Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Om oss i media

Vårdgaranti vs prioriteringar - hur följer vården lagen?

[2019-04-17] Lotta Vahlne Westerhäll, senior professor i offentlig rätt, juridiska institutionen, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet

[Läkartidningen]

Ingen kan vänta i 187 år på jämställdhet

[2019-04-17] Vi tror oss vara långt framme i vårt jämställdhetsarbete. Ibland förfasar vi oss över andra länder, men hur har vi det egentligen, är vi så jämställda som vi tror?

[Sörmlandsbygden]

Hög tid att modernisera Sveriges studielånesystem

[2019-04-17] Förändringar i samhället och växande klyftor skapar nya behov av ett livslångt lärande. Regeringen bör därför snarast utreda en förändring av studiemedelssystemet, som gör det möjligt att ta nya studielån senare i livet.

[Universitetsläraren]

"Det går inte ihop - finns inte en chans"

[2019-04-17] Stockholm och Åre siktar på att få arrangera OS 2026 för i sammanhanget billiga ...

[Expressen]

OS i Sverige: "Naturligt att det kostar"

[2019-04-16] Ett vinter-OS i Sverige skulle inte kosta något för skattebetalarna, lovar Svenska olympiska kommittén (SOK).

[E55]

Allt fler vill betala sig förbi vårdkön

[2019-04-15] av TT Antalet privata sjukvårdsförsäkringar fortsätter att öka. Samtidigt som aktörerna själva hävdar att de avlastar den offentliga vården höjs röster som varnar för att välfärden kan urholkas.

[Aftonbladet]

Våren - ett varumärkeslöfte som levererar

[2019-04-13] Ja visst gör det ont när knoppar brister. Varför skulle annars våren tveka? Varför skulle all vår heta längtan bindas i det frusna vinterbleka?

[Göteborgs-Posten]

Misstron mot pensionssystemet

[2019-04-12] I veckan pratade tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt om att vi måste jobba längre upp i åldrarna för att pensionen ska räcka livet ut. Samtidigt visar undersökningar att förtroendet för pensionssystemet är lågt.

[Sveriges Radio P1]

Barn på väg - då gör Harry och Meghan som i Sverige

[2019-04-11] Prinsparet skaffar Instagram inför "Baby Sussex" ankomst av Katarina Forsberg Det är inte bara prins Harry och Meghan Markle som går i väntans tider.

[Aftonbladet]

Heja Italien, hoppas ni får OS i stället för oss

[2019-04-09] Det är supertrevligt med OS. Men Sverige är inte i den balans som en god festfix...

[Expressen]

Mattias Karlsson: Guld värt att dra nitlotten i OS-kampen

[2019-04-09] Rörelseglädje och klimatsmarta olympiska spel kan väl ingen vara emot? Jo, de kostar mycket pengar.

[Hallandsposten]

"Fler finansiärer förstår att besöksnäringen är intressant"

[2019-04-09] NYHETER. Vad betyder forskningen för besöksnäringen? Idag firar besöksnäringens forskningsfond BFUF 10 år och fondens styrelse samlar forskare och finansiärer och konstaterar att forskningen inom området vinner mark.

[Besöksliv]

Regeringen säger ja till vinter-OS 2026

[2019-04-09] av Ebba Thornéus, Mattias Karlsson Regeringen stödjer Sveriges ansökan om att arrangera vinter-OS 2026. De har lämnat den nödvändiga säkerhetsgarantin.

[Aftonbladet]

Professor: Därför fick Mansten två miljoner

[2019-04-08] Läkaren och förre politikern Anders Mansten avskedades. Två år senare fick han två miljoner kronor av region Sörmland.

[Eskilstuna-Kuriren]

Grön potential kastad i havet

[2019-04-07] Sverige har en unik möjlighet till havsbruk och ökad odling av blå fånggrödor. M...

[GT]

Bristande stöd till drabbade familjer

[2019-04-05] - nu vill Barncancerfonden se en förändring. Det psykosociala stödet till barn med cancer och deras familjer är eftersatt och ojämlikt, enligt Barncancerfonden.

[Örebronyheter]

Stampen Media kan komma att säljas

[2019-04-03] Svenska Dagbladet kom under tisdagen med uppgifter om att Stampen Media är till salu. Alltså företaget som driver tidningarna TTELA, Bohusläningen, Strömstads Tidning och Göteborgsposten med flera.

[Sveriges Radio Väst]

Swedbank-konto kritiseras: Uppfattas som dryg

[2019-03-29] Swedbank har fått omfattande kritik för sin kommunikation i penningtvättshärvan. I första hand riktas den naturligtvis mot besked från toppcheferna och nu sparkade vd Birgitte Bonnesen.

[Omni]

Hur ska Swedbank ta sig ur förtroendekrisen?

