Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Om oss i media

Allsvenskan säljer namnet till sponsor

[2018-03-17] Organisationen Svensk Elitfotboll (Sef) har sålt namnrättigheterna till allsvenskan. Köpare är det internationella fraktföretaget DHL, uppger Expressen.

[Strömstads Tidning]

Tydliga gränser viktiga i det flexibla arbetslivet

[2018-03-15] Det gränslösa arbetslivet måste ge plats för återhämtning och verktyg för att motverka stress. Det som krävs är en tydlig gränssättning både från anställda och chefer, enligt två rapporter från Arbetsmiljöverket.

[Tidningen Karriär]

Informell information mellan landowner kan lindra finanskriser

[2018-03-15] Personliga kontakter, goda upparbetade nätverk och utbyte av informell information med andra landowner kan vara avgörande för om en bank överlever en finanskris. Det visar en studie av hur landowner bedömer varandra i kristid.

[Tanalys]

Logistiken flyttar närmare storstäderna

[2018-03-15] Logistikfastigheter koncentreras alltmer kring storstäderna. Men samtidigt flyttar lagren ut från stadskärnan.

[Intelligent Logistik]

Allt fler slåss om idrottsresenärerna - så måste destinationerna vässa sig

[2018-03-14] NYHETER. Stora idrottsevenemang som Vasaloppet och Göteborgsvarvet blir allt populärare - och får därmed turismen på dessa destinationer att växa. Men hur tänker deltagarna när de väljer sina destinationer?

[Besöksliv]

Vill ni sälla er till rättsstatens fiender?

[2018-03-13] Replik från Filippo Valguarnera om män, #metoo och kollektivt ansvar REPLIK. I en debattartikel uttrycker Maud Eduards och Carin Holmberg att de "vill se en politisering, inte en juridifiering, av #metoo".

[Aftonbladet]

Ökat behov att sätta gränser för jobbet

[2018-03-13] Gränslöst arbete Ju otydligare gränserna mellan arbete och privatliv blir, desto större krav ställs på organisationers och chefers förmåga att hantera just gränsdragning.

[Arbetsvärlden]

Hälften kan inte koppla av på fritiden

[2018-03-07] Arbetsmiljö 40 procent av svenskarna har flexibla arbetstider. Nu visar två färska rapporter från Arbetsmiljöverket att det gränslösa arbetet ofta leder till sömnproblem och svårigheter att koppla av på fritiden.

[Dagens Arena]

Det nya arbetslivets gränslöshet kräver tydlighet från arbetsgivare

[2018-03-07] Fler pressmeddelanden Det nya arbetslivets gränslöshet kräver tydlighet från arbetsgivare 7 mars 2018 Vård, omsorg Skola, utbildning Pressmeddelande Försvar, brandskydd,

[Arbetsmiljöverket]

Boscanin: Lämna politik och religion utanför domstolarna

[2018-03-05] En av grundbultarna i ett demokratiskt samhälle är politiskt och religiöst oberoende och opartiska domstolar. Tingsrätten i Solna går på tvärs med denna rättstradition och har fattat ett beslut som bygger på olikhet inför lagen.

[Göteborgs-Posten]

Så ska lärare orka jobba längre

[2018-02-28] Det behövs nya mönster i arbetslivet om medarbetare ska jobba till 69 års ålder. Professor Ewa Wikström leder ett forskningsprojekt där man har studerat olika metoder för hur arbetslivet kan behålla fler anställda längre upp i åldrarna.

[Skolvärlden]

Ska vi skämmas för att vi flyger?

[2018-02-28]

Trots att vi vet att flygande påverkar klimatet, så fortsätter genomsnittssvensken att flyga allt mer och allt längre. Så ska den som flyger skämmas? De senaste veckorna har flygskam debatterats flitigt - men hur effektivt är skam för att ändra på människors beteenden? Konsumtionsforskaren Cecilia Solér tycker att vi behöver tänka annorlunda.

