Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Om oss i media

Robert Sundberg: Betraktelse över en medieekonomiprofessors yrkesliv och död

[2018-05-17] Runa över en massmedieekonom På onsdagen (16/5) läste jag i Medievärlden att Karl Erik Gustafsson har avlidit. Det gjorde han på lördagen (12/5), efter en tids sjukdom.

[Dala-Demokraten]

Var femte kund har bytt bank senaste tre åren

[2018-05-16] Bolåne-utmanarna får bankerna att svettas - men även konsumenterna sätter press på de stora drakarna. De senaste månaderna har Breakit rapporterat flitigt om nya uppstickare på bolånemarknaden.

[Breakit]

Var femte har bytt bank

[2018-05-15] Enligt en ny rapport byter vi bank som aldrig förr. Bara under de senaste tre åren har var femte gjort ett bankbyte. - Det är bra. Det är viktigt att shoppa runt, säger Jeanette Carlsson Hauff, civilekonom.

[Aftonbladet]

Jag uppmanar branschen att tänka om

[2018-05-15] So tonight I'm gonna party like it's 1999, sjöng artisten Prince 1982. Han refererade alltså till framtiden. I dag har vi facit för vad som hände 1999 och efteråt. 1990-talet var en period av global ekonomisk uppgång.

[Balans]

Vetandets värld

[2018-05-14] Allt fler svenskar kan se fram emot en frisk ålderdom. För både fysiska och kognitiva förmågor hos äldre idag är bättre än hos tidigare generationer. Hur kan samhället ta vara på de friska äldre? Medellivslängden i Sverige ökar varje år.

[Sveriges Radio P1]

Experter: Hamnkonflikten kostar företagen miljarder

[2018-05-14] Publicerat av Stina Bengtsson Upp till 70 procent. Så mycket har kostnaderna ökat för ett antal modeföretag på grund av konflikten i containerterminalen i Göteborgs hamn.

[Arbetsmarknadsnytt]

Rea på kläder efter hamnkonflikt

[2018-05-13] Konflikten mellan Hamnarbetarförbundet och arbetsgivaren APM Terminals i Götebor...

[Sydsvenskan]

"Advokatyrket är fantastiskt - även för kvinnor"

[2018-05-07] Branschens främsta affärsjurist var på väg i en helt annan riktning. Några vaknätter framför internet fick henne att byta spår. Vilken tur, tycker kunder och kollegor som i Agnes Hammarstrand ser Sveriges skarpaste affärsjurist.

[Realtid]

Därför kan kommunen inte säga upp nazister hur som helst - yttrandefriheten trumfar värdegrund

[2018-05-05] Att en socialsekreterare köpts ut för miljonbelopp på grund av kopplingar till nazistiska NMR väcker frågor om vilka åsikter en kommunanställd kan ha utan att riskera jobbet.

[Hela Hälsingland]

Stora skillnader i inkomster för barnfamiljer

[2018-05-05] Klyftorna mellan hur mycket en tvåbarnsfamilj har i inkomst per månad har ökat i kommunerna i väst. Det skriver SVT Väst efter att ha undersökt inkomstutvecklingen. Mölndal tillhör en av kommunerna där inkomsterna ökat mest.

[Mölndals-Posten]

Inkomstklyftor mellan barnfamiljer ökar - nationalekonomen förklarar

[2018-05-03] De växande skillnaderna mellan stad och landsbygd menar Katarina Nordblom beror på olika saker, inte minst om man har ett arbete, men också vilket yrke man har.

[SVT Nyheter Väst]

Miljöekonomi lockar äntligen hela världen

[2018-05-02] Insikten om att de stora hållbarhetsfrågorna är livsavgörande har spritt sig. Men varför är det så svårt att påverka politiken i rätt riktning?

[ETC Göteborg]

Hammarkullenelever gav politiker lektion i demokrati

[2018-04-30] Vad är demokrati? Det kan vara att arbeta hårt för en fråga, vinna gehör och övertyga politiker. Det är precis vad sjuorna på Nytorpsskolan i Hammarkullen gjort med ett förslag om en hinderbana vid skolan.

[Göteborgs-Posten]

Arbetsrättsforskaren:»Fördelar med turordning även för småföretag«

[2018-04-26] anställningsskydd Studien från IFN om turordningsreglernas effekt på småföretag får kritik av arbetsrättsforskaren Mats Glavå.

[Dagens Arena]

Trasigt LAS fungerar trots allt

[2018-04-26] En ny bok om LAS är finansierad av Teknikföretagen. Men författaren skriver att många av dem som vill ändra reglerna i lagen varken förstår sig på lagen eller hur förändringarna slår.

[Ingenjören]

Upphandling på Handels schema

[2018-04-25] Handelshögskolan vid Göteborgs universitet stärker samarbetet med offentlig sektor med en ny partnerform, Public Associate Partner, för att ge studenterna ett vidgat perspektiv kring karriärmöjligheter.

[Upphandling24]

"Kan inte 'reklama' bort en kris"

[2018-04-24] Torsdag den 8 mars. En märkbart stressad Anna Wikland blir stoppad av Expressens och DN:s reportrar i dörren in till Women in tech, där hon strax ska delta i ett panelsamtal.

