Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Om oss i media

Ekonomipris till forskning för att mildra fattigdom

[2019-10-14] UPPDATERAD Årets ekonomipris går till tre forskare "för deras experimentella ansats för att mildra global fattigdom".

[Realtid]

Nu avslöjas Ekonomipristagaren

[2019-10-14] Årets Ekonomipris går gemensamt till Abhijit Banerjee, Esther Duflo och Michael Kremer.

[Göteborgs-Posten Plus]

De kan bli Ekonomipristagare i dag - eller i framtiden

[2019-10-14] En Harvardprofessor som undersökt hur vanligt folk överlistar politiker, en svensk som städade efter 90-talskrisen - eller nationalekonomins rörmokare. Här är namnen som kan ta hem Ekonomipriset, på måndag eller i framtiden.

[Göteborgs-Posten Plus]

Lekfulla sätt att öka kreativiteten - Kvalitetsmagasinet

[2019-10-14] Forskning I en ny studie berättas om vad som hände när några ingenjörer på ett stort högteknologiskt företag tyckte att det organiserade kreativa arbetet dödade kreativiteten.

[Kvalitetsmagasinet]

Extremt fattigas löner under lupp

[2019-10-13] Miljoner av de människor som tillverkar vår mat och annat vi köper kan inte leva på den lön de får. I fattiga länder ligger snittlönen ofta på drygt hälften av vad de anställda skulle behöva för ett drägligt liv.

[Bohusläningen Plus]

Uppdrag granskning vantolkar vår utredning

[2019-10-10] Vi ställer oss något undrande till Uppdrag gransknings sätt att snäva in på denna enda fråga, det vill säga fullbordade självmord, när problemet om unga med könsdysfori är så oerhört komplext och har så många dimensioner, skriver debattörerna.

[SVT Nyheter]

Självskanning och snabbkassor gör handlandet smidigt - men inte för alla

[2019-10-10] Snabbkassorna minskar köer och personalens axelskador. Men äldre personer eller personer med funktionsvariationer har ännu inte nåtts av den nya teknikens fördelar.

[SVT Nyheter Västmanland]

Lekfulla sätt att öka kreativiteten - VD-tidningen

[2019-10-10] Kreativitet I en ny studie berättas om vad som hände när några ingenjörer på ett stort högteknologiskt företag tyckte att det organiserade kreativa arbetet dödade kreativiteten.

[Vd-tidningen]

Sveriges första HR-professor: Ibland saknas ett stödjande ledarskap

[2019-10-08] Han är Sveriges första professor i Human Resource Management, HR, i dagligt tal. Här berättar Stefan Tengblad om sin syn på ledarskap - och vad han hoppas åstadkomma inom ett område som påverkar en hög andel av befolkningen.

[Tidningen Karriär]

Ålderism slår hårt mot kvinnor

[2019-10-08] Äldre personer har svårare att få jobb och deras löneutvecklingen bromsar in. För kvinnor i akademikeryrken tycks 50 år vara ett inofficiellt "bäst-före-datum", enligt en ny rapport.

[Arbetsliv]

Extremt fattigas löner under lupp

[2019-10-07] Miljoner av de människor som tillverkar vår mat och annat vi köper kan inte leva på den lön de får. I fattiga länder ligger snittlönen ofta på drygt hälften av vad de anställda skulle behöva för ett drägligt liv.

[Norran]

Ingenjörer använde lekfulla arbetssätt för att öka kreativiteten

[2019-10-07] Några ingenjörer på ett stort högteknologiskt företag tyckte att det organiserade kreativa arbetet dödade kreativiteten i stället för att stimulera den.

[Industritorget]

Därför är personalförmåner viktigare än någonsin

[2019-10-06] Något har hänt när det gäller personalförmåner. Från att ha varit viktigt har det plötsligt blivit - superviktigt.

[Göteborgs-Posten Plus]

"Begreppet social kompetens är under omförhandling"

[2019-10-02] Hur påverkar det omfattande mobilanvändandet våra relationer på arbetsplatsen? Det har Nanna Gillberg, forskare i företagsekonomi på Handelshögskolan Göteborgs universitet, tittat närmare på.

[Tidningen Karriär]

Han är Sveriges första professor i Human Resource Management

[2019-10-02] - Stefan Tengblad är Sveriges första professor i Human Resource Management, HRM, vid centrum för Global HRM vid Göteborgs universitet. P&L har pratat med honom om hans nya jobb.

[Personal & Ledarskap]

INDUSTRIRÅD: AI LEDER KNAPPAST TILL NY INDUSTRIELL REVOLUTION

[2019-10-02] STOCKHOLM (Direkt) Artificiell intelligens (AI) innebär troligen ingen ny industriell revolution, trots alla visionära förutsägelser om dess revolutionära potential som enligt vissa väntas leda till en total omdaning på arbetsmarknaden där många

[Svenska Dagbladet]

Sveriges har fått sin första professor i Human Resource Management

[2019-09-30] 30.9.2019 13:46:09 CEST | E.ON Sverige AB Dela Stefan Tengblad blir den förste professorn i Sverige inom Human Resource Management, HRM.