[Sverigesradio Plånboken]

Cecilia Soler: Inför en särskild reklamskatt på flygresor

[2018-02-23] Reklamskatt mot flygresor är ett effektivare sätt att minska antalet resor än de...

[Dagens Nyheter]

Efter #metoo: Förändra juristutbildningen

[2018-02-17] Efter metoo-uppropen i höstas, om sexuella trakasserier och övergrepp, höjs röster om förändrad juristutbildning. Juristernas egna metoo-upprop #medvilkenrätt samlade nästan 6000 underskrifter.

[Sveriges Radio Göteborg]

Frankrike inför högre koldioxidskatt med Sverige som förebild

[2018-02-16] Den svenska koldioxidskatten anses allmänt ha varit framgångsrik för att få ner våra koldioxidutsläpp. När nu Frankrike, världens femte största ekonomi, väljer samma recept hoppas många att fler länder ska följa efter.

[Sveriges Radio Vetenskapsradion]

Stora mängder mikroplast läcker från Stenungssund

[2018-02-16] Miljontals plastpellets läcker ut i miljön från tillverkningsområdet i Stenungssund. Det visar en ny studie av forskare vid Göteborgs universitet. Trots flera internationella och nationella regelverk fortsätter läckagen.

[Miljö & Utveckling]

Svensk industri läcker tonvis med plast till havet

[2018-02-15] Framförallt undrar vi hur det är möjligt att det inte finns lagstiftning och tillsyn som förhindrar de här läckagen", säger Martin Hassellöv, professor vid institutionen för marina vetenskaper vid Göteborgs universitet.

[Extrakt]

Cecila Solér: Flygskam är en elitistisk position i vår konsu...

[2018-02-15] Flyga eller inte flyga. Cecilia Solér, forskare i hållbar konsumtion, om flygets...

[Dagens Nyheter - Login]

Industri på Västkusten släpper ut flera ton plast i havet - varje år

[2018-02-14] Forskare på GU har undersökt hur mycket plast som släpps ut från industrierna i Stenungsund. Det visar sig att flera ton plastpartiklar sprids i havet längs Bohuskusten varje år.

[SVT Nyheter Väst]

Plastindustrin läcker mängder av mikroplast

[2018-02-14] Dela på Twitter Dela på Google+ Dela på Linkedin Miljontals plastpellets läcker ut i miljön från tillverkningsområdet i Stenungsund. Det visar en ny studie av forskare vid Göteborgs universitet.

[Båtliv]

Annonsörer kräver skärpning av sociala medier

[2018-02-13] Annonsörer som markerar och ställer krav på att sociala medier ska rensa bort hatiskt material kan vara ett sätt att själva bygga sitt varumärke. - Det är ett intressant fenomen i tiden, säger marknadsföringsforskaren Eva Ossiansson.

[Nya Wermlands-Tidningen]

Frankrike höjer koldioxidskatten

[2018-02-13] Frankrike är på väg att införa en koldioxidskatt på svensk nivå för att få ner sina utsläpp av den klimatfarliga växthusgasen. Frankrike har länge diskuterat att införa en skatt på koldioxid efter svensk modell.

[Sveriges Radio Vetenskapsradion]

Återbruk på frammarsch

[2018-02-12] Göteborgs stad har höga ambitioner när det gäller att minska klimatutsläppen från konsumtion. Men vad krävs för att det här ska bli verklighet?

[Tidningen Syre]

Så förvandlade Zlatan Volvo

[2018-02-12] Med Zlatan Ibrahimovic i ryggen har Volvo Cars gjort en enorm varumärkesresa på ...

[GT]

Mera långsiktighet behövs om vi ska jobba till 69

[2018-02-12] Höjd pensionsålder Det krävs nya synsätt och metoder i arbetslivet om pensionsåldern ska höjas generellt. Det menar två forskare som har studerat olika metoder för hur arbetslivet kan behålla fler anställda längre upp i åldrarna.