[2019-03-29] Swedbanks vd Birgitte Bonnesen fick i går sparken efter den senaste tidens tumult

[Sveriges Radio P1]

Mölndal galleria miljöcertifieras - först i regionen

[2019-03-29] Sedumtak, grön vägg, snål energianvändning och noggrann sopsortering har lett till att Mölndal galleria har miljöcertifierats.

[Göteborgs-Posten]

Krönika: "Byråerna gör fel - försöker förändra kvinnorna i stället för kulturen"

[2019-03-27] Första delen i Agnes Hammarstrands och Emil Anderssons artikelserie Vägen till jämställda byråer: " Vi tror att byråernas problem beror på just normer, strukturer och kultur - och att dessa kan förändras".

[Legally yours]

"Så kan vi skapa mer jämställda byråer"

[2019-03-27] Agnes Hammarstrand och Emil Andersson kommer i en rad artiklar att skriva om advokatbranschens väg mot jämställdhet. Den första hittar du här. Nedan förklarar de sina tankar med innehållet.

[Legally yours]

Hårdare medieklimat ny verklighet i Österrike

[2019-03-26] Reportrar från kritiska medier stängs ute från presskonferenser. Vice regeringschefen förtalar landets mest respekterade nyhetsankare. På public service-bolaget byts redaktionschefer ut efter regeringens önskemål.

[Sveriges Radio P1]

Ikea är varumärket svenskarna litar mest på - H&M i botten

[2019-03-21] Foto: Flickr / Wikimedia commons Ikea är varumärket svenskarna litar mest på - H&M i botten Publicerat den 21 mars 2019 Ikea är det varumärke som har störst förtroende hos svenska folket.

[Resumé]

Hjärnan visar vad vi egentligen tycker

[2019-03-16] I en alltmer digital värld lämnar vi spår efter oss som kartläggs in i minsta detalj vare sig vi vill det eller inte. Våra flöden i sociala medier anpassas för att vi skall påverkas.

[Göteborgs-Posten]

Slut på shopping som skaver

[2019-03-16] Svenskarna slår konsumtionsrekord år efter år. Inte ens under den senaste finanskrisen slutade vi shoppa. Men allt fler börjar känna att det är något som skaver - vissa väljer till och med att sluta shoppa helt.

[Göteborgs-Posten]

Vi klimatforskare stödjer Greta och skolungdomarna

[2019-03-14] DN DEBATT 15/3. Sedan industrialiseringens början har vi använt omkring fyra fem...

[Dagens Nyheter - Login]

Dags att syna den gömda välfärden

[2019-03-13] I dag tecknar var tionde vuxen privat sjukvårdsförsäkring. En sådan ger snabb tillgång till vård, oftast på samma vårdcentral eller sjukhus som tar emot patienter i enlighet med den långsammare offentliga vårdgarantin.

[Värmlands Folkblad]

Användning av mellanliggande bolag och principen om förfarandemissbruk - en kommentar till banbrytande domar från EU-domstolen

[2019-03-13] David Kleist, docent i finansrätt, analyserar två nyligen meddelade domar inom skatterättens område från EU-domstolen.

[InfoTorg Juridik]

"Kökets Ferrari" kunde inte ens starta

[2019-03-12] Kunden har alltid rätt, brukar det heta. Men, hur mycket har vi som kunder egentligen att säga till om? Vi blir dagligen dissade av olika företag med hänvisning till policys och regler.

[Göteborgs-Posten]

SM i ekonomi 2019 på gång

[2019-03-07] Deltävlingar pågår i skrivande stund runt om på landets lärosäten inför SM i ekonomi, där finalen är satt till 19 maj i Göteborg.

[Balans]

Hamnavtalet: Solklar vinst eller pyrrhusseger?

[2019-03-06] I går kom beskedet som näringslivet hade hoppats på - Hamnarbetarförbundet och Sveriges hamnar hade lyckats ingå ett kollektivavtal och den aviserade storstrejk som befarades lamslå stora delar av näringslivet blåstes av.

[Dagens Näringsliv]

Är det värre att inskränka strejkrätten än Las?

[2019-03-04] Är det verkligen en så stor inskränkning av strejkrätten som nu föreslås av arbetsmarknadens parter? Är inte en uppluckring av Las värre för fackföreningsrörelsen?

[ETC]

Handeln, bilen och staden

[2019-03-04] NYHET 2019 HANDELN Under ett av Svenskt Näringslivs frukostevent var samtalsämnet vad som krävs för en levande stadskärna och vad bilen har för betydelse i sammanhanget.

[Svenskt Näringsliv]

Succén på Youtube med unga profiler

[2019-03-01] Den svenska enerigdrycksjätten Nocco har gjort succé på Youtube, men säger bestä...

