Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Första hållbarhetsdagen 

Sustinability Day: Challenges är en obligatorsik heldag för alla nya programstudenter på Handelshögskolan.

Den demografiska, tekniska och ekonomiska utvecklingen under de senaste decennierna saknar motstycke i historien. Jordens befolkning har ökat från 2,5 miljarder på 50-talet till över 7 miljarder idag. År 2050 beräknas jorden vara befolkad av ungefär 10 miljarder människor.

Den globala ekonomin har mer än fyrdubblats sedan 1970-talet och den tekniska utvecklingen har inneburit revolutioner på en mängd områden. Den genomsnittlige världsmedborgaren får sina grundläggande behov bättre tillgodosedda nu än på 50-talet, barnadödligheten har minskat och medellivslängden ökat.

Samtidigt finns en mängd utmaningar. En rikare befolkning efterfrågar fler varor och tjänster vilka kräver mer resurser. Den ekonomiska tillväxten har gått hand i hand med en dramatisk ökning av användningen av fossila bränslen och andra typer av förnybara och icke-förnybara resurser. Förstör vi den planet på vilket vårt välstånd bygger och skickar vi notan vidare till kommande generationer?

 

2019 arrangeras Sustainability Day: Challenges den 10/9
Program

 

Sidansvarig: Mattias Sundemo|Sidan uppdaterades: 2019-09-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?