[Dagens Media]

Det multilaterala instrumentet för genomförande av ändringar i skatteavtal

[2018-04-23] David Kleist, juris doktor och docent i finansrätt, kommenterar The Multilateral Convention to Implement Tax Treaty Related Measures to Prevent Base Erosion and Profit Shifting och dess betydelse för svenska skatteavtal.

[InfoTorg Juridik]

"En myt att vi har ett starkt anställningsskydd"

[2018-04-23] Camilla Frankelius Foto: Pressbild REPLIK | LAS Frågan om reformering av Lagen om anställningsskydd (las) har återigen dykt upp på den politiska agendan.

[Svenska Dagbladet]

Babyshowers sprider sig över landet

[2018-04-23] Intresset för att ordna en babyshower, en fest för den blivande mamman, verkar hålla i sig. Fenomenet har tagit sig från USA till svenska storstäder och vidare ut till Väne Åsaka.

[Sveriges Radio Väst]

Per Cramér fortsatt rektor för Handelshögskolan i Göteborg

[2018-04-22] En ny ledning har utsetts för Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Per Cramér kvarstår i rollen som rektor och får sällskap i ledningsgruppen av en ny prorektor, Maria Stenseke, och två nya vicerektorer, Ewa Wikström och Ola Olsson.

[Balans]

Han får pengar av Handelsrådet - över 14 miljoner till ny forskning

[2018-04-19] Stefan Larsson får anslag av Handelsrådet till sin forskning om hur man bibehåller kundernas tillit för en alltmer datadriven handeln. Totalt får sju nya projekt dela på 14,5 miljoner kronor.

[Market]

Förslag om att skrota las

[2018-04-18] Inför valet har debatten om anställningsskyddet i las blossat upp igen. Moderaterna vill förändra turordningsreglerna och Socialdemokraterna vill ta bort allmän visstidsanställning, till exempel.

[Sveriges Radio]

"Las skiljer anständigheten från godtycket"

[2018-04-18] Försvara eller förändra Las? Det var den stora frågan under seminariet "Dags att skrota Las?" där meningarna gick isär.

[Lag & Avtal]

Parterna löser helst las-frågor själva

[2018-04-18] Både Teknikföretagen och IF Metall anser att las motverkar fasta anställningar. Men ingen av dem jublar över att las blir en valfråga - parterna löser hellre problemet själva.

[Arbetet]

"Låt parterna ta hand om las"

[2018-04-18] Både regeringen och oppositionen vill justera lagen om anställningsskydd. Men risken är att en ändrad regel leder till nya problem, varnar Mats Glavå, docent i arbetsrätt.

[Dagens Arbete]

Seniora bankchefer skyddar i kriser

[2018-04-18] Seniora bankchefers kontaktnät skyddar banker i kriser. Det visar en ny studie från Handelshögskolan i Göteborg. Via den så kallade internbankmarknaden lånar banker stora belopp av varandra.

[Civilekonomen]

Det nya arbetslivets gränslöshet kräver tydlighet från arbetsgivare

[2018-04-17] Aktivitetsbaserade kontor, höga krav på mejl- och telefonkontakter, teknik för arbete var och när som helst och krav på mätningar och dokumentation.

[Edaportalen]

Göteborgs Handelshögskola stärker samarbetet med offentlig sektor

[2018-04-15] Nu ska den offentliga sektorns status som arbetsgivare höjas. Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet stärker samarbetet med offentligt sektor i ett nytt samarbetsprojekt.

[Civilekonomen]

Varumärkesforskare: Svenska akademiens varumärke nersmulat

[2018-04-13] Inget finns längre kvar av Svenska akademiens varumärke. Det konstaterar Eva Ossiansson, forskare vid Handelshögskolan i Göteborg. Efter den senaste veckans turbulens är Svenska akademiens varumärke fullständigt nedsmulat.

[Sveriges Radio Sjuhärad]

Forskare: så klarar banken en finanskris

[2018-04-10] Tillgång till informell information om marknaden och goda personliga kontakter i andra banker är avgörande för att överleva en finanskris. Det menar två forskare vid Handelshögskolan i Göteborg.

[Realtid]

Kulturchef på Hufvudstadsbladet tycker att Frostenson ska lämna sin stol och varumärkesdoktor efterlyser "ordning på torpet"

[2018-04-09] Fredrik Sonck på Hufvudstadsbladet i Helsingfors intervjuas om krisen i Svenska akademien. Eva Ossiansson, Handelshögskolan i Göteborg, om att minskat förtroende kan spilla över på Nobelstiftelsen. Image-text: Alfred Nobel.

[Sveriges Radio P1]

Gröna obligationer - symbolhandling eller verklig miljönytta?

[2018-04-09] Som en del i sitt klimat- och miljöarbete emitterar fler och fler kommuner och fastighetsbolag gröna obligationer.

[Hållbart Byggande]

Street Law ska göra juristerna bättre

[2018-04-07] Bristen på kunniga jurister i migrationsfrågor gör att Göteborgs universitet nu satsar på migrationsrätt. Som första universitet i landet används den amerikanska metoden Street Law i undervisningen.

