurser. Dagarna ges under första, andra och tredje året på kandidatprogrammen och har olika kompletterande fokus och tema.

Challenges

Temat för den första dagen är ”utmaningar” och syftet är att under dagen ge studenterna en bild av vilka sociala, ekonomiska, samt miljö- och resursmässiga utmaningar som mänskligheten står inför. Studenterna väljer mellan flera parallella sessioner, där såväl ekonomer och filosofer som naturvetare och näringslivsföreträdare föreläser. Tillsammans ger de kompletterande bilder av hållbarhetsutmaningar på global såväl som lokal nivå.

Responsibility

För studenter på andra året arrangeras en dag med fokus på ansvar och ansvarstagande. Under dagen får studenterna arbeta i grupper och reflektera och problematisera begrepp och föreställningar kring ansvarstagande, konsumentmakt, etik och betydelsen av information. Såväl forskare som näringslivsföreträdare medverkar på dage. Temat för för dessa dagar har hittils varit hållbarhetsutmaningar inom klädindustrin.

Solutions

Den tredje och avslutade dagen fokuserar vägar mot lösningar. Dagen kommer att erbjuda möjlighet för studenter att själv välja mellan flera olika pass. Mindre entreprenörer, större företag, aktörer från offentlig sektor samt forskare presenterar arbete för att åstadkomma mer hållbara lösningar.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sidansvarig: Mattias Sundemo|Sidan uppdaterades: 2016-11-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?