Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Om oss i media

Så mycket har vår konsumtion ökat de senaste 100 åren

[2020-03-26] Det senaste seklet har hushållens konsumtion mångfaldigats. Från att främst ...

[Dagens Nyheter - Login]

Tre uppsatsvinnare får pris

[2020-03-25] Årets tre vinnare i uppsatstävlingen Brottsoffer i fokus är korade.

[Brottsoffermyndigheten]

"Försäkringstagare har förtur även i kristider"

[2020-03-24] Patienter med privata försäkringar har fortsatt företräde till vård, samtidigt som flera regioner ställer in planerade operationer till följd av coronakrisen, skriver forskaren John Lapidus.

[Dagens Medicin]

Ingen kris för privat sjukvård

[2020-03-23] Den allmänna sjukvården kan tvingas till hårda prioriteringar när fler blir sjuka på grund av coronaviruset. Men patienter med privat sjukvårdsförsäkring behöver inte vänta på vanliga behandlingar som höftledsoperationer.

[Blekinge Läns Tidning]

25-åriga Johanna är Sveriges yngsta advokat

[2020-03-22] Redan som 13-åring läste Johanna Hamrefält lagboken och gick på förhandlingar i tingsrätten. Nu är hon sannolikt den yngsta advokaten genom tiderna.

[Göteborgs-Posten Plus]

Corona - så berörs du som köpt eller ska köpa bostad

[2020-03-19] Har du köpt eller tänker köpa eller sälja bostad och känner stress över ...

[Dina Pengar]

Resumé lanserar Fråga kristeamet - ställ dina frågor till elva experter

[2020-03-19] Coronaepidemin har på kort tid fått en enorm påverkan på den svenska kommunikationsbranschen.

[Resumé]

Därför länsas hyllor på mat och medicin

[2020-03-18] Rädslan för coronaviruset har gjort så att allt fler köpt både mat och medicin i större mängder, trots en tydlig uppmaning från MSB att inte bunkra upp i onödan. Förklaringen kan ligga i hur myndigheterna kommunicerat.

[Göteborgs-Posten Plus]

Rykte eller fakta om det nya coronaviruset

[2020-03-18] I coronapandemins kölvatten har en mängd olika påståenden, rykten och faktoider börjat spridas, inte minst på sociala medier. Nedan listar GP några mer eller mindre kända påståenden och experternas svar på vad som faktiskt stämmer.

[Hallandsposten Plus]

Nya ledamöter i SLU:s styrelse 2020-2023

[2020-03-18] SLU:s styrelse har 15 ledamöter. Åtta av dem är utsedda av regeringen, tre är valda av lärarna/forskarna och tre är utsedda av SLU:s samlade studentkårer, Sluss. Rektor Maria Knutson Wedel är självskriven ledamot.

[Sveriges lantbruksuniversitet]

Handels i Göteborg ställer om till undervisning på distans

[2020-03-18] Under tisdagens presskonferens rekommenderade regeringen universitet och högskolor att bedriva distansundervisning - men Handelshögskolan i Göteborg har redan ställt om.

[Sveriges Radio P3]

Expertens svar: "Tillfällig dipp"

[2020-03-16] Stena Line varslar stort - 950 jobb är i fara. Även andra branscher ligger ...

[GT]

Sverige skulle klara en ny flyktingvåg

[2020-03-16] Det går inte att utesluta att flyktingvågen 2015 kommer att upprepa sig. Men det finns inget gemensamt tänkande i EU hur en sådan situation skulle lösas eftersom EU-länderna har varit helt fokuserade på att stänga människor ute.

[Sändaren]

Här är jobben som riskerar försvinna i corona-krisen

[2020-03-15] Coronavirusets framfart kan hota många tusen svenska jobb - från kafébiträden och butikspersonal till montörer och mäklare.

[Göteborgs-Posten Plus]

Blev erbjuden sjukförsäkring - med hänvisning till corona

[2020-03-13] En källa berättar för Dagens ETC att Trygg-Hansa ringde upp med budskapet att det vore bra att teckna försäkring för att få bättre vård i coronatider. Nu lovar försäkringsbolaget att utreda händelsen med sin underleverantör:

[ETC]

Eva Ossiansson: Prestige och status för "den stora massan"

[2020-03-09] Undrar vad medelklassen gör idag? Har ni någon gång hört det här uttrycket? Det är en retorisk fråga och uttryck som insinuerar att just du är bättre än den s.k. medelklassen.

[Göteborgs-Posten Plus]

"Värdera äldres kunskap"

[2020-03-09] - TEMA Fördomar om äldre förstärks i kommunikation under utvecklingssamtal, lönesamtal och i rekrytering, visar ny forskning från Göteborgs universitet.