[Arbetsvärlden]

Män köper mer smink

[2018-02-12] Sminkbutiker i Luleå ser en ökning de senaste året på försäljning av kosmetika till män. Det handlar främst om artiklar som får en att se pigg och fräsch ut.

[Sveriges Radio Norrbotten]

"Flyktingarna kostar 1 procent av BNP"

[2018-02-11] Invandringen av flyktingar kostar cirka 40 miljarder kronor årligen eller motsvarande en procent av BNP. Detta enligt en beräkning av nationalekonomen Joakim Ruist.

[Uppgång]

Varför är det Baddarfeber?

[2018-02-09] Medier rapporterar live, köerna ringlar långa utanför fabriksbutiken och i sociala medier haglar inlägg om Baddaren. Göteborgs Kex baddare är ett fenomen - men varför?

[ETC Göteborg]

Stor oro på börsen just nu - ska man hålla sig borta från aktier då? Vi frågar experten

[2018-02-07] Vi tog ett snack med Shoka Åhrman, nationalekonom på Börshajen, om läget på börsen just nu. Är det läge eller inte att satsa på aktier just nu?

[Amelia]

Hetaste resmålen för 2017

[2018-02-07] Göteborgarna reste som aldrig förr 2017. Och det är de korta resorna som ökar mest. - Det ska vara snabbt, enkelt och nära, säger Annika Berggren, säljchef hos Ticket Göteborg.

[Göteborgs-Posten]

Vems ansvar är miljön egentligen?

[2018-02-07] I onsdags hade vi en intressant debatt på Handelshögskolan i Göteborg. Klimatminister Isabella Lövin kom på besök. Gillar du det vi gör?

[ETC Göteborg]

Längre arbetsliv kräver nya mönster

[2018-02-05] Många börjar fundera på pensionen redan i 50-årsåldern, en ålder då en del också upplever att arbetsgivaren slutar erbjuda dem vidareutbildningar eller utbildningsaktiviteter, berättar forskaren Ewa Wikström.

[Ingenjören]

Vem vill inskränka strejkrätten?

[2018-02-02] Arbetsrätt. Hamnarbetarkonflikten i Göteborg har lett till hot om inskränkt strejkrätt. Vad skulle det få för konsekvenser för den svenska modellen? Vi har pratat med docent Mats Glavå och vår egen chefsjurist Ullika Dalén.

[Akademikerförbundet SSR]

Sopkonflikten: Inspelning visar - arbetsgivaren ljög

[2018-01-31] Snart faller domen mot de sopåkare som stämts i Arbetsdomstolen efter sopkonflikten i Stockholm förra året.

[ETC]

IASB som perpetuum mobile

[2018-01-28] Äntligen får vi chansen att tillämpa IFRS 9 Finansiella instrument och IFRS 15 Intäkter från avtal med kunder fullt ut! Första delen av IFRS 9 kom redan 2009, så väntan har varit lång.

[Balans]

"Naturen - mycket mer än handelsvara"

[2018-01-26] FN:s panel för biologisk mångfald IPBES ger kunskap om hur vi kan vända negativa trender och finna lösningar som möter FN:s alla hållbarhetsmål.

[Extrakt]

Nytt tänk kan göra finansmarknaden mer hållbar

[2018-01-24] Sedan 1 januari 2018 måste fondförvaltare redovisa sitt hållbarhetsarbete. På sikt kan de systemfel som gör finansmarknaden instabil och kortsiktig förändras.

[Forskning.se]

#MeToo-aw på Pustervik

[2018-01-23] Ikväll arrangerar Folkuniversitet och Göteborgs Universitet #MeToo-aw på Pustervik. Andreas Åhs som är en av arrangörerna, hoppas på många män i publiken. Vad är det som händer på Pustervik ikväll?

[Djungeltrumman]

Hemkänsla viktigast vid köp av bostadsrätt

[2018-01-22] FORSKNING. Att köpa bostadsrätt beskrivs ofta som en av livets viktigaste affärer då köpet får stor påverkan på privatekonomin. Men ny forskning visar att känslan av ett hem spelar störst roll vid ett köp.

