• Nytt kvinnoideal skapas av kvinnliga influencers och bloggare

[2019-08-16] Ett helt nytt kvinnoideal visas upp i sociala medier av dagens framgångsrika kvinnliga bloggare och influencers. Det menar Magdalena Petersson Mc Intyre, forskare vid Handelshögskolan, Göteborgs Universitet.

• Pris till de bästa masteruppsatserna

[2019-06-25] Den 20 juni hölls en högtidlig examensceremoni på Konserthuset i Göteborg för Handelshögskolans tvååriga masterprogram. 255 studenter diplomerades och under ceremonin prisades också de bästa uppsatserna från vart och ett av de nio programmen med "The Malmsten Award".

• Fiskodling i Gamlestaden och direktdemokrati om Skanstorget - Handelshögskolans studenter diskuterar hållbarhetslösningar

[2019-01-29] Den 30 januari är det dags för den tredje hållbarhetsdagen för programstudenterna på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Efter att ha ägnat sig åt utmaningar och ansvar ligger fokus denna gång på lösningar. På programmet står bland annat diskussioner om hållbar stadsutveckling med Skanstorget i Göteborg som exempel, och man ställer sig frågan om stadsodlad fisk är framtidens mat.

• Så kan styrmedel användas för att hantera de globala miljöproblemen

[2019-01-11] Globala miljöproblem kan hanteras med hjälp av styrmedel som koldioxidskatter, bygg- och tekniknormer och stöd till ny teknik, men frågan är komplex och flera miljöproblem måste adresseras samtidigt för att nå optimal effekt. Därför krävs också att olika forskningsområden samarbetar för att hitta lösningar. Detta framgår av en artikel publicerad i tidskriften Nature Sustainability.

• Elof Hanssons Stiftelse finansierar gästprofessorprogram

[2018-12-17] Tack vare generöst stöd från Elof Hanssons Stiftelse kan Handelshögskolan vid Göteborgs universitet rekrytera tre internationellt mycket framstående gästprofessorer inom området internationellt företagande och handel. Satsningen, "Elof Hansson Visiting Professor Programme in International Business and Trade", pågår under tre år.

• Migrationsverket ny partner till Handelshögskolan i Göteborg

[2018-12-12] Migrationsverket är ny Public Associate Partner till Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Samarbetet omfattar bland annat kompetensutveckling och kontakt med forskare och studenter.

• E-handelns klädreturer en miljöbov

[2018-12-10] E-handeln växer snabbt, och med den även mängden returnerade varor. Inom modebranschen är andelen returer särskilt hög, med stor negativ miljöpåverkan som följd. Samtidigt är många konsumenter omedvetna om vad som händer deras returer.

• Självständigt tänkande och praktisk tillämpning i nytt ekonomprogram på Handelshögskolan

[2018-11-28] För att möta samhällsutvecklingen lanserar Handelshögskolan vid Göteborgs universitet ett nytt treårigt ekonomie kandidatprogram hösten 2019. I det nya programmet finns ett starkt fokus på självständigt tänkande och hållbarhetsrelaterade samhällsutmaningar. Programmet ersätter det ekonomprogram som ges på Handelshögskolan idag.

• Nytt program på Handelshögskolan lyfter frågor om urbanisering, migration och resursfördelning

[2018-11-21] När samhället förändras behövs nya kunskaper, inte minst när det gäller olika sätt att se på vad ekonomi kan vara i en globaliserad värld. Historiska och geografiska perspektiv på ekonomi står i fokus i Handelshögskolans nya "Samhällsanalysprogram i ekonomisk historia och kulturgeografi" som startar hösten 2019.

• Stora skillnader i acceptans av nanoteknik beroende på användningsområde

[2018-10-31] De flesta har ingen uppfattning om vare sig riskerna eller nyttan med nanoteknik, men de som har det ser i allmänhet stor nytta och liten risk. Fast det finns stora skillnader mellan olika användningsområden visar en undersökning av den svenska allmänhetens inställning till nanoteknik.