• Elof Hanssons Stiftelse finansierar gästprofessorprogram

[2018-12-17] Tack vare generöst stöd från Elof Hanssons Stiftelse kan Handelshögskolan vid Göteborgs universitet rekrytera tre internationellt mycket framstående gästprofessorer inom området internationellt företagande och handel. Satsningen, "Elof Hansson Visiting Professor Programme in International Business and Trade", pågår under tre år.

• Migrationsverket ny partner till Handelshögskolan i Göteborg

[2018-12-12] Migrationsverket är ny Public Associate Partner till Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Samarbetet omfattar bland annat kompetensutveckling och kontakt med forskare och studenter.

• E-handelns klädreturer en miljöbov

[2018-12-10] E-handeln växer snabbt, och med den även mängden returnerade varor. Inom modebranschen är andelen returer särskilt hög, med stor negativ miljöpåverkan som följd. Samtidigt är många konsumenter omedvetna om vad som händer deras returer.

• Självständigt tänkande och praktisk tillämpning i nytt ekonomprogram på Handelshögskolan

[2018-11-28] För att möta samhällsutvecklingen lanserar Handelshögskolan vid Göteborgs universitet ett nytt treårigt ekonomie kandidatprogram hösten 2019. I det nya programmet finns ett starkt fokus på självständigt tänkande och hållbarhetsrelaterade samhällsutmaningar. Programmet ersätter det ekonomprogram som ges på Handelshögskolan idag.

• Nytt program på Handelshögskolan lyfter frågor om urbanisering, migration och resursfördelning

[2018-11-21] När samhället förändras behövs nya kunskaper, inte minst när det gäller olika sätt att se på vad ekonomi kan vara i en globaliserad värld. Historiska och geografiska perspektiv på ekonomi står i fokus i Handelshögskolans nya "Samhällsanalysprogram i ekonomisk historia och kulturgeografi" som startar hösten 2019.

• Stora skillnader i acceptans av nanoteknik beroende på användningsområde

[2018-10-31] De flesta har ingen uppfattning om vare sig riskerna eller nyttan med nanoteknik, men de som har det ser i allmänhet stor nytta och liten risk. Fast det finns stora skillnader mellan olika användningsområden visar en undersökning av den svenska allmänhetens inställning till nanoteknik.

• Carl Bennet får medalj av Handelshögskolan

[2018-10-23] Carl Bennet är årets mottagare av medaljen Pro Studio et Scientia - för engagemang och vetenskap. Med denna utmärkelse vill Handelshögskolan vid Göteborgs universitet uppmärksamma och hedra personer som gjort omfattande och mångåriga insatser för att utveckla skolans verksamhet.

• Informella mekanismer bakom ojämställdhet

[2018-09-12] I Sverige finns inga formella hinder kvar för jämställdhet mellan könen. Ändå kommer det att ta 187 år till full jämställdhet. I boken Jag har aldrig märkt att kön har haft någon betydelse, sätter Nanna Gillberg ljuset på de informella mekanismer som gör att jämställdheten låter vänta på sig.

• Handelshögskolans studenter reflekterar kring professionellt och individuellt ansvarstagande

[2018-09-11] Handelshögskolans studenter reflekterar kring professionellt och individuellt ansvarstagande.

• Pris till de bästa masteruppsatserna på Handelshögskolan i Göteborg

[2018-07-06] I juni hölls högtidlig examensceremoni för studenter som avslutat den tvååriga utbildningen på Handelshögskolans masterprogram. 279 studenter diplomerades i ett fullsatt Konserthus och under ceremonin prisades också de bästa uppsatserna från de nio programmen med "The Malmsten Award".