[Via TT - Pressmeddelanden]

Tull öppnar för nya affärer

[2019-09-30] Tullfrågornas ekonomiska och juridiska betydelse ökar. När spelreglerna förändras och komplexiteten blir större kan redovisningsexperterna spela en viktig roll.

[Balans]

Det viktigaste är inte att du strejkar i dag

[2019-09-27] Debattören: Tillsammans bryter vi vår handlingsförlamning

[Aftonbladet]

Hållbara evenemang i forskarnas fokus

[2019-09-26] Event | En Svensk Klassiker med Vasaloppet, Engelbrektsloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och Lidingöloppet har valts ut som samverkanspartners i ett unikt forskningsprojekt "Sport and Outdoor Mistra (SPOOR).

[Idrottens Affärer]

171 forskare: Vi vuxna bör också klimatprotestera

[2019-09-25] DN DEBATT 26/9. Vuxna bör följa uppmaningen från ungdomarna i Fridays for future...

[Dagens Nyheter - Login]

Sacopodden: Vad händer när LAS reformeras?

[2019-09-24] 24.9.2019 10:35:56 CEST | Saco Dela Att vara trygg på jobbet är en förutsättning för att kunna göra ett bra jobb och må bra. Nu hotas medarbetarnas trygghet av att LAS ska reformeras. Politiken vill göra det enklare att kunna säga upp anställda.

[Via TT - Pressmeddelanden]

Blir nedskrivning av tillgångar allt för subjektivt?

[2019-09-23] Nedskrivningar av anläggningstillgångar har under lång tid inneburit ett dilemma i redovisningen.

[Balans]

Sjörättsprofessor utsedd till hedersdoktor av Handelshögskolan i Göteborg

[2019-09-23] Handelshögskolan vid Göteborgs universitet har utsett professor emeritus D. Rhidian Thomas, School of Law, Swansea University, till juris hedersdoktor.

[Infrasverige]

Så mycket satsar Staffanstorp på näringslivet

[2019-09-23] Professor: "En ganska liten budgetpost för kommunerna" STAFFANSTORP. Landets kommuner satsade totalt två miljarder på näringslivsfrämjande åtgärder under 2018.

[Lokaltidningen Lund]

S-kommunens bolag köper gräddfil i vården

[2019-09-22] Socialdemokraterna var med och byggde den svenska välfärdsmodellen. Ändå låter e...

[Expressen]

Större delen av mänskligheten vill ha konsumtion

[2019-09-21] Thomas Sterner, professor i miljöekonomi vid Göteborgs universitet, svarar på kritiken som framförs i nya studier om grön tillväxt.

[SVT Nyheter]

Privata sjukvårdsförsäkringar hotar den svenska välfärdsmodellen |

[2019-09-20] I dag har 650 000 svenskar en privat sjukvårdsförsäkring. Den snabba framväxten av privata eller snarare halvprivata välfärdslösningar hotar den svenska modellen, det menar forskaren i ekonomisk historia, John Lapidus.

[Forskning.se]

Mobilen har förändrat hur vi ser på social kompetens |

[2019-09-20] Att ständigt vara aktiv på nätet premieras och uppmuntras av samhället. Därför har vi också börjat acceptera att människor beter sig allmänt ohyfsat mot oss. Mobilen går före allt. Det menar Nanna Gillberg på Handelshögskolan i Göteborg.

[Forskning.se]

Kritiserar privata sjukvårdsförsäkringar

[2019-09-18] Den snabba ökningen av privata välfärdslösningar hotar den svenska modellen, hävdar ekonomen John Lapidus vid Göteborgs universitet i en nyutkommen bok.

[Publikt]

Oatly får kritik för kampanj

[2019-09-18] Oatlys kampanj "Spola mjölken" har visserligen fått genomslag. Men den har också fått massiv kritik. Nu varnar varumärkesexperter Oatly för profileringen.

[Butikstrender]

Forskning: Influencers tjänar på att spela hemmafruar

[2019-09-18] Framgångsrika influencers kan försörja sig genom att spela flärdfulla hemmafruar. Det visar ny forskning från Handelshögskolan i Göteborg som SvD Näringsliv skriver om.

[Omni Ekonomi]

Liten effekt på bilkörandet när bränslepriset höjs

[2019-09-17] Bränslepriserna höjs som följd av attacken mot den saudiska oljeindustrin. Men höjningen lär inte påverka svenskarnas bilkörning märkvärt, i alla fall inte på kort sikt. Det säger miljöekonom Thomas Sterner.

[SVT Nyheter]

Efterlyses: lugn & ro

[2019-09-17] FOKUS När kontoren byggs för mingel och möten är det svårt att få jobbet gjort, visar Du&jobbets genomgång. Det är också tveksamt om kreativiteten ökar som tanken är.

