Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Handelshögskolan i Göteborg stärker samarbetet med offentlig sektor

  [2018-03-20] Med den nya partnerformen Public Associate Partner breddar nu Handelshögskolan vid Göteborgs universitet sitt samarbete med offentlig sektor, med målet att skapa nytta för båda parter och bidra till samhällsutvecklingen. Att vidga studenternas perspektiv vad gäller framtida möjligheter på arbetsmarknaden har ett särskilt fokus.

 • Informell information mellan banker kan lindra finanskriser

  [2018-03-15] Personliga kontakter, goda upparbetade nätverk och utbyte av informell information med andra banker kan vara avgörande för om en bank överlever en finanskris. Det visar en studie av hur banker bedömer varandra i kristid.

 • Hur kan politiken, tekniken och individen bidra till en smart klimatpolitik?

  [2018-01-28] Det internationella klimatarbetet tog ett kliv framåt med Parisavtalet men verkar nu stå inför stora utmaningar. Vad kan Sverige göra? Vad kan individen själv göra? Paneldebatt med Isabella Lövin 31 januari 2018.

 • Forskare lanserar nytt sätt att se på naturens värde för människan

  [2018-01-19] Genom att prata om "naturens bidrag till människor" istället för ¿ekosystemtjänster¿ kan naturens värde för människan ses ur ett mer komplett perspektiv, där även samhällsvetenskapliga och humanistiska insikter finns med i bilden. Det föreslår trettio internationella experter kopplade till den av FN initierade vetenskapliga expertpanelen för biologisk mångfald, IPBES.

 • Förnyad EQUIS-ackreditering för Handelshögskolan vid Göteborgs universitet

  [2017-12-19] Handelshögskolan i Göteborg har fått förnyat förtroende och en femårig re-ackreditering av EQUIS. EQUIS-ackrediteringen är en prestigefull internationell kvalitetsstämpel som Handelshögskolan haft sedan 2004, med förnyad ackreditering 2009, 2014 och nu 2017. Kraven för ackreditering har hela tiden höjts. Idag finns ca 150 EQUIS-ackrediterade handelshögskolor i världen.

 • Göteborgsprofessor får 50 miljoner till forskning om innovation och entreprenörskap

  [2017-12-12] Maureen McKelvey, professor på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, har fått 50 miljoner kronor inom ramen för Vetenskapsrådets Rådsprofessorprogram. Pengarna ska användas för att fortsätta uppbyggnaden av en stark forskningsmiljö kring innovation och entreprenörskap i Göteborg.

 • Andra AP-fondens vd Eva Halvarsson får medalj av Handelshögskolan i Göteborg

  [2017-10-24] Eva Halvarsson, vd för Andra AP-fonden, är årets mottagare av medaljen Pro Studio et Scientia - för engagemang och vetenskap. Med denna utmärkelse vill Handelshögskolan vid Göteborgs universitet uppmärksamma och hedra personer som gjort omfattande och mångåriga insatser för att utveckla skolans verksamhet.

 • En ny världsordning?

  [2017-10-18] Inbjudan till seminarium den 19 oktober med bland andra Cecilia Malmström och Klas Eklund Den globala världsordningen genomgår en snabb förändring. Kina har börjat prata mer om frihandel och miljö medan USA går mot protektionism och klimatförnekelse. Brexit är i full gång medan det franska folket har röstat för ett starkare EU. Krig, klimatförändringar och befolkningstillväxt har skapat stora folkvandringar som sannolikt kommer att öka i framtiden.

 • En heldag om globala hållbarhetsutmaningar för blivande ekonomer och jurister

  [2017-10-17] Inbjudan till hållbarhetsdag den 18 oktober. Dagens studenter är morgondagens beslutsfattare, och måste få verktyg för att på djupet kunna analysera och hantera de stora sociala, ekologiska och ekonomiska hållbarhetsfrågor som de kommer att ställas inför i sitt kommande yrkesliv. Därför ingår hållbarhetsfrågor i alla program på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Den 18 oktober är det återigen dags för den obligatoriska hållbarhetsdagen ¿Challenges¿ för studenterna som läser sitt första år.

 • Nudging får oss att äta mer vegetariskt

  [2017-10-16] Maten vi äter har stor påverkan på miljön. Ny forskning från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet visar att vi med enkla metoder kan påverka restaurangbesökare att minska köttkonsumtionen till förmån för vegetarisk mat, med sänkta utsläpp av växthusgaser som följd.

Fler nyheter

Sidansvarig: Daniel Karlsson|Sidan uppdaterades: 2011-07-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?