För media

Handelshögskolan vid Göteborgs universitet

Med sina 6 900 studenter, nära 500 anställda, över 160 internationella partneruniversitet och sina huvudämnen – ekonomi och juridik – har Handelshögskolan en unik bredd. Forskningen präglas av samverkan över geografiska, institutionella och disciplinära gränser och skolan har ett nära samarbete med näringsliv och offentlig sektor. Handelshögskolan vid Göteborgs universitet är en av drygt 70 handelshögskolor i världen – och den enda i Sverige – som är "triple crown"-ackrediterad, dvs har de tre främsta internationella ackrediteringarna för handelshögskolor: EQUIS, AACSB och AMBA.

Forskare som kan kommentera 2019 års Ekonomipris

Ola Olsson, professor i nationalekonomi, vicerektor på Handelshögskolan med ansvar för forskning och forskarutbildning
031-786 1341, 0766-181341, ola.olsson@economics.gu.se

Annika Lindskog, universitetslektor. Forskar om utvecklingsekonomi, med fokus på hälsa, utbildning och fertilitet
031-786 4412, annika.lindskog@economics.gu.se

Måns Söderbom, professor, prefekt för Institutionen för nationalekonomi med statistik. Forskar om utvecklingsekonomi
031-786 4332, 0732-096444, mans.soderbom@economics.gu.se

Heather Congdon Fors, universitetslektor. Forskar om utvecklingsekonomi, med fokus på skolgång och barnarbete
031-786 4427, heather.fors@economics.gu.se

Yonas Alem, forskare. Forskar om fattigdom, utvecklingsekonomi och miljö i utvecklingsländer
031-786 1371, 0704-195989, yonas.alem@economics.gu.se

Presskontakt:

Kommunikationsansvarig Maria Norrström
Telefon 031-786 1247, 0709-22 66 89
maria.norrstrom@handels.gu.se

Universitetets pressjour.

Kontakta gärna kommunikatörerna på våra institutioner:

Ekonomi och samhälle

Ekonomisk historia, kulturgeografi, innovation, entreprenörskap

Lista: hitta experten inom ekonomisk historia, kulturgeografi, innovation och entreprenörskap

Kajsa Folmeus Strandberg, kommunikatör
kajsa.strandberg@gu.se

Företagsekonomi

Ekonomistyrning, externredovisning, industriell och finansiell ekonomi, logistik och transportekonomi, management och organisation, marknadsföring, ekonomisk geografi

Lista: Hitta experten inom företagsekonomi

Malin Tengblad, kommunikatör
malin.tengblad@handels.gu.se

Juridik

rättsvetenskap, civilrätt, offentlig rätt, straffrätt, processrätt, skatterätt, internationell rätt, hav och vatten, social hållbarhet, intellektuella resurser

Lista: Hitta experten inom juridik

Christine Forssell, forskningssamordnare
christine.forssell@law.gu.se

Nationalekonomi

Miljöekonomi (klimat, miljö, styrmedel, utsläppsrätter, fiske, naturresurser, transporter, FN:s klimatpanel. Fokus på utvecklingsländer)
Utvecklingsekonomi (fattigdom, tillväxt, bistånd, miljö, korruption. Fokus på Afrika söder om Sahara)
Beteendeekonomi (riskattityder, altruism, nudging, sociala normer, experimentell ekonomi)
Finansiell ekonomi (finansmarknad, aktier, börser, bolagsstyrning)

Hälsoekonomi, arbetsmarknadsekonomi, kriminalitet och rättsväsende, industriell ekonomi, offentlig ekonomi

Lista: Hitta experten inom nationalekonomi

Marie Andersson, kommunikatör
marie.andersson@economics.gu.se

Gothenburg Research Institute

Tvärvetenskapligt forskningsinstitut inom företagsekonomi, etnologi, sociologi, juridik, psykologi, pedagogik, svenska språk, teknik och samhällsvetenskaplig miljöforskning.

Lista: Vem forskar om vad på Gothenburg Research Institute

Cecilia Sjöberg, kommunikatör