Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Om oss i media

Så försökte ingenjörer öka kreativiteten

[2019-12-09] I stället för traditionella workshops och brainstormmöten försökte några ...

[Dagens Nyheter - Login]

"Smart av Asap Rocky att åka till Sverige"

[2019-12-09] Asap Rockys tid i svenskt häkte blev en världsnyhet och hotade att orsaka en politisk kris. Nu återvänder rapparen till Sverige för en spelning i Globen - trots att han ska ha sagt att han aldrig ville sätta sin fot här igen.

[Borås Tidning]

"Platsen kommer alltid förknippas med detta"

[2019-12-05] Två män sköts till döds utanför en nattklubb i Norrköping på torsdagen och en sådan typ av händelse har en stor påverkan på hur folk upplever platsen och staden, menar Eva Ossiansson, lektor vid Göteborgs universitet.

[Sveriges Radio Östergötland]

Studie: Vi skäms för våra klädinköp

[2019-12-04] Många av oss vill ställa om till ett mer hållbart sätt att leva och konsumera även när det kommer till mode - men det är inte alltid vi lyckas leva upp till våra förväntningar. Det kan göra att vi känner misslyckande och skam.

[Kurera]

Läckberg parasiterar på det gemensamma

[2019-12-04] Camilla Läckbergs företag Hedda Care skulle inte klara sig en dag utan ...

[Expressen]

"Internet inte viktigt för den sociala generationen"

[2019-12-03] Det har alltid gnisslat en del i kommunikationen mellan olika generationer, men när det gäller dagens uppkopplade unga och generationen före är gapet extra stort.

[Tidningen Syre]

Så har Melania julpyntat Vita huset

[2019-12-03] Melania Trump, som styrt juldekoreringen av Vita huset, har inte sparat på krutet. Den överdådiga juldekorationen är hon inte ensam om - kanske är det så att sociala medier har ökat vår benägenhet att försöka imponera på omgivningen.

[SVT Nyheter]

Nu är kartan på väg att ritas om för arbetskraftsinvandringen

[2019-12-03] Arbetskraftsinvandring Efter den senaste tidens debatt tycks det finnas ett klart stöd i riksdagen för att ändra dagens generösa regler om arbetskraftsinvandring. Trots att januariavtalet säger något annat.

[Arbetsvärlden]

Långlyssning: Vill M privatisera vården?

[2019-11-30] Benjamin Dousa på MUF och Irene Svenonius (M) har föreslagit att svensk sjukvård ska finansieras via privata sjukvårdsförsäkringar.

[Sveriges Radio]

Blåsigt, sexigt, sorgligt - Malmström slutar

[2019-11-30] EU-parlamentsledamot. EU-minister. EU-kommissionär. Men från och med nu bara ...

[Sydsvenskan]

Framtidens mode kräver kreativa och företagsamma designers |

[2019-11-29] Kreativitet och kreativ kunskap är nyckelfaktorer för innovation inom modeindustrin, både för befintliga företag och helt nya. Nyutbildade modedesigners är tidiga med entreprenörskap och hittar egna lösningar för att gå runt.

[Forskning.se]

Plånboken

[2019-11-27] Bolaget Knivbrev, som säljer knivslipning via internet, har växt kraftigt de senaste åren. Men kunder som klagar på bolaget i sociala medier eller mejl hånas, hotas och förolämpas - av företagets vd.

[Sveriges Radio P1]

LO: Nej till privata sjukvårdsförsäkringar

[2019-11-26] De privata sjukvårdsförsäkringarna fortsätter att öka enligt nya siffror från branschorganisationen Svensk försäkring. I dag har drygt var tionde anställd en försäkring som ger dem förtur i sjukvårdskön, i många fall genom facket.

[ETC]

Så e-handlar du mer hållbart

[2019-11-25] De långa transportavstånden för e-handelns returer är en fråga som har lyfts alltmer den senaste tiden.

[Extrakt]

Vår vilja att fynda håller liv i Black Friday

[2019-11-24] active...

[Sydsvenskan]

Skarvade sanningar huvudbry för influerare

[2019-11-22] De kallas ofta för vår tids nya makthavare och tjänar stora pengar på att ...

[Sydsvenskan]

Spirande trend: extra lediga dagar till den som tar tåget på semestern

[2019-11-22] I Sverige var tågbolaget MTR Express först ut - att ge extra ledighet till den som väljer tåg istället för flyget på sin semester. Nu följer arkitektfirman Edge i Malmö efter.

[Tidningen Syre]

Forskare hjälper folk att semestra mer klimatsmart

[2019-11-22] Hallå där, Erik Lundberg, forskare och föreståndare för Centrum för turism vid Göteborgs universitet, som varit med och tagit fram tjänsten klimatsmartsemester.se. 22 november, 2019 Text: Anna Rehnberg

[Universitetsläraren]

Klimatkompensationsbolag kopplas till skatteparadis

[2019-11-22] Svenska myndigheter köper klimatkompensation av företag som ägs av holdingbolag ...