[Personal & Ledarskap]

Corona sällsynt i globaliseringens skugga

[2020-03-08] Coronavirusets härjning har inte drabbat Afrika söder om Sahara, trots stor kinesisk närvaro på kontinenten. - Afrika är mindre globaliserat. Det finns kanske någon nytta med det vid spridningen av ett virus, säger nationalekonomen Arne Bigsten.

[Hallands Nyheter Plus]

Stoppregel och tidsgräns testas i miljöprövning

[2020-03-08] Det finns olika syn bland jurister på hur koldioxidutsläppen från Preems planerade utbyggnad bäst ska regleras, med miljölagar eller i EU:s utsläppshandel.

[Sveriges Radio]

”Ikea, H&M och WWF vilseleder om bomull”

[2020-03-05] Mode- och textilföretag ägnar sig åt avancerad greenwashing som leder till att konsumenter tror att det är fritt fram att shoppa loss. Och de får hjälp av WWF, skriver Cecilia Solér, docent i marknadsföring.

[Svenska Dagbladet Premium]

Nu ska världens handelshögskolor skapa hållbara ledare

[2020-02-27] FN driver ett arbete med att utveckla världens handelshögskoleutbildningar så att framtidens ledare ska kunna bidra till att nå de globala hållbarhetsmålen i FN:s Agenda 2030. Nu lyfts Handelshögskolan i Göteborg upp som en av förebilderna.

[Aktuell Hållbarhet]

Martina får miljoner - för att hämnas på Lotta inför alla

[2020-02-23] Martina Haag syns just nu över hela landet i en uppmärksammad reklamkampanj. Men är det en finurligt uttänkt hämnd på Lotta Lundgren?

[Svensk Damtidning]

Så ska du tänka om du vill investera i konst

[2020-02-23] I Göteborg finns det flera möjligheter att köpa konst av ännu inte etablerade konstnärer.

[Göteborgs-Posten Plus]

Vi drar ner på lyxkonsumtionen

[2020-02-23] Nyligen släpptes en rapport om svenskarnas konsumtionsvanor. Forskarna ser flera tecken på att vi är på väg in i en lågkonjunktur. - Det man kan kalla för lyxkonsumtion minskar.

[Hallands Nyheter Plus]

Nanna Gillberg: Eget beröm luktar fortfarande illa

[2020-02-21] Att vi har förvandlats till personliga varumärken som otvunget gör reklam för oss själva betyder inte att det egna berömmet luktar mindre illa än förut.

[Göteborgs-Posten Plus]

Medieforskaren: Politiker ska inte lägga sig i enskilt medieinnehåll

[2020-02-21] Sverigedemokraternas begäran att kalla in SVT-chefer till kulturutskottet för att diskutera frågan om opartiskhet hör inte hemma i ett demokratiskt samhälle. Det säger medieforskarna Lars Nord och Maria Norbäck.

[SVT Nyheter]

Chefer snabbutbildas på Göteborgs universitet

[2020-02-21] Chefstidningen. Handelshögskolan i Göteborg satsar på chefsutbildningar på hög nivå - och kort tid.

[Chefstidningen]

Forskare: Problem blanda patienter med olika typer av finansiering / 19 FEB 2020

[2020-02-19] Perituskliniken är en murbräcka för privat finansierad cancervård - något som urholkar den offentliga vården. Det anser John Lapidus, forskare i ekonomisk historia, vid Handelshögskolan i Göteborg.

[Läkartidningen]

Expert: SAS missbedömde kampanjens effekt

[2020-02-14] active...

[Dagens Nyheter - Login]

Studenter vill ha hållbarhet

[2020-02-14] Handelshögskolan vid Göteborgs universitet hamnar på topp 30 i den internationella hållbarhetslistan för handelshögskolor, the Positive Impact Rating, som lanseras på World Economic Forum i Davos i slutet av januari.

[Civilekonomen]

Därför konsumerar vi mer än vi tror

[2020-02-12] Svenskarna konsumerar allt mer, trots att många tror att de konsumerar mindre. Hur det hänger ihop och vilka konsekvenser det får berättar John Magnus Roos, forskare på Handelshögskolan i Göteborg och författare till Konsumtionsrapporten.

[EFN Webb-TV]

"Skandinaviskt entreprenörskap är kunskapsintensivt"

[2020-02-12] Kunskapsintensivt, innovativt entreprenörskap är en forskningsfåra på framväxt. Astrid Heidemann Lassen är en av de aktiva forskarna, och hon menar att den här typen av entreprenörskap är särskilt framträdande i Skandinavien.

[Esbri]

Han blir Sveriges första professor i HR

[2020-02-12] Vad kännetecknar attraktiva arbetsgivare som är bra på att utveckla och engagera sina medarbetare? Det är ett forskningsområde som Stefan Tengblad, Sveriges första professor i Human Resource Management, vill satsa på.