[Expressen]

Göteborg har Sveriges bästa logistikläge

[2019-02-26] I topp för 18:e året i rad. Göteborgsregionen är åter ensamma på förstaplatsen när branschtidningen Intelligent logistik rankar Sveriges bästa logistiklägen.

[Vårt Göteborg]

Göteborg utnämnt till Sveriges bästa logistikläge

[2019-02-26] För artonde året i rad hamnar Göteborg i topp när Intelligent Logistik rankar Sveriges bästa logistiklägen. Avgörande för placeringen är Nordens största hamn med dess oceangående direkttrafik och rikstäckande tågpendelsystem.

[Dagens Infrastruktur]

Ingen fred kring asylpolitik i sikte

[2019-02-26] Det ser inte ut att bli någon stor omgörning av asylpolitiken, trots budskapen före valet om stora omtag. Regeringens planerade utredning ser ut att bli mindre omfattande än väntat.

[Tidningen Syre]

Erik Nord: "Återkalla IS-terroristernas svenska medborgarskap"

[2019-02-24] Återkalla IS-terroristernas svenska medborgarskap", skrev polischefen Erik Nord på Twitter. Nu utvecklar han sitt resonemang: - Om det var insatsen så hade man nog inte åkt i väg.

[Göteborgs-Posten]

Återvunna kläder har blivit konkurrensfaktor

[2019-02-24] En rapport av Handelshögskolan i Göteborg visar att svensken under de senaste tio åren spenderat mer pengar på kläder, men också att vi inte riktigt är medvetna om priset för klädkonsumtionen.

[Sydöstran]

Svenska konsumenter underskattar sin konsumtion

[2019-02-23] Foto: Hillevi Nagel Svenska konsumenter verkar bli sämre på att uppskatta storleken på sin konsumtion. Sedan 2015 har gapet mellan den upplevda och den faktiska konsumtionen ökat betydligt, visar statistik ur Konsumtionsrapporten 2018.

[Edaportalen]

"Myt att las inte fungerar"

[2019-02-22] Las har blivit allt mer arbetsgivarvänlig. Det är en myt att det skulle vara svårt att göra sig av med personal. Det anser två forskare i arbetsrätt.

[Kollega]

E-handelns klädreturer en miljöbov

[2019-02-19] Foto: Malin Tengblad/Handelshögskolan vid Göteborgs universitet

[Edaportalen]

SNS Konjunkturråd 2020: Svensk politik för globalt klimat

[2019-02-19] SNS Konjunkturråd 2020 analyserar den svenska klimatpolitiken i ett globalt perspektiv. Syftet är att bidra till en konstruktiv diskussion och föreslå åtgärder för att öka politikens effekt på klimatet.

[Studieförbundet Näringsliv och Samhälle]

Varumärkesexpert ger SHB:s vd-val tummen upp

[2019-02-18] I mars tar Carina Åkerström över rollen som vd och koncernchef för Handelsbanken. Ett utmanande uppdrag kan man tycka då banken brottas med skenande kostnader och kritik för hanteringen av regler kring penningtvätt.

[Dagens Näringsliv]

"Fel att offra Sveriges betesmarker av klimatskäl"

[2019-02-17] Ambitionen att minska köttkonsumtionen är lovvärd men riskerar att slå hårt mot den biologiska mångfalden och ekosystemtjänster.

[Svenska Dagbladet]

Så arbetar Kriminalvårdens vetenskapliga råd

[2019-02-14] Kriminalvårdens vetenskapliga råd ska se till att myndighetens forsknings- och utvecklingsarbete håller en hög vetenskaplig kvalitet. I år består rådet av 13 professorer och en docent. Men vad gör de egentligen?

[Kriminalvården]

Autentiska måltidsupplevelser blir viktigare för besökare

[2019-02-08] Hur smakar en plats? Vad är möjligheterna för framtida måltidsupplevelser? Intresset för lokalproducerad mat och platsbundna smaker har vuxit genom åren och måltidsupplevelser väntas bli ett mer attraktivt ämne i framtiden.

[Turismnytt]

Bakslag vid bensinpumpen - klimatet och koldioxidskatten

[2019-02-07] Vad krävs för att rädda världen undan klimatförändringarna? Sätt ett pris på koldioxid, svarar experterna. Hur då? Genom höjda bränsleskatter, säger politikerna. Men så kom de gula västarna.

[Sveriges Radio P1]

Varför skaver IFRS i Sverige?

[2019-02-07] Det är inte alltid enkelt med internationell harmonisering.

[Balans]

Sidansvarig: Maria Norrström|Sidan uppdaterades: 2014-09-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://handels.gu.se/om_handelshogskolan/press/Om+oss+i+media/
Utskriftsdatum: 2019-04-21