[Sveriges Radio Göteborg]

Det här stör sig folk mest på i kontorslandskap

[2018-04-05] Pratar du högt på redaktionen eller går runt och minglar med många? Då är du nog kanske en person som stör dina kollegor - i alla fall om de försöker koncentrera sig. Det berättar arbetsmiljöforskaren Nanna Gillberg.

[SVT Nyheter]

Utmaningarna sprider sig på Facebook - så tjänar företagen på det

[2018-04-04] Gratis produkter i utbyte mot likes, kommentarer och delningar. Utmaningarna har svämmat över på Facebook den senaste tiden.

[Metro]

Efter kritikstormen mot Facebook - nu gör plattformen en pudel

[2018-03-28] Kritiken har haglat mot Facebook efter senaste veckans avslöjanden om kampanjbolaget Cambridge Analytica som använt personuppgifter från 50 miljoner Facebook-användare.

[Aftonbladet]

This is how our brand will grow even stronger

[2018-03-28] August Schelin is president of Handelshögskolan i Göteborgs studentkår, HHGS. He explains how the student union of Handels will grow towards their future ambitions of becoming even stronger as a brand.

[Spionen]

Felaktigt och oetiskt resonemang om migration

[2018-03-23] I debattartikeln " Miljöskäl talar för mer begränsad invandring"i SvD 16 mars, hävdar författarna att invandringen skall begränsas med hänsyn till miljön, men vi anser att deras resonemang är felaktiga och oetiska.

[ETC Göteborg]

Experten efter Facebook-läckan: "Tänk på Facebook Messenger ...

[2018-03-21] I svallvågorna efter den största dataläckan i Facebooks historia, där 50 miljone...

[DiGITAL]

"Skillnad på 'fel' och FEL i dömandet - och nämndemännen ökar sannolikt risken för FEL"

[2018-03-21] DEBATT/REPLIK - av Filippo Valguarnera, docent vid Juridiska institutionen, Göteborgs universitet I en debattartikel i DJ försvarar Bengt Olof Dike nämndemannasystemet (Dagens Juridik ).

[Dagens Juridik]

Handelshögskolan i Göteborg stärker samarbetet med offentlig sektor

[2018-03-21] Med basement nya partnerformen Public Associate Partner breddar nu Handelshögskolan vid Göteborgs universitet sitt samarbete med offentlig sektor, med målet att skapa nytta för båda parter och bidra compartment samhällsutvecklingen.

[Tanalys]

Tjock tillit kan lindra finanskriser

[2018-03-21] Forskare vid Handelshögskolan i Göteborg har studerat vad som är avgörande för att en bank ska överleva en finanskris. Svaret är personliga kontakter, goda upparbetade nätverk och utbyte av informell information med andra banker.

[Vd-tidningen]

Allsvenskan säljer namnet till sponsor

[2018-03-17] Organisationen Svensk Elitfotboll (Sef) har sålt namnrättigheterna till allsvenskan. Köpare är det internationella fraktföretaget DHL, uppger Expressen.

[Strömstads Tidning]

Supertalangen som bossar över talangfabrik i Asien: "Här är folk vana att bli tillsagda"

[2018-03-16] I veckans avsnitt av Big in Asia möter vi Joakim Ström, Asienchef på Universum. En av Veckans Affärers supertalanger Joakim Ströms inledde sin relation till Asien redan som 14-åring när hans far fick jobb i Singapore.

[Veckans Affärer]

Tydliga gränser viktiga i det flexibla arbetslivet

[2018-03-15] Det gränslösa arbetslivet måste ge plats för återhämtning och verktyg för att motverka stress. Det som krävs är en tydlig gränssättning både från anställda och chefer, enligt två rapporter från Arbetsmiljöverket.

[Tidningen Karriär]

Informell information mellan landowner kan lindra finanskriser

[2018-03-15] Personliga kontakter, goda upparbetade nätverk och utbyte av informell information med andra landowner kan vara avgörande för om en bank överlever en finanskris. Det visar en studie av hur landowner bedömer varandra i kristid.

[Tanalys]

Logistiken flyttar närmare storstäderna

[2018-03-15] Logistikfastigheter koncentreras alltmer kring storstäderna. Men samtidigt flyttar lagren ut från stadskärnan.

[Intelligent Logistik]

Allt fler slåss om idrottsresenärerna - så måste destinationerna vässa sig

[2018-03-14] NYHETER. Stora idrottsevenemang som Vasaloppet och Göteborgsvarvet blir allt populärare - och får därmed turismen på dessa destinationer att växa. Men hur tänker deltagarna när de väljer sina destinationer?

[Besöksliv]

Vill ni sälla er till rättsstatens fiender?

[2018-03-13] Replik från Filippo Valguarnera om män, #metoo och kollektivt ansvar REPLIK. I en debattartikel uttrycker Maud Eduards och Carin Holmberg att de "vill se en politisering, inte en juridifiering, av #metoo".

[Aftonbladet]

Sidansvarig: Maria Norrström|Sidan uppdaterades: 2014-09-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?