[Arbetsliv]

Gärna mångfald - men med balans

[2020-02-07] Det pratas mycket om fördomsfri rekrytering där kompetens går före ålder, kön och ursprung. Men Stefan Tengblad, professor i HR, anser att verksamhetens behov måste få styra, "och man ska vara medveten om att mångfald kräver mer tid".

[Civilekonomen]

Sätt stopp för rivningarna av våra akademiska kulturarv

[2020-02-05] Sahlgrenska, Humanisten och Handels. Samtliga anrika akademiska byggnader är drabbade av rivningshysterin som far över Göteborg.

[Göteborgs-Posten Plus]

Vi drar ner på lyxkonsumtionen

[2020-02-03] Nyligen släpptes en rapport om svenskarnas konsumtionsvanor. Forskarna ser flera tecken på att vi är på väg in i en lågkonjunktur. - Det man kan kalla för lyxkonsumtion minskar.

[Hallandsposten Plus]

Tobias Fredberg: Entreprenören central för samhällsförändring

[2020-02-01] Alla delar av samhället behöver entreprenörskap även om det skapar oreda, framförallt när det sker i etablerade, välordnade strukturer. Men vi brukar mest tänka på entreprenörskap som att man grundar företag. Det borde vi ändra på.

[Göteborgs-Posten Plus]

Så påverkade klimatpolitik finansmarknaden

[2020-01-31] Parisavtalet 2015 gav positiva effekter på börsen för företag inom förnybar energi, och negativa effekter för företag inom fossila bränslen. Året därpå ledde Trumps valseger i USA till en motsatt effekt.

[Extrakt]

"Ökad osäkerhet påverkar synen på nischbankernas värdering"

[2020-01-31] Veckans panel tar sig an nischbankerna - Collectorhärvan har satt fokus på hela sektorn, som präglas av snabb tillväxt och förväntade konsolideringar.

[Realtid]

Hur tänker du kring hållbar konsumtion?

[2020-01-31] Svenskar konsumerar ohållbart mycket och konsumtionen fortsätter att öka i landet. Det visar den senaste rapporten från Centrum för konsumtionsvetenskap vid Göteborgs universitet.

[SVT Nyheter Västerbotten]

Sveriges förste professor i HRM invigdes idag

[2020-01-29] Chefstidningen. Stefan Tengblad blev idag Sveriges förste professor inom Human Resource Management (HRM).

[Chefstidningen]

Sveriges första hr-professur invigs

[2020-01-29] - Idag invigs Sveriges första professur i Human Resource Management vid Göteborgs universitet och Centrum för Global HRM.

[Personal & Ledarskap]

Kraven som Collector måste klara för att överleva

[2020-01-28] Realtids Per Agerman har talat med experterna som vet hur vägen framåt ser ut för Collector Bank.

[Realtid]

Second hand - trenden som aldrig verkar dö

[2020-01-27] Chansen att hitta unika saker för en billig peng driver second hand-handeln framåt. Men också klimatångesten.

[Alingsås Tidning]

Cirkulära affärsmodeller i mode och textilbranschen - green wash i ny tappning

[2020-01-27] Modeindustrins cirkulära budskap problematiska menar Cecilia Solér.

[Recycling]

Världsskatt ska rädda planeten - så ser den ut

[2020-01-27] Världens länder misslyckades i Madrid och klimatförändringen skenar. Ledande ekonomer är överens om att endast en sak kan lösa frågan: en global koldioxidskatt.

[Göteborgs-Posten Plus]

Bonusföräldrar, stjärnfamiljer och regnbågsbarn - så ärver du

[2020-01-26] Ensamstående pappa med barn, två mammor med barn, mamma-pappa med barn och bonusbarn, fyra föräldrar med barn. Familjer kan se ut på olika sätt idag, men svensk lagstiftning utgår från två föräldrar. Och det kan få stora konsekvenser vid arv.

[Göteborgs-Posten Plus]

Snart finns det ingen återvändo för vården

[2020-01-26] Den ojämlika sjukvården blir svårare att dyrka upp för varje dag som går. Från ...

[Expressen]

Nanna Gillberg: Mitt nyårslöfte är att ha tråkigt

[2020-01-24] Jag kommer att skaffa ett mentalt gymkort och förmodligen använda det lika ofta som de ordinarie gymkort som införskaffas vid årsskiftet", skriver Två Dagars nya krönikör Nanna Gillberg.

[Göteborgs-Posten Plus]

Organiserad kreativitet kan missa målet

[2020-01-23] Det finns många idéer om hur företag kan bli mer kreativa, och de innefattar allt från att möblera om till att skapa ett öppnare arbetsklimat. Men hur gör företag i praktiken?

[Esbri]

Sidansvarig: Maria Norrström|Sidan uppdaterades: 2014-09-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?