[Expressen]

Länsförsäkringar: Forskning: Kan klimatomställningen orsaka finansiell instabilitet?

[2019-11-20] Världsekonomin är byggd på fossil energi. Omställningen till ett fossilfritt samhälle berör alla sektorer, och det finansiella systemet spelar en viktig roll i att styra om kapital till bland annat energi- och transportsektorn.

[Svenska Dagbladet]

Svensk Sjöfarts presenterar ny rapport "Svensk Sjöfart"

[2019-11-19] I Svensk Sjöfarts nya rapport "Svensk Sjöfart: nyckeltal 2018" presenteras ny statistik för sjöfarten.

[Transportochlogistik.se]

Jorden är på väg mot en katastrof. Varför har vi så svårt att agera?

[2019-11-14] Därför reagerar vi långsamt på hotet mot klimatet, trots varning efter varning från forskare.

[Fokus]

"Offentliga vårdgranskare överger den offentliga vården"

[2019-11-14] Löf (Landstingens ömsesidiga försäkringsbolag) ägs av Sveriges regioner och har till uppgift att utreda och eventuellt ersätta oss medborgare ekonomiskt om vi råkar illa ut i den offentliga vården.

[Dagens Medicin]

Varumärkesexperten: Spännande grepp

[2019-11-14] Varumärkesexperten Eva Ossiansson tycker att det är roligt att MQ/Marqet tar ut svängarna och försöker skaka liv i branschen.

[Göteborgs-Posten Plus]

Forskare: Kommer dröja 186 år innan Sverige är jämställt

[2019-11-10] 186 år. Så lång tid kommer det dröja innan Sverige är ekonomiskt jämställt om utvecklingen fortsätter i samma takt som i dag. Det säger Nanna Gillberg, forskare på Handelshögskolan i Göteborg, till Göteborgs-Posten.

[Omni Ekonomi]

"Jag kunde inte låta bli att bli intresserad av en fråga som var så laddad!"

[2019-11-09] Även i Sverige - som brukar beskrivas som världens mest jämställda land - tar det 186 år med nuvarande utvecklingstakt innan vi når jämställdhet. Det säger Nanna Gillberg, forskare på Handelshögskolan i Göteborg.

[Göteborgs-Posten Plus]

Kungahuset vill regera även i sociala medier

[2019-11-09] De bor på slott och omges av lyx och flärd - men på sociala medier kan vem som helst bli deras vän. Förtroendet för kungahuset är fortfarande starkt - men har minskat under de senaste 25 åren.

[Göteborgs-Posten Plus]

Hållbarhet - en utopi så länge vi köper lycka

[2019-11-08] I den svenska befolkningen som helhet är sambandet mellan konsumtion och lycka ungefär lika starkt som sambandet mellan lycka och sysselsättning, lycka och civil status, eller mellan lycka och en aktiv fritid, skriver debattören

[SVT Nyheter]

Murguz: Hemmafru eller karriärist - varför välja när kvinnor kan vara båda

[2019-11-08] Kan man vara "hemmafru" och samtidigt ha en framgångsrik karriär? Länge har det funnits en motsättning mellan dessa två kvinnoideal. Men det är dags att släppa det.

[Borås Tidning]

En murbräcka för privat cancervård

[2019-11-07] Johan Andersson från Mellby gård tar debatten till nya höjder genom en ...

[Expressen]

Professorn om Borås klimatmål: Hiskeligt mycket

[2019-11-07] Den stora delen av koldioxidutsläppen i Borås kommer från invånarnas konsumtion. Något som kommunen inte styr över. Samtidigt vill kommunen minska alla utsläpp i kommunen med 16 procent, varje år.

[SVT Nyheter Väst]

Svenska forskarna: Därför skrev vi under uppropet

[2019-11-06] Flera hundra svenska forskare har signerat uppropet om en akut klimatkris. De ...

[Expressen]

Hallå där, Simon Påhlman

[2019-11-06] NYHET 2019 STUDENTMEDARBETARE Svenskt Näringslivs regionkontor i Västra Götaland välkomnar en ny studentmedarbetare - Simon Påhlman! Vi bad Simon att svara på några snabba frågor för att lära känna honom lite bättre. Berätta, vem är du?

[Svenskt Näringsliv]

Modereturer fram och tillbaka över Östersjön

[2019-11-06] E-handelsreturer färdas långt för ompackning, visar en undersökning signerad Breakit.