[Du & jobbet]

Experterna varnar Oatly: "Bygger framgång genom att slå på andra"

[2019-09-17] Oatlys kampanj "Spola mjölken" har slagit ned som en bomb i svensk offentlighet med starkt engagemang för eller emot. Vad innebär den polariserande kommunikationen för varumärket och hur länge kan Oatly behålla utmanarpositionen?

[Resumé]

"Konsumtion uppfattas som en ödesfråga i vår tid"

[2019-09-14] Magdalena Petersson McIntyre forskar om konsumtion, genus och mode och är nytillträdd föreståndare för Centrum för konsumtionsvetenskap vid Göteborgs universitet - ett tvärvetenskapligt centrum som får allt fler frågor i takt med att vår

[Göteborgs-Posten Plus]

Äkta eller fejk - det spelar roll

[2019-09-14] Influencers, betalda påverkare som är en slags fejkade vänner med oss, säger sig ibland vilja vara "äkta" med sina tankar och känslor, samtidigt som de marknadsför en rad olika produkter.

[Göteborgs-Posten Plus]

Sjukvårdsförsäkringar hör inte hemma i den svenska välfärdsm...

[2019-09-13] SLUTREPLIK DN DEBATT 6/9. Den snabba framväxten av privata sjukvårdsförsäkringar...

[Dagens Nyheter - Login]

Brexit naggar brittiskt varumärke i kanten

[2019-09-13] Från ett rosenprytt, tedrickande land med prydligt kungahus och fotbollslegender till parlamentariskt kaos och en ovisshet som aldrig verkar ta slut.

[Aftonbladet]

Nej, Filipstad fejkar inte sitt krisläge

[2019-09-11] Filipstad har inte alls drabbats ekonomiskt av det stora flyktingmottagandet, hä...

[Expressen]

Klimatpolitiska rådet: "Behövs förändringar på övergripande nivå"

[2019-09-11] Vad krävs av regeringen under mandatperioden för att klimatmålen ska kunna nås? Dagens ETC frågade Klimatpolitiska rådet genom Åsa Löfgren, miljöekonom på Handelshögskolan i Göteborg.

[ETC]

Hon tar över efter Ann Linde

[2019-09-10] Det var 16 år sedan sist. Men nu har Trollhättan åter en minister i regeringen. Anna Hallberg (S) utsågs på tisdagen till ny utrikeshandelsminister.

[TTELA Plus]

Forskaren: "Det har blivit allmänt accepterat att missbruka sin mobil"

[2019-09-09] Svajpa, klicka och scrolla. Smartphones både dominerar och har stöpt om våra liv i grunden. Något som också påverkar vår mentala hälsa.

[Kurera]

"Forskarsamhället åsidosätts till förmån för okunniga aktörer"

[2019-09-06] Konsumentverket gav en konsultfirma utan specifik kompetens ett uppdrag som borde ha gått till forskare som har kunskapen, skriver Cecilia Solér, docent vid Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet.

[Upphandling24]

H&M ratar brasilianskt skinn

[2019-09-06] Klädjätten H&M väljer nu att rata brasilianskt skinn som en protest mot landets ...

[Helsingborgs Dagblad]

Storföretagens uppförandekoder värdelösa Global 5 september, 2019 Storföretagen inför uppförandekoder som säger att arbetsvillkoren ska bli bättre. Men fungerar det? Nej,

[2019-09-05] Storföretagen inför uppförandekoder som säger att arbetsvillkoren ska bli bättre. Men fungerar det? Nej, svarar professor Niklas Egels Zandén.

[Arbetet]

Kändisarna om studietiden i Göteborg

[2019-09-04] Från labbet och föreläsningssalen till Dramaten, handbollsplanen eller toppen av FN. Här är några av de kända profiler som började sina karriärer med att plugga i Göteborg.

[Göteborgs-Posten Plus]

Det gäller för strejk i framtiden

[2019-09-02] Den 1 augusti skärptes lagen om fredsplikt. Det råder delade meningar om vilka konsekvenser förändringen får.

[Hotellrevyn]

Fuskade på högskoleprovet - riskerar fängelse

[2019-08-30] En man i 20-årsåldern från Kungsbacka kommun åtalas för att ha fuskat på högskoleprovet med hjälp av avancerad utrustning. Nu riskerar han fängelse.

[SVT Nyheter Halland]

15min Debatt: "Centralisering till döds"

[2019-08-28] Jag inspirerades av en bokrecension i Svenska Dagbladet med rubriken "Tveklöst en av decenniets viktigast fackböcker".

[Nya Lidköpings-Tidningen]

Sidansvarig: Maria Norrström|Sidan uppdaterades: 2014-09-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://handels.gu.se/om_handelshogskolan/press/Om+oss+i+media/
Utskriftsdatum: 2019-10-21