[Malmö högskola]

30 experter: Vi behöver prata om annat än naturens ekonomiska värde

[2018-01-20] Vi kan inte bara prata om naturen i ekonomiska eller naturvetenskapliga perspektiv, vi behöver prata om naturens bidrag till människor i ett bredare perspektiv. Det presenterar 30 experter på biologisk mångfald i senaste numret av Science.

[Natursidan]

Nytt forskningsbegrepp ska få människor att se naturens värde

[2018-01-19] Genom att prata om "naturens bidrag till människor" istället för ekosystemtjänster, kan naturens värde för människan ses ur ett mer komplett perspektiv.

[Miljö & Utveckling]

"De kanske tänker kex som kex"

[2018-01-19] Kex och Kungälv har hört ihop i 130 år. En fabriksflytt till Riga skulle smula sönder den symbiosen. Ägarna missar att den lokala kopplingen kan nyttjas för att vinna kunders hjärtan, anser varumärkesexperten Eva Ossiansson.

[SVT Nyheter Väst]

Forskarvarning: Blir svårt undvika möjlighet för avtalsshopping

[2018-01-19] Från universitetsvärlden kommer hård kritik mot att regeringen utreder ändrad konflikträtt. - Politiker ska inte lägga sig i, säger Christer Thörnqvist, docent i arbetsvetenskap på högskolan i Skövde.

[Arbetet]

Forskare lanserar nytt sätt att se på naturens värde för människan

[2018-01-19] Genom att prata om "naturens bidrag compartment människor" istället för "ekosystemtjänster" kan naturens värde för människan ses ur ett mer komplett perspektiv, där även samhällsvetenskapliga och humanistiska insikter finns med i bilden.

[Tanalys]

Mamman om H&M-bilden: "Tröjan inte rasistisk"

[2018-01-18] Skärmklipp: SVT Nyheter. Mamman om den kritiserade H&M-bilden. - Jag tycker inte att tröjan är rasistisk, men jag vet vad rasism är, säger Teresa Mango till SVT Nyheter.

[Aktiespararna]

Arbetsrättsexpert: Konflikten i containerhamnen skapad av APM

[2018-01-18] Hamnarbetarförbundet i Göteborg uttrycker i ett pressmeddelande besvikelse över att ha dragits in i vad man kallar ett storpolitiskt spel för att inskränka konflikträtten.

[Sveriges Radio Göteborg]

Svaret efter medlarens kritiserade förslag: Han är lösningsinriktad

[2018-01-18] UPPDRAG GRANSKNING Medlaren Jan Sjölin säger i en intervju med Uppdrag granskning att konflikten i Göteborgs hamn går att lösa om Hamnfyran lägger ner och går med i Transportarbetareförbundet istället.

[SVT Nyheter]

Experten: Hamnkonflikten är skapad av arbetsgivaren

[2018-01-17] UPPDRAG GRANSKNING En av landets ledande experter på arbetsrätt går till hård attack mot regeringens planer på ny lagstiftning. Situationen i Göteborgs hamn är skapad av arbetsgivaren.

[SVT Nyheter]

Handelshögskolan tvingas skära ned på doktorander

[2018-01-16] Doktoranderna blir allt färre vid Handelshögskolan i Göteborg, sedan universitet beslutade att alla doktorander måste ha en anställning och inte får betalas via stipendium.

[SVT Nyheter Väst]

Så påverkas H&M:s varumärke av den pågående krisen

[2018-01-15] Den pågående kritikstormen mot H&M riskerar enligt Eva Ossiansson, varumärkesdoktor vid Göteborgs universitet, att få långsiktiga konsekvenser för klädjättens varumärke.

[Resumé]

Sidansvarig: Daniel Karlsson|Sidan uppdaterades: 2014-09-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://handels.gu.se/om_handelshogskolan/press/Om+oss+i+media/
Utskriftsdatum: 2018-03-20