Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Handelshögskolan bygger nytt!

En ny byggnad kommer att ersätta de befintliga tegelbyggnaderna i Handelshögskolans kvarter på Vasagatan 1. Den nya byggnaden planeras att stå klar 2024.

Med det nya huset och kommande ombyggnationer i befintliga lokaler vill Handelshögskolan skapa en attraktiv lärandemiljö i internationell framkant, där forskning och utbildning kan utvecklas för att möta samhällets behov, och där medarbetare och studenter trivs och känner lust att vara och verka. Här skall finns plats för expanderande forskning, ny pedagogik, och givande möten mellan olika aktörer, vilket stärker vår förmåga att bidra till en positiv utveckling av samhället. En sådan miljö är positiv för såväl Handelshögskolans som stadens attraktionskraft. Nybygget gör det också möjligt att samla hela Handelshögskolans verksamhet på en adress.

Den nya byggnaden kommer att ha entré till den kommande Station Haga, vilket gör Handelshögskolan till en än tydligare del av staden, med förbättrade pendlingsmöjligheter för studenter och anställda.

I januari 2020 påbörjas rivningen av tegelhusen i Handelshögskolans kvarter. Det nya huset planeras att stå klart 2024. Serneke bygger på uppdrag av fastighetsägaren Akademiska Hus. Göteborgs universitet (Handelshögskolan) hyr sedan lokalerna. Se den övergripande tidplanen.

Under byggperioden kommer verksamheten på Handelshögskolan att fortgå i stort sett som vanligt, men det går inte att bygga ett nytt hus utan att den pågående verksamheten påverkas. Projekt kommer oundvikligen att leda till störningar, t ex buller, som vi tillsammans med Akademiska Hus och entreprenören strävar efter att minimera. Exempelvis kommer de mest störande momenten att ske då det inte är någon verksamhet i kvarteret. Här kan du läsa mer om vilka åtgärder vi vidtar för att verksamheten ska kunna fungera så bra som möjligt.

Det nya huset sett från gården

Aktuellt

Sidansvarig: Maria Norrström|Sidan uppdaterades: 2019-12-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?