• Handelshögskolan topplacerad på internationell hållbarhetslista

[2020-01-22] Handelshögskolan vid Göteborgs universitet hamnar på topp 30 i den internationella hållbarhetslistan för handelshögskolor ¿ the Positive Impact Rating ¿ som lanseras på World Economic Forum i Davos idag.

• Klimatutsläppen från svenskarnas flygresor kan minskas med en fjärdedel

[2020-01-15] Det finns stor potential för minskade klimatutsläpp från svenskarnas flygresor genom ändrat resebeteende. Hos resenärerna finns stor acceptans både för att välja närmre destinationer och andra transportslag. Det visar en studie gjord av forskare vid Göteborgs universitet och Chalmers tekniska högskola.

• Från graffiti till säljbara marknadsprodukter

[2020-01-13] Det finns en utbredd uppfattning om att konst inte ska beblanda sig med marknadskrafter. Samtidigt blir graffiti och gatukonst en allt vanligare konstform som kan köpas både i form av murala och mobila konstverk. En avhandling från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet visar vad som sker i praktiken när gatukonst omvandlas till produkter som kan säljas.

• Tydliga konsumtionstecken på att lågkonjunktur är på väg

[2019-12-16] Idag släpper Centrum för Konsumtionsvetenskap, sin årliga konsumtionsrapport. Forskarna ser flera tecken i den svenska konsumtionen som tyder på att en lågkonjunktur är på gång. - Årets rapport heter "Orosmoln" och visar att sötebrödsdagarna är över och att svångremmen börjat dras åt i Sverige, säger John Magnus Roos, forskare vid Göteborgs universitet.

• Ny forskning: Vi skäms för våra klädinköp

[2019-11-27] Nu visar en ny studie från Göteborgs universitet att vi istället för att fundera kring hur hållbar klädindustrin egentligen är, riktar kritiken mot oss själva. - Vi mår dåligt över att vi misslyckas med att göra hållbara val när vi köper kläder och skor. Istället för att vända kritiken mot industrin som producerar och tillhandahåller kläder på ett sätt som inte är hållbart, skambelägger vi oss själva, säger Magdalena Petersson McIntyre, forskare.

• Entreprenörskap och kreativ kunskap hos designers är nycklar till framtidens mode

[2019-11-25] Sverige är internationellt känt som en viktig spelare inom mode. För industrins fortlevnad krävs utveckling, såväl av existerande företag som genom innovation och entreprenörskap. Kreativitet och kreativ kunskap är i detta sammanhang nyckelfaktorer. En ny avhandling från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet har studerat dessa frågor i relation till högre utbildning inom modedesign.

• Handelshögskolan får Börssällskapets stora stipendium om 1 Mkr

[2019-11-19] Börssällskapet i Göteborg stöttar Handelshögskolan vid Göteborgs universitet med 1 miljon kronor. Gåvan är inledningen på en insamling inför Handelshögskolans kommande 100-årsjubileum 2023.

• Cecilia Malmström gästprofessor på Handelshögskolan

[2019-10-24] Sveriges avgående EU-kommissionär Cecilia Malmström blir ny innehavare av Assar Gabrielssons gästprofessur på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

• Miljöprofessor får medalj av Handelshögskolan

[2019-10-21] Thomas Sterner, professor i miljöekonomi, är årets mottagare av medaljen Pro Studio et Scientia - för engagemang och vetenskap. Med denna utmärkelse vill Handelshögskolan vid Göteborgs universitet uppmärksamma och hedra personer som gjort omfattande insatser för att utveckla skolans verksamhet.

• Kolonialismens vinnare och förlorare i nytt ljus

[2019-10-16] Kolonialismens vinnare och förlorare i nytt ljus