Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Årets unga alumner utsedda på Handelshögskolan i Göteborg

Nyhet: 2016-11-29

Handelshögskolan vid Göteborgs universitet har utsett Ann Sofie Gullbring, Getinge Group, och Zuzan Ismail, Setterwalls Advokatbyrå, till Årets unga alumner. Med utmärkelsen vill skolan uppmärksamma och uppmuntra sina tidigare studenters insatser i näringsliv och samhälle, men också inspirera blivande och nuvarande studenter.

Detta var fjärde gången Handelshögskolan utsåg Årets unga alumner och intresset var rekordstort med 38 nominerade alumner från ett brett spektra av företag och organisationer. Prisutdelningen skedde i samband med höstens träff för skolans yngre alumner. Utöver ära och diplom från Handelshögskolan fick pristagarna var sitt resestipendium på 10 000 kr för personlig utveckling från den fristående alumniföreningen HHGA, Handelshögskolans i Göteborg Alumniförening.

Ann Sofie Gullbring tog examen 2011 och har sedan dess hunnit jobba för minskade koldioxidutsläpp i sin roll som Sustainability Manager på SKF Logistics Services och skapat drägliga arbetsvillkor för lagerarbetare som Sustainability Developer på IKEA Group i Dubai. I september i år axlade hon en ny roll, som Head of Corporate Social Responsibility på Getinge Group.

Juryns motivering: ”Årets unga ekonomalumn har uppmärksammats för sitt handfasta hållbarhetsarbete. Vår vinnare kombinerar konsekvent sitt personliga engagemang för hållbar utveckling med ett professionellt arbete för att hållbarhet också skall löna sig. Hennes unika driv och målfokusering har lett till betydande bidrag för flera företag sedan hennes examen. Med sitt kreativa, nytänkande sätt lever hon upp till Handelshögskolans övergripande uppdrag – att bidra till en mer hållbar värld.”

Ann Sofie Gullbring kunde tyvärr inte vara på plats och ta emot priset personligen.

Zuzan Ismail tog juristexamen 2014. Redan under studietiden engagerade sig Zuzan för utsatta kvinnor genom organisationen Terrafem Göteborg och medverkade i arbetet med att starta en rättspraktik vid Juridiska institutionen. Efter examen började hon som biträdande jurist på Morris Law och är nu verksam på Settervalls. En röd tråd är hennes stora sociala hållbarhetsengagemang och Zuzan inspirerar med jämna mellanrum dagens studenter som gästföreläsare.

Juryns motivering: ”Årets unga juristalumn visar ett inspirerande engagemang som sträcker sig över ett brett spektrum inom juridiken. Hon har länge engagerat sig inom humanjuridik på olika sätt, och visar att juridik inte är ”antingen eller”, då hon även under sin nuvarande karriär på en traditionell affärsjuridisk byrå är engagerad i social hållbarhet. Med sina juridiska kunskaper gör hon sitt yttersta för att bidra till ett mer hållbart samhälle”.


För mer information, kontakta:
Linnéa Kappel, kommunikatör, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet
linnea.kappel@handels.gu.se, 031-786 1443, 0709-226685

 

AV:

Artikeln har inga kommentarer, kommentera artikeln.

Sidansvarig: Maria Norrström|Sidan uppdaterades: 2017-09-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?