[Habit]

Länsförsäkringar satsar 21 miljoner på klimatforskning

[2019-11-06] Länsförsäkringars forskningsfond fortsätter att stödja klimatforskning och har beslutat att finansiera två nya klimatprojekt. Totalt handlar det om en satsning på 21 miljoner kronor för två projekt som kommer att pågå 2020-2023.

[Svenska Dagbladet]

"Klimatförändringen i slutändan en katastrof"

[2019-11-05] En del människor uppfattar klimatförändringarna som en möjlighet att skapa arbetstillfällen och ökat välstånd i samhället, men klimatförändringen är en katastrof som innebär uppoffringar.

[Extrakt]

Nätläkare och skattemedel

[2019-11-03] Den digitala sjukvården har växt dramatiskt vid sidan av främst primärvården. Det finns positiva aspekter på detta, men man måste förstå att nätläkare inte är gratis. Dagens system är inte avsett för den typ av rådgivning som nätläkarna erbjuder.

[Norra Skåne]

Styling - när våra hem blir som varumärken

[2019-11-03] Stylade hem är alltmer ett måste vid hus- och lägenhetsförsäljningar idag. Vad är det som får oss att gilla det och att nästan tvångsmässigt titta på säljsajter för hem, frågar sig Eva Ossiansson, Ek Dr, Handelshögskolan, Göteborgs universitet.

[Göteborgs-Posten Plus]

"Självklart ingen slump att Ikea lägger det just i dag"

[2019-11-01] Ikea har av allt att döma ett kanondygn just nu - köer utanför varuhusen och gratisreklam. Men för företaget - som kommit att andas allt mer "standardmodell" - kan den nya kollektionen vara ett tecken på något större.

[Göteborgs-Posten Plus]

Arash frustration över matsvinn resulterade i ny fransk lag

[2019-10-31] Prisas för sitt hållbara engagemang. 2016 blev Frankrike det första landet i världen att förbjuda mataffärer att slänga mat.

[Vårt Göteborg]

BCI-märkningens syfte är att upprätthålla överkonsumtionen ...

[2019-10-31] SLUTREPLIK DN DEBATT 22/10. Att i stället stödja dyrare odling av ekologisk ...

[Dagens Nyheter - Login]

Experten: Man försöker snylta på murens renommé

[2019-10-31] Varumärkesexperten Eva Ossiansson menar att kinesiska muren fungerar som en bra symbol att jämföra sig med när det kommer till besöksstatistik.

[SVT Nyheter Stockholm]

Cecilia Malmström gästprofessor i Göteborg

[2019-10-24] Cecilia Malmström (L), som snart lämnar posten som EU-kommissionär, blir ny ...

[Dagens Nyheter - Login]

Expert: Poängen med högt bensinpris är att uppröra

[2019-10-24] Ett av de mest effektiva medlen för att minska utsläppen av koldioxid är ett högt bensinpris. De säger Thomas Sterner, professor i miljöekonomi vid Handelshögskolan i Göteborg, till SVT Nyheter Väst.

[Omni]

Cecilia Malmström (l) blir gästprofessor

[2019-10-24] Sveriges avgående EU-kommissionär Cecilia Malmström (l) har utsetts till gästprofessor.

[Dagens Opinion]

Vad kan få fler att välja vego?

[2019-10-23] En blodig biff, gjord av grönsaker och med välbekant kryddning. Är det vad som krävs för att den köttälskande majoriteten av svenskar ska välja vegetariskt - eller är odlat kött en väg framåt?

[Extrakt]

Experten: Det är meningen att folk ska bli upprörda över bensinpriset

[2019-10-23] Ett högt bensinpris drar ner förbrukningen - och är ett av de mest effektiva styrmedlen för att minska koldioxidutsläppen. Det menar Thomas Sterner, professor i miljöekonomi vid Handelshögskolan i Göteborg.

[SVT Nyheter Väst]

Ta makten över mobilen

[2019-10-23] Den smarta mobilen är ett fantastiskt verktyg som vi har nytta av både privat och på jobbet. Samtidigt kan den bli både en tidstjuv och ett störningsmoment om vi inte ser upp.

[Arbetsliv]

Professor: LSU-process kan strida mot Europakonventionen

[2019-10-22] Rättsprocessen där Säpos ansökningar om att utvisa potentiella säkerhetshot prövas är en skenprocess som kan strida mot Europakonventionen. Det anser Dennis Töllborg, professor i rättsvetenskap vid Göteborgs universitet.

[Sveriges Radio]

Kom in i garderoben

[2019-10-22] Sofia Rönnkvist bad en stylist att göra henne kär i kläderna hon redan äger.

[Nöjesguiden]

Sidansvarig: Maria Norrström|Sidan uppdaterades: 2014-09-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://handels.gu.se/om_handelshogskolan/press/Om+oss+i+media/
Utskriftsdatum: 2019-12-16